Мини продукт при поръчка | Индивидуална онлайн консултация | Безплатна доставка над 100 лв.

Грижи се за кожата си на 20, за да изглежда добре на 40

Грижи се за кожата си на 20, за да изглежда добре на 40

 

Да си на 20 е чудесно и всяка от нас сигурно би искала да е пак на тези години, изпълнени с безгрижие във всякакви аспекти, дори по отношение на грижа за кожата. Върнете се назад във времето и си помислете какви грижи сте полагали за лицето си тогава – почти никакви, нали? А е трябвало! Всъщност, 20-те години са идеалното време за установяване на рутина за кожата на лицето, за да я поддържаме свежа и здрава по-дълго време. Ако случайно се чудите какви ли са първите признаци на стареене на кожата – това са фините бръчици и линии, липсата на сияйност, както и кожа, която от нежна и мека, се превръща в твърда и отпусната. Всички тези знаци, в различна степен, започват да се проявяват именно от 20-та ни година нататък. Затова ето няколко стъпки, които е добре да се превърнат в навик в сутрешната и вечерната грижа за 20+ годишната кожа, ако точно сега имате щастието да сте представител на тази възраст.

ИЗМИВАНЕ

Ако до този момент сте измивали лицето си само с вода, сега е моментът да включите подходящи продукти за почистване на лице. Това се налага, тъй като кожата трябва ежедневно да бъде почиствана от грим, прах, мъртви клетки, излишно омазняване и други замърсявания.  Включете съобразен с типа кожа измивен продукт, като той трябва да е нежен и ефективен, но и да помага за възстановяването на естествената кожна бариера.

 

Pure Skin измивна пяна е пяна за почистване на лице, която е предназначена за всеки тип кожа с черни точки и разширени пори

В началото на 20-те много млади жени все още се борят с резултатите от тийнейджърството върху лицето си – повече омазняване, петна и белези от акне или дори все още избиващи и възпаляващи се пъпки. Ето защо, ако имате склонност към развитие на акне и несъвършенства, измиването е основополагаща стъпка, която трябва да прилагате сутрин и вечер. 

 

Четете етикетите и стойте настрана от сулфатни продукти, тъй като те увреждат защитния хидро-липиден и повърхностен клетъчен слой на кожата. Това от своя страна пък отслабва действието на последващия активен продукт – нещо, за което едва ли си давате сметка.

 

Acne Out измивна пяна - нежен измиващ продукт за кожата на лицето, която е склонна към акне. Пяната отстранява замърсявания, себум и грим, измива и почиства в дълбочина, а също така и стяга порите. Не съдържа сулфати и парабени, които увреждат защитния слой на кожата.

 

ТРЕТИРАНЕ

Втората стъпка във всяка добра рутина е активната грижа. Дори 20-годишните кожи си имат проблеми и правилното им дефиниране означава да разберете какви са точните нужди на вашата кожа, за да можете да ги удовлетворите с точния продукт.  Често кожата в тази възраст се сблъсква с последиците от акне, пигментните петна, черните точки, прекалено сухата или пък мазна кожа.

Мазната кожа и/или акнето са може би най-често срещаните проблеми, които обичайно започват в пубертета и продължават дори в зряла възраст. Мазната кожа е най-предразположена към комедони, гнойни пъпки и акне, като засяга най-често лицето, раменете, гърдите и гърба

Ако вашата кожа е мазна и склонна към акне, подберете продукти, които регулират омазняването, имат антибактериално действие и успокояват възпаленията и не нарушават бариерната функция на кожата. Това най-често са продукти, съдържащи млечна, салицилова или азелаинова киселина.

 

Серията Acne Out формулирана, за да противодейства на всички проблеми на мазната и акнеична кожа, със склонност към образуване на черни точки и разширени пори. Активен лосион или крем нанесен само върху пъпката я успокоява бързо и ефективно, а нанесен в зоната с прекомерно омазняване регулира себума и матира кожата.

 

  Продуктите Acne Out са специално разработени за третиране и поддържане на кожа, която е склонна към акне. В рутината за грижа за кожата на лицето трябва да бъдат включени измивен продукт, активен продукт и хидратиращ продукт.

 

Сухата кожа също е често срещан проблем през 20-те години и тя, както мазната кожа, се нуждае от съответната специфична грижа. Обикновено този тип кожа няма блясък и свежест, добива сивкав тен, излющва се и изтънява и се повлиява зле от силно слънце и агресивни продукти. Тук правилната грижа е постоянна хидратация, антиоксидантна защита и използване на съставки, които поддържат водно-липидната мантия на кожата. Такива са хиалуроновата киселина, ниацинамид, витамин С, серамиди, сквалан, пептиди и тн.

