Мини продукт при поръчка | Индивидуална онлайн консултация | Безплатна доставка над 100 лв.

Кремове за суха и груба кожа на ръцете – защо и какъв?

Кремове за суха и груба кожа на ръцете – защо и какъв?

’’А бабо, защо ти е толкова суха кожата на ръцете? Суха кожа на ръцете? Не е фатално, но е неприятно. Кожата на ръцете трябва да е мека и нежна, а не суха и опъната’’

 

Хората казват, че очите са прозорец към душата, но понякога просто едни хубави очи не са достатъчни, за да сме впечатляващи. Меката и нежна кожа на ръцете определено ни носи още точки, когато се запознаваме с някого и го гледаме в очите, докато се ръкуваме.

 

Представете си мистична красавица със зноен поглед и с ръце на зидаро-мазач – не звучи много атрактивно! Погледнете сега ръцете си и си признайте – мека и гладка ли е кожата ви или е напукана и дращи?

 

Ако е второто, добре сте дошли в клуба на хората със суха кожа на ръцете. Сигурно дори вълкът от Червената шапчица е имал по-мека кожа на лапите – иначе в приказката щеше да има въпроси и за това.

 

Състоянието не е животозастрашаващо, но е естетически неприятноа също и на допир. Закачате се в ръкавите на блузите си, дращят ви ръцете в ръкавиците и детето ви пита защо сте го одрали, докато го галите.

 

Сигурно сте забелязали също така, че през зимата ръцете ви приличат на шкурка много повече, отколкото лятото. Днес ще задълбаем малко повече в темата и ще изследваме сухата кожа на ръцете възможно най-строго.

 

ПРИЧИНИ ЗА СУХА КОЖА НА РЪЦЕТЕ

 

Сухата и напукана кожа на ръцете не се дължи на зодията ви или защото кармата ви е лоша – причината е в нарушената кожна бариера. Звучи елементарно, но не е – иначе нямаше да имате суха и напукана кожа. 

 

В някои случаи състоянието може да е придружено и от други оплаквания, и е добре да следите всички накуп, за да имате представа как си взаимодействат. Сухата кожа се нарича ксероза и за нея има няколко причини.

 

Едни от най-основните са следните няколко : 

  • Студеното време – когато влажността е ниска, температурите навън (и в помещенията, които се отопляват) изсушават още повече кожата ви.
  • Химически агенти – те се съдържат в продуктите за миене на чинии и пране и сериозно увреждат кожната бариера.
  • Гореща вода – миете с нея, къпете се с нея, а в това време кожата ви се изсушава.
  • Лекарства или козметични продукти – например серуми с ретинол
  • Прекалено овлажняване – ако кожата ви е непрекъснато изложена на влага, парадоксално тя губи своята собствена и се изсушава. Водата е дразнител за кожата, особено когато е в излишък.
  • Екзема – при това състояние, известно още като атопичен дерматит, кожата е зачервена и сърби.

 

ТРЕТИРАНЕ НА СУХА КОЖА НА РЪЦЕТЕ

 

Ако имате суха кожа на ръцете, със сигурност сте пробвали да се мажете с какво ли не – свинска мас, зехтин, всякакви билкови отвари и кремове и т.н.

 

Съставките, които реално помагат за справяне с проблема, са няколко :

  • хидратиращи кремове
  • подхранващи масла – жожоба, кокос, зехтин и ший, а в по-тежките случаи – кремове с хидрокортизон (за краткосрочна употреба)

 

Можете да пробвате да възстановявате кожата на ръцете през нощта – слагайте щедро количество от крема или лосиона, който ползвате, а след това си сложете ръкавици или увийте кърпи около ръцете и спете така. Те ще задържат крема върху кожата, така че да се абсорбира максимално.

 

През зимата задължително носете ръкавици, както и когато миете или почиствате. Много хора забравят да си сложат гумени ръкавици в домакинството – поставете ги в близост до мивката, на видимо място, за да се сещате.

 

Използвайте овлажнител за въздух у дома и в офиса, за да поддържате нормална влажност на въздуха, и избягвайте да си сушите ръцете на машините със силни струи горещ въздух.

 

КАКВО ТРЯБВА ДА ИЗБЯГВАТЕ ?

