Мини продукт при поръчка | Индивидуална онлайн консултация | Безплатна доставка над 100 лв.

Грижа за смесена кожа – какво трябва да знаем?

Грижа за смесена кожа – какво трябва да знаем?

Грижата за кожата на лицето може да се превърне в своеобразен ритуал – нещо не само полезно и естетично, но и приятно и релаксиращо. Но, за да си създадете този ритуал и да се грижите правилно за кожа си, първо трябва да знаете възможно най-много за нея.

 

Знаете, че съществуват различни типове кожа, като те са :

  • нормална
  • суха
  • мазна
  • смесена (комбинирана)

 

Тогава каква е най-подходящата ежедневна грижа, за да се чувствате добре и да ви радва всеки път, когато се окажете пред огледалото? За начало, хубаво е да разберете какъв е вашият тип кожа, а затова е нужно единствено да я наблюдавате и да се самоанализирате. Не би трябвало да е трудно, заедно сте 24/7.

 

Ако кожата ви се омазнява бързо в областта на челото, носа и брадичката и там често се появяват комедони (черни точки), докато останалата част на лицето е нормална, без омазняване или даже суха и чувствителна, то със сигурност вашата кожа е смесена.

 

Това е най-често срещаният тип кожа и същевременно този, който изисква най-много внимание и специална грижа. Не се притеснявайте, имаме няколко, но съществени съвета за цялостна грижа.

 

Какво е характерно за смесената кожа?

Когато знаете с какво се отличава смесената кожа, ще може по-лесно и пълноценно да се погрижите за нея. Нанасянето на продукт, предназначен за мазна кожа, на сухите участъци от лицето може да доведе до допълнително изсушаване и дехидратация.

 

Ключът към здравата и красива кожа винаги се крие в баланса. Затова и дерматолозите препоръчват грижата за смесената кожа да е съобразена със специфичните нужди на различните участъци от лицето. Например, дали по кожата има възпалени участъци, страда ли от акне, дали има хиперпигментации.

 

Какво включва ежедневната грижа?

 

Грижата за смесената кожа трябва да е постоянна и специфична, но това не означава да се прекалява с козметиката. Достатъчни са 3-4 стъпки в ежедневния ви режим, за да постигнете желания резултат.

 

Те от своя страна трябва да включват :

  • измиване
  • използване на активен продукт (когато състоянието на кожата го изисква)
  • хидратация
  • слънцезащита

 

Тъй като при смесената кожа трябва да се комбинира и грижата според нуждите на различните участъци, ще си позволим да развенчаем един мит, който гласи, че – мазната кожа не се нуждае от хидратация.

 

Напротив, не подценявайте факта, че свежата кожа е хидратираната кожа, защото това означава, че тя е добре подхранена и може да се погрижи сама за себе си, а в плюс ще изглежда добре. Затова употребата на хидратиращ продукт за цялото лице е наистина задължителна.

 

Ежедневната грижа, особено от май до септември, когато се радвате на слънчевите лъчи, трябва да включва и слънцезащитен продукт с фактор 50+ако ще е защита, да е най-добрата! Слънцезащитата крие магията на времето – предотвратява образуването на петна по кожата и преждевременното ѝ стареене.

 

Естествено, когато купувате продукти за кожата на лицето е добре да се осведомите за техните съставки. Тези, които са подходящи за смесения тип кожа, със сигурност трябва да са некомедогенни, за да не запушват порите в Т-зоната и не бива да съдържат SLS – пенители, често използвани в много продукти за лична хигиена и дразнещи  кожата.

 

Почистване – задължителна стъпка в ежедневната грижа за кожата на лицето

 

Грижата за смесения тип кожа може да бъде лесна, ако имате на разположение подходящите козметични средства, а biotrade предлага серия продукти, които ще ви  помогнат по пътя към хидратацията, баланса и защитата. Нека разгледаме отделните етапи по-отблизо.

 

Първата и задължителна стъпка в ежедневната грижа за кожата на лицето е почистването. С това прекрасно се справя нежната измивна пяна от серията Pure Skin. Тя е предназначена за всеки тип кожа, премахва натрупаните замърсявания от лицето, без да дразни и изсушава онези участъци с по-суха и чувствителна кожа.

