Мини продукт при поръчка | Индивидуална онлайн консултация | Безплатна доставка над 100 лв.

Четири факта за изпотяването

Четири факта за изпотяването

Независимо от сезона и количеството дрехи, които носим, желанието да се чувстваме добре в тялото си определя настроението, самочувствието и реакциите ни. Ежедневието ни поднася всякакви ситуации, някои от които директно предизвикват видима физиологична реакция на тялото – обилно изпотяване под мишниците, съпътствано с мокри петна по дрехите. Тъй като всички ние се изпотяваме и това е естествена функция на тялото. Как да се справим с потенето, обаче? biotrade предлага едно много ефективно, в малки количества, безопасно и комфортно решение, дори при обилно потене на тялото – серията Odorex – против изпотяване на подмишници и крака.

 

Но да започнем отначало.

 

Какво е пот?

 

Изпотяването е процес на естествена климатизация на тялото, чрез която то се самоохлажда. Това е не само полезно, но и много важно за нормалното функциониране на организма, особено при физическо натоварване или пък е горещо – отделянето на пот извежда топлината от тялото и му позволява да не прегрее. Потта се състои от 99% вода, но съдържа също и малки количества въглехидрати, соли, протеини и уреа. Сама по себе си тя не мирише, но контактът с бактериите, които се намират на повърхността на кожата, предизвиква специфичната миризма. Заради състава си потта има и полезни функции, с които подпомага хидратацията и образуването на водно-липидна мантия на кожата.

 

Човешкото тяло има около 2 до 4 милиона потни жлези по цялото тяло, които са два вида – екринни и апокринни. Екринните са най-гъсто разположени по лицето, дланите и стъпалата. Те работят непрекъснато, като отделят прозрачна водниста течност без мирис, като количеството пот зависи много от температурата, физическото и емоционалното състояние и теглото на човек.

 

Апокринните жлези са разположени основно в зоната на подмишниците и гениталиите. Те произвеждат по-плътен секрет, който благодарение на бактериите по кожата излъчва специфичната миризма, от която всички се опитваме да се отървем.

Интересен е фактът, че в подмишниците има между 25 000 и 45 000 потни жлези, което е едва 1% от общия им брой по тялото. Но те ни създават най-сериозния дискомфорт на ежедневна база, особено през летните месеци и в натоварени стресови ситуации.

 

Кога изпотяването е проблем?

 

Прекомерното изпотяване е състояние, при което подмишниците, дланите и стъпалата се изпотяват без физическо натоварване, горещина или стрес. Свръхактивните потни жлези отделят много по-големи количества пот. Например, ако средните стойности за мишници са 14 мг/минута за мъжете и 9 мг/минута за жените, то свръхизпотяването е над 20 мг за мъжете и 10 мг при жените в минута. Тогава говорим за състоянието, наречено хиперхидроза (или обилно изпотяване).

 

Възможно е да имате обилно изпотяване, ако често ви се случва в зоната на мишниците да се появяват големи мокри петна (над 5 см диаметър), без да сте в активно движение или физическа дейност. Възможно е също да усетите внезапно изпотяване без причина по дланите, пръстите, стъпалата и/или лицето ви. Чорапите ви също са мокри, без да сте тичали или били на фитнес.

Хиперхидрозата е състояние, което лесно може да бъде овладяно с антиперспиранти на основата на алуминиеви соли, които предлагат дълготраен и безопасен контрол над изпотяването.

 

Защо обикновените дезодоранти не действат?

 

Дезодорантите не оказват влияние върху количеството произведена пот. Повечето от тях съдържат парфюм за прикриване на неприятната миризма, но нямат силата да повлияят на процеса на потоотделянето.

 

Как работят антиперспирантите?

 

Антиперспирантите са първото и най-бързо решение на проблема с обилното изпотяване, тъй като са безопасен, ефективен и неинвазивен метод за контрол над изпотяването. Те са най-прецизно проучваната съставка в козметиката, която е доказана като напълно безопасна във времето.

 

Антиперспирантите съдържат алуминиеви соли и се нанасят на повърхността на кожата само вечер, за разлика от дезодорантите, които се нанасят през целия ден. След като той попадне върху кожата, потта увлича алуминиевите соли, разтваря ги и те попадат в отвора на потната жлеза, формирайки на повърхността й гелообразна тапа. Когато тялото получи сигнал, че тази жлеза е запушена, спира потока пот към нея и тя спира да бъде свръхактивна. Запушалката остава на мястото си в продължение на няколко дни и с времето се отмива от кожата. Времето, за което изпотяването е блокирано зависи от индивидуалните особености на всеки човек, степента на изпотяването и количеството алуминиеви соли, които са приложени в зоната.

 

Odorex Deo и Odorex Foot са антиперспиранти с продължително действие – между 10 и 14 дни. Уникалният механизъм на действие на Odorex блокира само свръхактивните потни жлези, без да влияе върху общата терморегулация на организма. Той блокира изпотяването и неприятната миризма на ръцете и краката само след 3 дни употреба, без да е необходимо продуктът да се нанася ежедневно след това.

 

Действието на Odorex, както и на всеки друг антиперспирант, зависи от точното спазване на инструкциите за приложение. А именно – Odorex се нанася само вечер и то на идеално сухи и здрави подмишници, длани или крака. Това гарантира пълният му ефект и липсата на дразнене върху кожата.

 

Понякога е трудно да се измери дали изпотяването е нормално или обилно, но със сигурност смущението и неудобството, което причинява, се отразява негативно върху качеството на живот и самочуствието. Благодарение на съвременните изследвания и на продуктите от серията Odorex, всеки може да забрави за изпотяването и дискомфорта от него и да се наслаждава на живота, без притеснение от мокри петна или неприятна миризма.

Добре дошъл,

влез в личния си biotrade акаунт

Регистрирай се,

създай твоят нов акаунт

Вашите лични данни ще бъдат използвани, за да завършим поръчката Ви, за да Ви помогнем да използвате сайта ни по най-добрия начин за Вас и по други причини описани в нашата политика на поверителност.

Забравена парола

Изгубена парола? Въведи своето потребителско име или имейл адрес. Ще получиш на имейла препратка за възстановяване на паролата.

Sebomax HR капсули против косопад с Биотин, Цинк и Селен 30 бр.

(1 клиентски отзив)
25.50 лв.
стимулира растежа на косата

Sebomax HR стимулиращ тоник против косопад за мъже и жени 75 мл

(4 клиентски отзива)
33.60 лв.
Най-продавани

Acne Out възстановяващ крем SPF30 30 мл

(14 клиентски отзива)
31.90 лв.
25.52 лв.
Най-продавани
НОВА ФОРМУЛА

Melabel Forte изсветляващ крем за лице с тройно действие 30 мл

(9 клиентски отзива)
38.40 лв.
Pure Skin сапун
12.80 лв.
10.24 лв.
100 г
-
+

Остават 89.76 лв. до безплатна доставка

Междинна сума:
10.24 лв.