Мини продукт при поръчка | Индивидуална онлайн консултация | Безплатна доставка над 100 лв.

Да се гримирам или да не се гримирам – това не е въпросът

Да се гримирам или да не се гримирам – това не е въпросът

Грим за проблемна кожа? Може, но с подходяща основа

Всички сме виждали реклами на козметика, в които моделите имат съвършена кожа, без нито една пъпка или поне издайническа черна точка. Какви са тези хора? Съществуват ли наистина?

 

Отговорът е – не. Всеки човек има несъвършенства по кожата и може би единствено бебешкият период от човешкото развитие е лишен от тях.

 

Някои от нас обаче са „възнаградени“ с повече несъвършенства от другите и са орисани да се справят с мазна кожа, разширени пори, черни точки, акне и въобще с целия букет, който проблемната кожа носи със себе си.
Това, че имате проблемна кожа обаче не означава, че трябва да се затворите вкъщи и да се криете от света.

Всъщност, много бюти влогъри от цял свят показват нагледно как проблемната кожа може да бъде „маскирана“ бързо и лесно с подходяща техника на гримиране, и единственото, което ви трябва, е да я усвоите и да следвате основните принципи в грижата за този тип кожа преди гримиране.

 

КЛЮЧОВИ ФАКТОРИ ПРИ ИЗБОР НА ПРОДУКТИ

 

Основата за грим е ключова при всички типове кожа, но особено за проблемната, тъй като тя сама по себе си е достатъчно голямо предизвикателство. Когато по лицето има несъвършенства под формата на възпаления и пъпки, от една страна е абсолютно естествено да искате да ги скриете, от друга – трябва да внимавате да не направите положението по-тежко.

Рисковете са ясни – още по-запушени пори и прекомерно омазняване. Ключът към справянето със задачата е да намерите правилните продукти за мазна и проблемна кожа, които са достатъчно леки като текстура, третират възпаленията и в същото време осигуряват добра подготовка на кожата за последващия грим. 

Изключително важно е осъзнаването на факта, че третирането на кожата с подходящи продукти преди полагането на грима ще бъде от полза за трайността му. Тук говорим за поне две стъпки преди нанасянето на грима – използване на тоник и хидратиращ крем за проблемна кожа, след което идва ред на грима – праймер и фон дьо тен.

Съставът на всички продукти трябва да е специфично насочен към типа кожа, тоест говорим за продукти, които в първите две стъпки третират мазната и проблемна кожа, а в процеса на гримиране – осигуряват добро покритие и не омазняват.

 

ПРОДУКТИ ЗА ГРИЖА ЗА КОЖАТА ПРЕДИ НАНАСЯНЕ НА ГРИМ

 

Както вече уточнихме, не всеки продукт е подходящ за употреба при проблемна или мазна кожа. Така или иначе, ако сте горд притежател на такъв тип кожа, вероятно сте се ориентирали и към съответната козметична серия и сте наясно, че почистването на лицето е ключов фактор за успех. 

Серията Acne Out дава богат избор на продукти, всички от които са насочени към конкретните проблеми – почистване, матиране, хидратация, със съставки, които успокояват кожата, не я дразнят и премахват излишния себум.

 

ACNE OUT МАТИРАЩ ТОНИК

Тоникът е от любимите продукти в козметичната рутина – той е свеж, допълнително успокоява кожата и е страхотен начин да я подготвите за следващите стъпки. В случая продуктът се грижи за това да премахне омазняването и да предотврати запушването на порите. 

Препоръчителен е за първите години от пубертета, когато започват и проблемите с кожата, появяват се и първите пъпки, но е и много подходящ за дълготрайно матиране, което осигурява по-голяма трайност на грима.

Тоникът се грижи за порите и е идеален за превенция на нови черни точки и може да бъде използван и за тяло. Нанася се два пъти дневно върху измита кожа.

 

СЪСТАВКИ 

Състои се от следните елементи :

  • PASC – широкоспектърен неантибиотичен комплекс, който се грижи да не се развиват бактерии на повърхността на кожата.
  • Ниацинамид – любимият витамин В3, който спомага за това кожата да е здрава, подобрява кръвообращението и повлиява положително инфекциите.
  • Органична вода от Роза Дамасцена – една от най-ценните и ароматни рози присъства в този продукт под формата на ароматна и нежна вода, която омекотява кожата и я тонизира.
  • Глицерин – действа благотворно на кожата, омекотява я и я прави значително по-еластична.

 

ACNE OUT HYDRO ACTIVE ХИДРАТИРАЩ КРЕМ

Вече всички разбраха, че хидратацията е изключително съществена част от грижата и терапията на проблемната кожа, но все пак ще я споменем отново. Този крем е идеален за комбинирана, мазна и проблемна кожа, дехидратирана от агресивни терапии. Не запушва порите и освен това е идеална основа за грим.

