Acne Out Oxy Wash - дишай с кожата си! Стр. 3 от 4 - biotrade

Мини продукт при поръчка | Индивидуална онлайн консултация | Безплатна доставка над 100 лв.

Най-продавани
Овлажняващ и хидратиращ крем за крака с уреа

Keratolin Foot 10% Urea хидратиращ крем за крака 50 мл

8.80 лв.

Pure Skin сапун 100 г

(2 клиентски отзива)
10.90 лв.
Най-продавани

Acne Out сапун за мазна и акнеична кожа 100 г

(6 клиентски отзива)
10.60 лв.

Calmax успокояващ гел след ухапвания 30 мл

(1 клиентски отзив)
6.50 лв.

Твоята количка е празна

Продължи да пазаруваш

Acne Out Oxy Wash – дишай с кожата си!

Acne Out Oxy Wash – дишай с кожата си!

Новото попълнение в най-продаваната серия против акне Acne Out на biotrade e наистина уникален продукт. Това е Acne Out Oxy Wash — измивен гел, който съдържа млечна киселина и е обогатен с балончета чист хипербарен кислород. Той е предназначен за мазна, проблемна и склонна към акне кожа. Съдържа само изцяло натурални активни съставки, които не дразнят и не изсушават кожата. Гелът измива нежно, засилва клетъчния метаболизъм и успокоява възпалената кожа.

Той е некомедогенен и хипоалергенен и както всички измивни продукти на biotrade не съдържа сулфати.

 

Какво съдържа Acne Out Oxy Wash?

  • Млечна киселина 2%една от най-известните киселини от алфа-хидрокси групата се използва в козметиката заради отличните резултати, които дава. Тя премахва повърхностния слой мъртви клетки, разкривайки свежа и здрава кожа. В тази концентрация от 2% млечната киселина има също антимикробно, влагозадържащо и регулиращо pH действие.
  • ПАВ или повърхностно активно измивно вещество (coco glycosıde) е екосертифициран биоразградим гликозид с растителен произход. Той е с отлична поносимост, дори при много чувствителни кожи, не изсушава и не предизвиква дразнене.
  • Специални сфери медицински хипербарен кислород — с всяко натискане на помпата от 1.25 милилитра получавате 1.25 мг чист кислород. Стабилният хипербарен кислород е с три пъти по-високо налягане от атмосферното — около 2 бара. Чрез него гарантираме 10 пъти повече кислород по време на измиване с Acne Out Oxy Wash в сравнение с измиването само с вода или с друг продукт.

 

Защо е важен кислородът?

Като всеки жив организъм, кожата има нужда от кислород, за да живее, да се обновява и регенерира. Когато кожата е млада, този процес е постижим, но с възрастта балансът се нарушава и недостигът на кислород води до забавяне на обменните процеси на клетъчно ниво, намалява жизнената активност на клетките и те стареят.

Слънчевата радиация, замърсяването на атмосферата, ежедневният стрес, неправилното хранене и пушене са сред главните причини кожата да не получава необходимото количество кислород, за да функционира пълноценно.

 

Защо е важен кислородът в Acne Out Oxy Wash?

  • Защото убива всички анаеробни (живеещи без кислород) бактерии, което го прави изключително полезен в борбата с акне и по-точно с унищожаване на популацията на причинителя на акнето propionibacterium acnes.
  • Защото осигурява по-бързото възстановяване на възпалените и раздразнени кожни участъци.
  • Защото достига до папиларната дерма и стимулира фибробластите. Така се ускорява синтеза на колаген и еластин, както и метаболизма на клетките.
  • Защото има клинично доказан положителен ефект при рани, изгаряния и тъканна хипоксия в резултат на циркулаторни, инфекциозни и други въздействия.
  • Защото всяка клетка има нужда от кислород за своите жизнени функции.

С други думи, увеличаването на кислородното съдържание в кожата засилва клетъчния метаболизъм, ускорява възстановяването на кожата, намалява възпалението и директно се отразява върху популацията на бактерията propionibacterium acnes.

 

Както всички продукти на biotrade, и Acne Out Oxy Wash е хипоалергенен, некомедогенен и не съдържа парабени. Можете да го намерите в аптеките или да го поръчате онлайн на biotrade.bg.