Мини продукт при поръчка | Индивидуална онлайн консултация | Безплатна доставка над 100 лв.

Факти и митове за антиперспирантите и съдържащите се в тях алуминиеви соли

Факти и митове за антиперспирантите и съдържащите се в тях алуминиеви соли

Алуминиевите соли са едни от най-ефективните съставки на продуктите против изпотяване – антиперспирантите. Много често в магазина или аптеката е трудно да направим разлика между тях и дезодорантите. Докато дезодорантът има задачата да замаскира неприятната миризма от потта, антиперспирантите контролират самия процес на потене.

 

Как се контролира процеса на изпотяване чрез алуминиеви соли?

 

За да има ефект средството против изпотяване, в състава му влизат алуминиеви соли, т.нар. алуминиев хлорохидрат. Те имат важна функция – да намалят отделянето на пот от потните жлези като формират малки „тапи” на свръхактивните пори. „Тапите” са на повърхността и се отстраняват постепенно чрез триенето на кожата и регенерацията й. Продуктите с алуминиеви соли действат също и като бариера за бактериите, с което спомагат за премахването на миризмата.

 

Опасни ли са за терморегулацията?

 

Терморегулацията на тялото не се нарушава от спрейовете против изпотяване, защото потните жлези в зоната под мишниците са едва 1% от всички потни жлези по цялото тялото. Ефективните продукти блокират само свръхактивните жлези и по този начин не влияят на общата температурна регулация на организма.

 

Как попада в организма алуминият?

 

Всекидневно повечето хора приемат с храната и водата между 30-50 мг алуминий дневно. Той минава през организма и се извежда от него по естествен път. С нанасяне на съдържащи соли продукти под мишниците, организмът усвоява едва 0,012% от 1 мг от алуминиевите соли. Стремежът да се избегне употребата на третия по разпространение химичен елемент в света като се избегнат средствата против изпотяване, не пречи на организма да продължава да приема алуминий чрез храната, водата и въздуха, при това в много по-сериозни количества.

 

Има ли връзка между солите на алуминия и Алцхаймер?

 

През 60-те години в САЩ започва голямото търсене на виновник за болестта на Алцхаймер. Над 5 млн души в напреднала възраст са били засегнати от заболяването, затова е трябвало бързо да се намери „отговорен”. Тогава американски учени решават, че средствата против изпотяване влияят на мозъка, отлагайки алуминий в сивото вещество. Това твърдение битува доста години в Щатите, докато не е развенчано с научни доказателства. Според официално изявление на Организацията за борба с Алцхаймер в САЩ няма никакво доказано взаимодействие между алуминиевите соли в средствата против изпотяване и заболяването, а статиите, всяващи паника, почиват на стара и развенчана легенда.

 

Вярно ли е, че алуминиевите соли причиняват рак?

 

Параноята, че дезодорантите и антиперспирантите причиняват рак също не е от вчера в жълтите публикации в пресата и онлайн. Тя стартира с един верижен мейл преди десетина години, който разпространява недоказани твърдения, че съставките от средствата против изпотяване се отлагат в лимфните възли, разположени в подмишниците и причиняват рак. Разбира се, в електронните писма няма приложени научни доказателства за тези твърдения, но шумът и паниката завладяват милиони хора. В действителност, въпреки упоритата работа, лабораторните тестове и публикуваните научни трудове от Американската и Европейската агенции за борба с раковите заболявания няма намерена пряка зависимост между двете. Председателят на онкологичното отделение на Майо Клиник отговаря на поредния уплашен въпрос за влиянието на алуминиевите соли върху рака така: „Всички се вълнуват от дезодорантите и състава им, но никой не спира цигарите”.

 

Според редица престижни издания и институции, като Американската здравна организация, Американската организация за борба с ракови заболявания, Научния комитет за безопасност на козметичните продукти на Европейския съюз, не съществува връзка между раковите заболявания и съдържанието на алуминиеви соли в дезодорантите.

 

Стремежът към по-чист живот е завладял голяма част от модерните градски хора, но е изключително важно да се прави ясна разлика между знанието с научно-доказани факти и параноята, фалшивите новини и крайните съждения, базирани на лични мнения във форуми и сайтове със съмнително съдържание.

 

Една от основните задачи в biotrade е редовно да се информираме за най-новите изследвания, научни статии и световни регулации по отношение на безопасността на дерматологичната козметика. Всички съставки в козметичните продукти на марката строго се проверяват за безопасност и се анализират преди да бъдат разрешение за употреба на европейско ниво и по европейски стандарти. Затова можете да сте спокойни, че ако спазвате указанията за правилна употреба на продукта (нанасяне върху суха, нераздразнена и здрава кожа) ще получите само търсения ефект – намаляването на количество пот и премахване на неприятната миризма под мишниците.

Добре дошъл,

влез в личния си biotrade акаунт

Регистрирай се,

създай твоят нов акаунт

Вашите лични данни ще бъдат използвани, за да завършим поръчката Ви, за да Ви помогнем да използвате сайта ни по най-добрия начин за Вас и по други причини описани в нашата политика на поверителност.

Забравена парола

Изгубена парола? Въведи своето потребителско име или имейл адрес. Ще получиш на имейла препратка за възстановяване на паролата.

Sebomax HR капсули против косопад с Биотин, Цинк и Селен 30 бр.

(1 клиентски отзив)
25.50 лв.
стимулира растежа на косата

Sebomax HR стимулиращ тоник против косопад за мъже и жени 75 мл

(4 клиентски отзива)
33.60 лв.
Най-продавани

Acne Out възстановяващ крем SPF30 30 мл

(14 клиентски отзива)
31.90 лв.
25.52 лв.
Най-продавани
НОВА ФОРМУЛА

Melabel Forte изсветляващ крем за лице с тройно действие 30 мл

(9 клиентски отзива)
38.40 лв.
Acne Out сапун
11.70 лв.
9.36 лв.
100 г
-
+

Остават 90.64 лв. до безплатна доставка

Междинна сума:
9.36 лв.