 

Твърде честото миене на ръце, прекаленото обливане с дезинфектанти и ползване на антибактериални сапуни. Тези продукти са твърде агресивни, някои съдържат и алкохол и резултатът е суха, напукана, болезнена кожа.

 

KERATOLIN HANDS 5% UREA ХИДРАТИРАЩ КРЕМ ЗА РЪЦЕ

 

Да намериш крем за ръце, който наистина, ама наистина да реши проблема със сухата кожа е истинско щастие. Почти сигурно е, че сте пробвали десетки кремове и брандове, всички по лична препоръка от някой друг, който се е почувствал добре от тях. И резултатът е ясен – нито един от тях не ви е решил проблемът. 

 

Keratolin e крем, създаден специфично за третиране на сухата кожа на ръцете дори и в студено време. Формулата му е дело на дерматолози и работи за интензивно овлажняване и подхранване на кожата.

 

Така вашата кожа ще може да се справи сама с външните влияния, като : 

  • студ
  • ниска влажност на въздуха.

 

Наред с това продукта защитава и поддържа естествената водно-липидна бариера, изглажда и омекотява кожата, а за всичко това се грижат щадящите и грижовни съставки.

 

УРЕА

 

Кремът съдържа 5% уреа – вещество, което запазва влагата на повърхността, като привлича тази от по-дълбоките слоеве на кожата. Уреата разгражда и кератина във външните слоеве на кожата, за да намали количеството мъртви клетки – тоест, да я ексфолира.

 

ПАНТЕНОЛ

 

Любима съставка за успокояване на раздразнена и възпалена кожа. Той стимулира клетъчната регенерация и действа противовъзпалително.

 

МАСЛО ОТ ШИЙ

 

Нежно масло, което подхранва и омекотява кожата – ще усетите действието му по това, че кожата ви ще престане да е болезнено опъната

 

РЕТИНИЛ ПАЛМИТАТ / ВИТАМИН А

 

Той е от жизненоважно значение за здравето на кожата и е силен антиоксидант. Подхранва, освежава повяхналата кожа и ѝ помага да изглежда по-млада. Прекаленото натрупване на мъртви клетки понякога се дължи именно на липса на достатъчно витамин А.

 

ВИТАМИН Е

 

И той, както витамин А, е със силно антиоксидантно действие, но работи и за повишаване на защитната бариера на кожата и запазва влагата в нея. Има противовъзпалително действие и благодарение на него кожата ни е еластична и мека.

 

НАЧИН НА УПОТРЕБА

 

Keratolin крем за ръце попива бързо, не оставя мазни следи и може да бъде използван винаги, когато има нужда. Носете го винаги у вас, за да се сещате да го прилагате по няколко пъти на ден.

 

Той е вашият приятел, който :

  • Ще запази ръцете ви при студ и вятър.
  • Ще възстанови влагата и кожата, за да не се усеща опъната и болезнена при най-малкото движение.

 

Ето че най-накрая ще престане да ви е неудобно да се ръкувате, детето няма да се оплаква, че го дерете по бузите и нито една блуза няма да ви „закачи“ по кожата. Дори и през зимата!

Добре дошъл,

влез в личния си biotrade акаунт

Регистрирай се,

създай твоят нов акаунт

Вашите лични данни ще бъдат използвани, за да завършим поръчката Ви, за да Ви помогнем да използвате сайта ни по най-добрия начин за Вас и по други причини описани в нашата политика на поверителност.

Забравена парола

Изгубена парола? Въведи своето потребителско име или имейл адрес. Ще получиш на имейла препратка за възстановяване на паролата.

Sebomax HR капсули против косопад с Биотин, Цинк и Селен 30 бр.

(1 клиентски отзив)
25.50 лв.
стимулира растежа на косата

Sebomax HR стимулиращ тоник против косопад за мъже и жени 75 мл

(4 клиентски отзива)
33.60 лв.
Най-продавани

Acne Out възстановяващ крем SPF30 30 мл

(14 клиентски отзива)
31.90 лв.
25.52 лв.
Най-продавани
НОВА ФОРМУЛА

Melabel Forte изсветляващ крем за лице с тройно действие 30 мл

(9 клиентски отзива)
38.40 лв.
Pure Skin сапун
12.80 лв.
10.24 лв.
100 г
-
+

Остават 89.76 лв. до безплатна доставка

Междинна сума:
10.24 лв.