 

Сухата и дехидратирана кожа се нуждае от специална рутина, в която да бъдат включени продукти за хидратация - серуми за лице с витамин С, хиалуронова киселина, сквален, ниацинамид и пептиди, както и флуиди и кремове за лице.

 

Серумите са подходящи формули, които могат да влязат в рутината на всяка 20-годишна кожа. Те съдържат концентрирани съставки в минималистични формули, които навлизат в дълбочина и таргетират конкретна нужда на кожата- хидратация, свежест, плътност.

 

Серум с хиалуронова киселина и ниацинамид и серум с витамин С са изключително адекватни за всеки тип кожа. Витамин С е съставка, която защитава кожата от оксидатиния стрес, от преждевременното остаряване и загубата на плътност и свежест – все фактори, с които всяка жена се сблъсква, живеейки на високи обороти в градска среда. Антиоксидантите са първа линия на защита за кожата в 20-те, за да остане тя плътна, свежа и сияйна за по-дълго време.

pure skin хидратиращ серум с хиалуронова киселина и ниацинамид е хидратиращ бустер, който е подходящ за всеки тип кожа, който повишава нейната плътност и еластичност.

pure skin озаряващ серум с витамин c 15 % и пептиди е козметичен продукт, подходящ за всеки тип кожа за изсветляване на тъмните петна, озаряване и изглаждане на кожата на лицето

 

Серумите с ретинол също набират сила в последните години и имат своето приложение в грижата. Ретинолът е дериват на витамин А, който се използва по-често за третиране на зряла кожа, но е подходящ и за проблемна кожа (с акне например). Той подпомага образуването на еластин и колаген, които придават плътен ефект на кожата. С него успешно се третират и проблеми като фини линии, бръчки и разширени пори. Опасността при употребата му произлиза от реакциите на кожата при първоначалното нанасяне – зачервяване, сърбеж, лющене на кожата. За да ги предотвратите, може да въвеждате ретинола постепенно – веднъж на два или три дни, докато кожата ви свикне. Имайте предвид, че с употреба на продукт с ретинол слънцезащитата със СПФ 50+ е абсолютно задължителна.

СЛЪНЦЕЗАЩИТА 

 

Както е важна слънцезащитата в детска възраст, така е важна и след това. При това не само през лятото, а всеки ден – дори и през зимата. Слънцезащитният продукт ще предпази кожата ви от изсушаване, от поява на фини линии и бръчки и от загуба на еластичност. Добре е този продукт да бъде съобразен с типа кожа, за да имате най-добри резултати.

 

За кожа с червени петна и несъвършенства след акне препоръчваме Acne Out възстановяващ крем SPF30, който едновременно помага за възстановяването след лечение на акне и има мощно антиоксидантно и ревитализиращо кожата действие. Кремът има превантивно действие срещу образуването на пигментни петна, за което се грижи широкоспектърната UVA/UVB защита със слънцезащитен фактор SPF30. Лек и нежен, той не оставя следи при нанасяне и е чудесна основа за грим. В състава му влиза ниацинамид (за здрава кожа и повлияване на различни кожни инфекции), гликолова киселина, която стимулира процеса на ексфолиране и клетъчната регенерация, и премахва фините линии и бръчки, витамин Е – един от най-мощните антиоксиданти, глицерин – за омекотяване и овлажняване на кожата, и органична вода от Роза Дамасцена, както и 2 физични и 3 химични слънцезащитни филтъра.

Acne Out възстановяващ крем

 

Pure Skin озаряващ дневен крем с ниацинамид и хиалуронова киселина SPF50+е за тези от вас, които имат чувствителна и суха кожа, която се нуждае и от хидратация, и от защита от вредното влияние на слънчевите лъчи. Озаряващ и реструктуриращ дневен крем за лице, който се бори с първите признаци на стареене, като комбинира нискомолекулна хиалуронова киселина и ниацинамид, за да възстанови плътността и еластичността на кожата. Кремът е с висока защита от слънчевото лъчение – SPF50+, и се абсорбира мигновено в кожата, без да оставя следи. Идеален е за основа преди нанасяне на грим. В състава му влиза още транексамова киселина, която трайно изсветлява и озарява кожата и има силно изразен подмладяващ ефект, както и фосфолипиди, които подобряват състоянието на бариерната функция на кожата и съдействат за проникването на активните съставки в нея.

