Белези и стрии

Белези и стрии

Белезите са резултат от естествения процес на заздравяване на кожата след увреждане - нараняване, операция, акне и др. Когато този процес бъде подпомогнат от правилната грижа с подходящ продукт, пораженията и неприятния изглед могат да бъдат сведени до минимум.

Продукти

Scarex

силиконов гел против белези

Заличава и изглажда белезите

Scarex е силиконов гел за омекотяване и заглаждане на белези и намаляване на зачервяването след лазерни процедури. Предназначен за белези предизвикани от травми, хирургични операции, изгаряния и др. Може да бъде използван върху всички части на тялото - лице, сгъвки и стави. Scarex gel  спомага за изравняването и изглаждането на белега, поддържайки еластичността и хидратацията на засегнатото място. Съдържащите се Витамин Е и Провитамин B5 в съчетание с високоплътните медицински силикони подпомагат бързото възстановяване на кожата. Scarex gel създава силиконова микро-мембрана, която попива лесно без да лепне и да оставя петна.

 

 

 

Почистете и подсушете белега. Нанесете малко количество гел и втрийте. Изчакайте 5-10 мин. да изсъхне напълно. Прилагайте два пъти дневно - сутрин и вечер в продължение на 12-16 седмици. Употребата на Scarex gel може да започне най-рано 24 часа след сваляне на конците.

След изсъхването на Scarex gel можете да нанасяте грим.

Подходящ за употреба и при деца.

Да не се прилага върху незаздравяли рани!

  • Високо молекулни медицински силикони/ Диметикон - нежно притискат тъканите, създават "невидима" оклузивна превръзка  върху белега, като повишават хидратацията на мястото, омекотяват кожата и изглаждат неравностите.
  • Провитамин В5 - намалява зачервяването, успокоява кожата и стимулира регенерацията
  • Витамин Е - мощно антиоксидантно действие, предпазва кожата от външните фактори, регулира естествения воден баланс.

Scarex gel заличава плътни и надигнати (хипертрофични) белези от операции, наранявания и изгаряния на кожата.

Scarex gel може да бъде използван след лазер терапия, за намаляване на зачервяването и оттока, тъй като има мощно антиоксидантно и противо-възпалително действие.

 

 

Изглажда, омекотява и заличава белезите.

При нови белези - регулира процеса на правилно формиране на цикатрикс.

Предотвратява прекомерното струпване на клетки на увреденото място, които предизвикват разрастването на белезите.

Защитава белега от външни фактори и инфекции.

Създава невидим микро филм.

Не дразни кожата.

Ефикасен и безопасен за употреба дори и при деца.


Вашите въпроси и коментари