Мини продукт при поръчка | Индивидуална онлайн консултация | Безплатна доставка над 100 лв.

5 съвета как да се предпазим от ухапвания от комари през лятото

5 съвета как да се предпазим от ухапвания от комари през лятото

Със затоплянето на времето много от нас прекарват повече време на открито. Но с по-топлото време идва и рискът от ухапвания от комари, кърлежи и бълхи, както и ужилвания от оси и пчели. Тези ухапвания от насекоми могат да бъдат не само болезнени, но и да пренасят неприятни болести.

 

И така, как можете да се предпазите от ухапвания от комари това лято?

 

Решение # 1 Носете Репелент Против Комари

 

Един от най-ефективните начини да се предпазите от ухапвания от комари е винаги да носите със себе си надежден продукт срещу насекоми – репелент.

 

Изберете лосион против насекоми, който ще ви осигури дълготрайна защита против ухапвания от комари (поне 5 часа). На етикетите на повечето продукти има ясно описано колко часа и от какви видове насекоми ви предпазва репелента.

 

Нанасяйте избрания от вас лосион преди излизане навън върху откритите части на тялото.

 

Препоръчително е да изберете продукт, който може да се нанася и върху дрехи и обувки, без да оставя следи и петна.

 

Можете да изберете репелент на основата на етерични масла – лавандула, евкалипт, мента и други, но тяхното действие е много кратко – около 2 часа, след което трябва да се нанасят отново. Често маслата оставят следи по кожата и дрехите, затова бъдете внимателни.

 

Предпочитан вариант това лято за защита против насекоми са сериите Repelex и Calmax на biotrade.

 

Repelex е продукт за надеждна 5-часова защита от ужилвания и ухапвания от комари, бълхи и кърлежи. Огромното преимущество на спрея е, че може да се пръска върху дрехи и обувки, без да оставя никакви петна по тях. Repelex няма мирис и цвят, което го прави приятен за употреба и ненатрапчив за кожата. Можете да напръскате обувките и чорапките на вашето дете, за да сте спокойни, че няма да бъде полазено от кърлеж в парка.

 

Същото важи и за бебешката количка, която може да бъде напръскана с Repelex спрей, който да отблъсква комарите от вашето бебе по време на разходка.

 

Repelex лосион е репелент под формата на спрей против комари, кърлежи и бълхи, който защитава от ухапвания до 5 часа.

 

Repelex спрей предпазва от ухапвания на комари, кърлежи, бълхи и оси.

Calmax спрей, успокояващ сърбежа и болката при ухапвания и опарвания от насекоми и растения

Calmax е охлаждаща и успокояваща сърбежа грижа след ухапвания и опарвания от насекоми и растения.

 

Ако все пак получите ухапване и сърбеж, единствено успокоение може да ви даде Calmax спрей. Той ще охлади ухапаното място и драстично ще намали сърбежа и зачервяването на кожата само за няколко минутки.

 

Добрата новина е, че той може да бъде използван неограничен брой пъти и винаги има ефект. Успокоявайки непрекъснатия сърбеж, той предотвратява разраняването на мястото и евентуална бъдеща инфекция.

 

Calmax спрей работи и при опарвания от коприва, ужилвания от оси или ухапвания от друг вид насекоми. Може да бъде използван и за успокояване на сърбеж, предизвикан от шарка, но при условие, че няма разранени участъци от кожата.

 

Двете серии Calmax & Repelex работят в пълен синхрон – защитават и успокояват.

 

Решение #2 Носете ризи с дълги ръкави и панталони

 

Носенето на ризи с дълги ръкави и дълги панталони е също добър начин да се предпазите от неприятните насекоми и да ограничите достъпа им до кожата ви. Но все пак не разчитайте съвсем на тях, защото тънките летни материи, не са сериозна пречка пред кръвосмучещите насекоми. Ако те са напръскани с репелент, можете да сте напълно спокойни и защитени от ухапвания от комари.

