Химичните пилинги и тяхната алтернатива - biotrade.bg

Мини продукт при поръчка | Индивидуална онлайн консултация | Безплатна доставка над 100 лв.

Най-продавани
Овлажняващ и хидратиращ крем за крака с уреа

Keratolin Foot 10% Urea хидратиращ крем за крака 50 мл

8.80 лв.

Pure Skin сапун 100 г

(2 клиентски отзива)
10.90 лв.
Най-продавани

Acne Out сапун за мазна и акнеична кожа 100 г

(6 клиентски отзива)
10.60 лв.

Calmax успокояващ гел след ухапвания 30 мл

(1 клиентски отзив)
6.50 лв.

Твоята количка е празна

Продължи да пазаруваш

Химичните пилинги и тяхната алтернатива

Химичните пилинги и тяхната алтернатива

Химичните пилинги се превърнаха в един от най-популярните начини за грижа за кожата и борба със стареенето й. Едно от основните предимствата на козметичните продукти с екфолиращ ефект е достъпността – процедурата е неинвазивна, с минимален процес на възстановяване или както я наричат американците – „подмладяване в обедната почивка”.

 

Как работи химичният пилинг?

Химичният пилинг представлява контролирано унищожаване на повърхностните кожни слоеве чрез прилагане на химически вещества с благотворно влияние. С въздействието си върху структурата на клетката, специалните активни агенти карат кожата да се регенерира и стимулират образуването на нов колаген в дълбоките й слоеве. Така тя става значително по-свежа, плътна, подмладена, с изграден релеф и намалени дефекти. Пилингът дава много ефективни резултати и когато искате да се отървете от нежеланата пигментация. Излющвайки горния слой на кожата, кафявите петна намаляват и постепенно изчезват.

 

Повърхностен, среден и дълбок пилинг?

Според дълбочината на въздействие химичните пилинги са три вида:

  • Повърхностният пилинг най-често включва алфа-хидрокси киселини — гликолова, млечна или друга плодова киселина. Позволява да се прави често, но в зависимост от реактивността и чувствителността на третираната кожа периодът между отделните процедури може да се увеличи или намали. Гликоловата киселина е една от най-често използваните киселини от тази група, защото много лесно прониква през кожата. В природата тя се съдържа в захарната тръстика, захарното цвекло и неузрялото грозде. Това е изцяло натурална съставка и най-често се използва за терапия на акне, както и при подмладяващи процедури. Млечната киселина се съдържа в прясното и киселото мляко. Лимонената киселина се съдържа в големи количества в цитрусовите плодове. Напоследък набират популярност бадемовата киселина — екстракт от горчиви бадеми, и перувиковата киселина, която се съдържа във ферментиралите плодове и в ябълковия оцет.
  • Средно дълбокият пилинг третира по-дълбоки бръчки и белези от акне. Най-често използваният химически агент е трихлороцетната киселина. Възстановяването отнема повече време и е препоръчително да се прави на по-големи интервали.
  • Дълбокият химически пилинг е процедура, която е свързана със сериозни странични ефекти, затова не е особено популярна. Постига дълбоко излющване на кожата, но използваните химически агенти са с висока концентрация и в някои случаи могат повече да навредят, отколкото да помогнат. Престой в клиника е задължителен, а периодът за възстановяване е дълъг.

Процедурите, извършвани в лекарски кабинет или козметично студио изискват време, запазване на час, редовни посещения и не на последно място – сериозен финансов ресурс. Колко удобно би било да има професионален химичен пилинг за употреба в домашни условия, в свободното време и без притеснения как ще изглеждате докато се приберете.

 

Иновацията на biotrade – Pure Skin ексфолиращ тоник, е ефективно решение за дамите, които искат да изглеждат добре, имат динамично ежедневие и мислят рационално за бюджета си. Това е професионална дерматологична грижа в домашни условия. Основното действие на Pure Skin ексфолиращ тоник е да премахне деликатно най-горния „увреден” слой на кожата. Това кара клетките в непосредствена близост до унищожения слой, докато са „под стрес”, да започнат да растат активно, да се делят и да произвеждат еластин и колаген. Така се осигурява постоянно разкриване на нежна и здрава кожа, регулиране на прекомерната мастна секреция и свиване на разширените пори. Активната съставка азелаинова киселина има противовъзпалително и антиоксидантно действие. Тя подпомага нормализирането на процесите по отделяне на кератин в стените на космените фоликули, което спира образуването на комедони. Действа антимикробно и препятства възпалителните процеси. Намалява поствъзпалената пигментация. Азелаиновата киселина изхвърля свръхнатрупванията на меланин, като резултатът е по-светла кожа с равен цвят, подобрена еластичност и изгладени фини бръчки.

 

Когато използвате Pure Skin ексфолиращ тоник, кожата ви може леко се зачерви за период от няколко часа до 1 денонощие след процедурата. Постепенно зачервяването избледнява и настъпва леко излющване на повърхностния слой от мъртви клетки, образували се в резултат на процедурата.

 

Важно е да помните, че след химически пилинг кожата става значително фоточувствителна, което налага специални грижи за нея. Затова е желателно да се избягва излагане на слънчева светлина, а употребата на слънцезащитни кремове 50+ фактор е задължителна. Не забравяйте, че лятото не е подходящ сезон за тази грижа за кожата и е най-добре за нея да използвате времето между октомври и април.