 

СЪСТАВКИ

Състои се от следните елементи:

  • Пантенол – едно от най-добрите вещества за успокояване на възпалена и травмирана кожа, освен това стимулира и клетъчната регенерация.
  • Органична вода от Роза Дамасцена – ароматна и свежа, тя ще омекоти и тонизира кожата.
  • Витамин Е – един от най-силните естествени антиоксиданти, повишаващ защитната функция на кожата и предотвратява загубата на влага.
  • Глицерин – омекотява кожата, помага ѝ да задържа влагата и предпазва от изсушаване.
  • Ланолин – осигурява изключително подхранваща и хидратираща грижа.

 

ACNE OUT ВЪЗСТАНОВЯВАЩ КРЕМ SPF30

 

Слънцезащитата е също толкова ключова за грижата на проблемната кожа, колкото е и хидратацията. Този крем осигурява достатъчно мощна защита срещу вредните лъчи, помага за изравняване на тена и намалява риска от възпаления. 

Много подходящ за кожа с изразени червени петна след пъпки и видими несъвършенства, причинени от акне, както и за кожа, склонна към хиперпигментация. Хидратира, възстановява кожата и е чудесен за основа за грим. Ако сте навън в слънчево време, вземете крема със себе си и нанасяйте повторно на всеки 2-3 часа.

 

СЪСТАВКИ

Състои се от следните съставки :

  • Ниацинамид – предпазва от инфекции и подобрява кръвообращението.
  • Гликолова киселина – алфа-хидрокси киселина, която ексфолира мъртвите клетки и изглажда фините линии и бръчки.
  • Витамин Е – натурален антиоксидант, който предпазва кожата от изсушаване и я прави еластична.
  • Глицерин – съставката, която прави кожата мека и нежна.
  • Органична вода от Роза Дамасцена – ароматна,овлажняваща и тонизираща.
  • Слънцезащитни филтри – 2 физични, 3 химични.

 

И за финал – няколко уточнения, които ще ви помогнат да вземете най-правилните решения 

 

Уверете се, че продуктите, които ползвате, включително и декоративната козметика, са некомедогенни. Това е изключително важно, когато имате проблемна кожа или акне, а ви се иска да можете да ползвате и грим – просто гледайте да използвате продукти, които няма да увеличат проблема.

В случай, че се чудите за какво са ви продукти за основа на грима – те ще ви спестят неприятното усещане, че гримът „се стича“ по кожата ви. Серията Acne Out ще ви помогне той да стои там, където му е мястото, а именно – на кожата, при това стегнато.

Не подценявайте етапа, в който трябва да махнете грима. Хигиената на кожата е ключова за справяне с проблемите ѝ и това означава, че гримът трябва да бъде свален, а почистването на кожата да е двуфазно. 

Това ще рече, че ако използвате мляко, лосион или мицеларна вода, за да премахнете грима, след това задължително трябва да почистите следите и от тези продукти, за да не останат порите запушени.

Най-добре е да го направите с подходящ измивен продукт – сапун, гел или пяна. Ако кожата ви има склонност към възпаления и акне, в серията Acne Out можете да избирате от цялата гама видове  според личните ви нужди – сапун, гел, пяна.

 

И не забравяйте, че основата за грим е само половината от грижата, която трябва да полагате за проблемната кожа. Самите продукти за грим трябва да са съобразени с нейното състояние и да осигуряват както желания покривен ефект, така и да не дразнят.

Търсете продукти с лека текстура, специфично разработени за мазна кожа, склонна към акне, и бъдете търпеливи. Правилната и постоянна грижа се отплаща във времето и не е далече моментът, в който ще видите лицето си чисто и свежо дори и без грим.

 

Автор: Красимира Хаджииванова

Добре дошъл,

влез в личния си biotrade акаунт

Регистрирай се,

създай твоят нов акаунт

Вашите лични данни ще бъдат използвани, за да завършим поръчката Ви, за да Ви помогнем да използвате сайта ни по най-добрия начин за Вас и по други причини описани в нашата политика на поверителност.

Забравена парола

Изгубена парола? Въведи своето потребителско име или имейл адрес. Ще получиш на имейла препратка за възстановяване на паролата.

Sebomax HR капсули против косопад с Биотин, Цинк и Селен 30 бр.

(1 клиентски отзив)
25.50 лв.
стимулира растежа на косата

Sebomax HR стимулиращ тоник против косопад за мъже и жени 75 мл

(4 клиентски отзива)
33.60 лв.
Най-продавани

Acne Out възстановяващ крем SPF30 30 мл

(14 клиентски отзива)
31.90 лв.
25.52 лв.
Най-продавани
НОВА ФОРМУЛА

Melabel Forte изсветляващ крем за лице с тройно действие 30 мл

(9 клиентски отзива)
38.40 лв.
Acne Out активен лосион се бори успешно с появилото се акне (гнойни пъпки) при тийнейджъри и възрастни
34.90 лв.
27.92 лв.
60 мл
-
+

Остават 72.08 лв. до безплатна доставка

Междинна сума:
27.92 лв.