 

Носенето на дрехи с дълги ръкави и крачоли ще помогне за ограничаване на достъпа до откритата кожа и последващите ухапвания от комари.

 

Носенето на дрехи с дълги ръкави и дълги крачоли, използването на репеленти са добър начин да се предпазите от ухапвания от насекоми.

 

Решение # 3 Избягвайте тъмните и спокойни участъци

 

Знаете ли, че всъщност комарите са привлечени от тъмни и спокойни места? Ако все пак планирате да бъдете на такова място в продължение на дълъг период от време, постарайте се да откриете начин да осветите достатъчно пространството.

 

Допълнително предимство е да има и много движение.

 

Все пак не разчитайте изцяло на това и не пропускайте да се защитите с подходящ репелент, за да сте 100% уверени, че няма да позволите на неприятните комари да ви попречат да си прекарате добре.

 

Използването на репеленти намалява значително шанса от ухапване от насекоми - комари, кърлежи, бълхи.

Решение # 4 Монтирайте мрежи на вратите и прозорците си

 

Вземете сериозни мерки за защита на дома ви от комари. Може да са малки и безобидни, но няма по-дразнещо нещо от жужащ комар през нощта и от безпощадно сърбящата ви пъпка на сутринта. Струва си да се погрижите да не ги допускате до дома си, което е най-важно за вас.

 

Поставете мрежи против комари, където ви е възможно – на врати и прозорци и се погрижете да няма дупки и разкъсвания в мрежата, откъдето да минават насекомите. Погрижете се особено добре за спалните на децата, защото често реакциите от ухапвания от комари по детската кожа, водят до разраняване и инфекции от разчесването.

 

Решение # 5 Проверете за наличието на водни басейни до дома ви

 

Интересeн факт е, че комарите снасят яйцата си във вода. Ето защо е необходимо да се уверите, че в близост до дома ви няма водни басейни или заблатени места, защото те ще са развъдник на поколения комари през лятото. Ако все пак около вас има водни площи, най-сигурната защита биха били мрежите на прозорците.

 

Лятото е времето, което всеки от нас иска да прекарва, колкото се може повече време навън – на плажа, в планината, сред природата. Това е времето за разходки, освежаващи напитки, почивни дни и хубаво време, прекарано със семейство и приятели.

 

Не позволявайте на неприятните и досадни насекоми да се превърнат в непоискана част от плановете ви за така любимия и чакан летен сезон. Защитете се с подходящите продукти и следвайте нашите няколко съвета, без да се притеснявате от ухапвания от комари! Не забравяйте да разгледате всички продукти на biotrade, които ще направят лятото ви приятно и незабравимо преживяване.

 

През летните месеци, когато се разхождате сред природата, се доверете на Repelex - спрей против ухапване от насекоми

Добре дошъл,

влез в личния си biotrade акаунт

Регистрирай се,

създай твоят нов акаунт

Вашите лични данни ще бъдат използвани, за да завършим поръчката Ви, за да Ви помогнем да използвате сайта ни по най-добрия начин за Вас и по други причини описани в нашата политика на поверителност.

Забравена парола

Изгубена парола? Въведи своето потребителско име или имейл адрес. Ще получиш на имейла препратка за възстановяване на паролата.

Sebomax HR капсули против косопад с Биотин, Цинк и Селен 30 бр.

(1 клиентски отзив)
25.50 лв.
стимулира растежа на косата

Sebomax HR стимулиращ тоник против косопад за мъже и жени 75 мл

(4 клиентски отзива)
33.60 лв.
Най-продавани

Acne Out възстановяващ крем SPF30 30 мл

(14 клиентски отзива)
31.90 лв.
25.52 лв.
Най-продавани
НОВА ФОРМУЛА

Melabel Forte изсветляващ крем за лице с тройно действие 30 мл

(9 клиентски отзива)
38.40 лв.
Pure Skin сапун
12.80 лв.
10.24 лв.
100 г
-
+

Остават 89.76 лв. до безплатна доставка

Междинна сума:
10.24 лв.