 

Ако кожа ви изненадва неприятно с черни точки, разширени пори или акне, на помощ идва измивната пяна от серията Acne Out. Тя ще намали излишния себум, без да изсушава прекомерно и ще почисти и стегне разширените пори. 

 

С възрастта кожата се променя, също като нас, и е възможно по нея да се появят петна и неравен тен. Причините за това могат да са различни – от хормонални промени до недостатъчно добра защита от слънцето. 

 

Тогава тя се нуждае от малко по-специална грижа, като измивната пяна от серията Melabel. Тя съдържа съставка, която подготвя кожата за нанасяне на продукти, които изсветляват петната и наред с това се грижат за тена да бъде изравнен и свеж.

 

Хидратация и слънцезащита

 

Хидратацията и слънцезащитата са следващите задължителни стъпки от грижата за кожата на лицето. Те често са от онези стъпала, които взимаме заедно, с една крачка. Можем да ги изкачим наведнъж с хидратиращите продукти, които съдържат и необходимия слънцезащитен фактор.

 

От серията Pure Skin – хидратиращият и озаряващ дневен крем с висока слънцезащита SPF 50 + съдържа хиалуронова киселина и се бори с първите признаци на стареене на кожата. За кожа, склонна към акне, в серията Acne Out е създаден специален крем за целта – Acne Out Repair SPF 30+. 

 

Това е възстановяващ дневен крем, подходящ за комбинирана кожа с несъвършенства след поява на акне. Дневният избелващ крем от серията Melabel със слънцезащита SPF 50+ е точният избор за кожа с хиперпигментация. 

 

Активна грижа – при проблем в някои части на лицето

 

Понякога, колкото и добре да се грижим за кожата си, не можем да избягаме от някои често срещани проблеми. Смесеният тип кожа може да страда от акне и комедони и в този случай е необходима активна, специфична грижа и за нея.

 

В зависимост от това дали пъпките са по цялото лице или само в определени зони, можете да се подходите по два начина.

 

Първият е да се приложи спот терапия, т.е. да се третират само местата, където има проблем. При вторият начин обаче е необходимо да се третира цялото лице с подходящи продукти от Acne Out, като активен лосион за мазна кожа, който да се нанася до намаляване на възпалението.

 

На финала на тази стъпка е силно препоръчително да използвате хидратиращ крем от същата серия. И в двата случая хидратацията два пъти на ден е задължително условие за поддържане на здравето на смесената ви кожа. 

 

За възраст над 25-30 години е подходящ Pure Skin ексфолиращ тоник, който нежно ексфолира и регенерира кожата и така изравнява тена и намалява себумната секреция. В комбинация с дневния Pure Skin озаряващ крем със слънцезащитен фактор смесената кожа изглежда сочна и плътна, без да се забелязват сухи и мазни зони.

 

Понякога грижата за смесения тип кожа може да бъде голямо предизвикателство. Но с помощта на подходящата козметика, баланс и внимание, можете не само да се справите с него, но и да превърнете грижата за кожата на лицето си в един освежаващ и зареждащ момент!

Добре дошъл,

влез в личния си biotrade акаунт

Регистрирай се,

създай твоят нов акаунт

Вашите лични данни ще бъдат използвани, за да завършим поръчката Ви, за да Ви помогнем да използвате сайта ни по най-добрия начин за Вас и по други причини описани в нашата политика на поверителност.

Забравена парола

Изгубена парола? Въведи своето потребителско име или имейл адрес. Ще получиш на имейла препратка за възстановяване на паролата.

Sebomax HR капсули против косопад с Биотин, Цинк и Селен 30 бр.

(1 клиентски отзив)
25.50 лв.
стимулира растежа на косата

Sebomax HR стимулиращ тоник против косопад за мъже и жени 75 мл

(4 клиентски отзива)
33.60 лв.
Най-продавани

Acne Out възстановяващ крем SPF30 30 мл

(14 клиентски отзива)
31.90 лв.
25.52 лв.
Най-продавани
НОВА ФОРМУЛА

Melabel Forte изсветляващ крем за лице с тройно действие 30 мл

(9 клиентски отзива)
38.40 лв.

Остават 68.70 лв. до безплатна доставка

Междинна сума:
31.3 лв.