Pure Skin озаряващ и регенериращ дневен крем с ниацинамид и хиалуронова киселина SPF50+

За всеки тип кожа и особено за светла и чувствителна такава е кремът Melabel Sun SPF 50+, който хидратира и предпазва от слънчеви алергии, както и от пигментация по време на бременност, химичен пилинг и други лазерни процедури. Консистенцията му е лека и нежна, има лек матиращ ефект, попива бързо и не оставя следи. Съдържа витамин Е – мощен антиоксидант с активно действие срещу вредните влияния на околната среда, цинк, който успокоява, заздравява и подсушава кожата, глицерин – за омекотяване и повишаване на еластичността, както и два физични и три химични слънзецащитни филтъра.

melabel sun е слънцезащитен крем за лице с висок слънцезащитен фактор 50. Слънцезащитата за лице е от особено голямо значение в ежедневната рутина за грижа за кожата.

 

КРАТКИ, НО ПОЛЕЗНИ И ПРАКТИЧНИ СЪВЕТИ 

  • В 20-те си години кожата няма нужда от много грижи с безброй продукти. Придържайте се към простите стъпки измиване, третиране и слънцезащита, те ще ви дадат добър старт за следващото десетилетие.
  • Не си лягайте с грим. Много млади момичета смятат това за безобидна практика, но не е – след време (ако не и още на следващата сутрин) ще забележите следите от грима, който е стоял часове наред върху лицето ви. Нощта е времето за регенерация на тялото и това включва и кожата.
  • Никога не пропускайте слънцезащитата, както вече казахме по-горе. Тя със сигурност ще ви предпази от преждевременното остаряване и загуба на онзи, така желан от всички, свеж младежки вид.
  • Ексфолирайте кожата един път седмично или на две седмици, за да отпушите порите и да премахнете мъртвия слой кожни клетки. Използвайте за целта химически ексфолианти на базата на AHA или BHA.
  • Ако страдате от специфично дерматологично състояние, обърнете се към специалист. Нещо, което е работело за ваша приятелка, за вас може да не работи. Дайте на кожата си точния продукт, който ще задоволи нейните нужди.
  • Не смесвайте няколко активни продукта в грижата си. Дайте им време да подействат, да видите реакцията на кожата си и да прецените кое как ѝ се отразява.
  • Модата е мода, точно защото е различна от традицията. Вслушвайте се в новите тенденции, дръжте ги под око, но вярвайте повече на нещата, които доказано са вършили работа досега. Ако се хвърляте от една крайност на друга, няма нито да постигнете дългосрочен резултат, нито ще разберете кой от тях как ви се отразява.
  • 20 години е супер възраст и всичко изглежда розово, но както и с други неща в живота, ако сега си „постелете“ добре по отношение на грижа за кожата, на 30 и 40+ ще имате само ползи от тази предвидливост.
  • Ако можете да не пушите – не пушете. Трудно е човек да се откаже от този навик, но отказът е само за добро. Няма нито един лош ефект от това да не пушиш, а за кожата ви липсата на цигарен дим е истинска радост. Същото се отнася до бързото хранене, злоупотребата с алкохол и енергизиращи напитки.
  • Наспивайте се, яжте качествена храна, разхождайте се, спортувайте и избягвайте прекомерния стрес. Невероятно е как един хубав сън прави кожата ни сияйна, опъната и видимо по-различна от сутрините, в които сме имали кратък и лош сън. Грижете се за себе си и кожата ви ще ви се отблагодари с прекрасния си вид.

Добре дошъл,

влез в личния си biotrade акаунт

Регистрирай се,

създай твоят нов акаунт

Вашите лични данни ще бъдат използвани, за да завършим поръчката Ви, за да Ви помогнем да използвате сайта ни по най-добрия начин за Вас и по други причини описани в нашата политика на поверителност.

Забравена парола

Изгубена парола? Въведи своето потребителско име или имейл адрес. Ще получиш на имейла препратка за възстановяване на паролата.

Sebomax HR капсули против косопад с Биотин, Цинк и Селен 30 бр.

(1 клиентски отзив)
25.50 лв.
стимулира растежа на косата

Sebomax HR стимулиращ тоник против косопад за мъже и жени 75 мл

(4 клиентски отзива)
33.60 лв.
Най-продавани

Acne Out възстановяващ крем SPF30 30 мл

(14 клиентски отзива)
31.90 лв.
Най-продавани
НОВА ФОРМУЛА

Melabel Forte изсветляващ крем за лице с тройно действие 30 мл

(9 клиентски отзива)
38.40 лв.
Calmax гел, успокояващ сърбежа
7.40 лв.
30 мл
-
+

Остават 92.60 лв. до безплатна доставка

Междинна сума:
7.4 лв.