Мини продукт при поръчка | Индивидуална онлайн консултация | Безплатна доставка над 100 лв.

Химичните пилинги и тяхната алтернатива

Химичните пилинги и тяхната алтернатива

Химичните пилинги се превърнаха в един от най-популярните начини за грижа за кожата и борба със стареенето й. Едно от основните предимствата на козметичните продукти с екфолиращ ефект е достъпността – процедурата е неинвазивна, с минимален процес на възстановяване или както я наричат американците – „подмладяване в обедната почивка”.

 

Как работи химичният пилинг?

Химичният пилинг представлява контролирано унищожаване на повърхностните кожни слоеве чрез прилагане на химически вещества с благотворно влияние. С въздействието си върху структурата на клетката, специалните активни агенти карат кожата да се регенерира и стимулират образуването на нов колаген в дълбоките й слоеве. Така тя става значително по-свежа, плътна, подмладена, с изграден релеф и намалени дефекти. Пилингът дава много ефективни резултати и когато искате да се отървете от нежеланата пигментация. Излющвайки горния слой на кожата, кафявите петна намаляват и постепенно изчезват.

 

Повърхностен, среден и дълбок пилинг?

Според дълбочината на въздействие химичните пилинги са три вида:

  • Повърхностният пилинг най-често включва алфа-хидрокси киселини — гликолова, млечна или друга плодова киселина. Позволява да се прави често, но в зависимост от реактивността и чувствителността на третираната кожа периодът между отделните процедури може да се увеличи или намали. Гликоловата киселина е една от най-често използваните киселини от тази група, защото много лесно прониква през кожата. В природата тя се съдържа в захарната тръстика, захарното цвекло и неузрялото грозде. Това е изцяло натурална съставка и най-често се използва за терапия на акне, както и при подмладяващи процедури. Млечната киселина се съдържа в прясното и киселото мляко. Лимонената киселина се съдържа в големи количества в цитрусовите плодове. Напоследък набират популярност бадемовата киселина — екстракт от горчиви бадеми, и перувиковата киселина, която се съдържа във ферментиралите плодове и в ябълковия оцет.
  • Средно дълбокият пилинг третира по-дълбоки бръчки и белези от акне. Най-често използваният химически агент е трихлороцетната киселина. Възстановяването отнема повече време и е препоръчително да се прави на по-големи интервали.
  • Дълбокият химически пилинг е процедура, която е свързана със сериозни странични ефекти, затова не е особено популярна. Постига дълбоко излющване на кожата, но използваните химически агенти са с висока концентрация и в някои случаи могат повече да навредят, отколкото да помогнат. Престой в клиника е задължителен, а периодът за възстановяване е дълъг.

Процедурите, извършвани в лекарски кабинет или козметично студио изискват време, запазване на час, редовни посещения и не на последно място – сериозен финансов ресурс. Колко удобно би било да има професионален химичен пилинг за употреба в домашни условия, в свободното време и без притеснения как ще изглеждате докато се приберете.

 

Иновацията на biotrade – Pure Skin ексфолиращ тоник, е ефективно решение за дамите, които искат да изглеждат добре, имат динамично ежедневие и мислят рационално за бюджета си. Това е професионална дерматологична грижа в домашни условия. Основното действие на Pure Skin ексфолиращ тоник е да премахне деликатно най-горния „увреден” слой на кожата. Това кара клетките в непосредствена близост до унищожения слой, докато са „под стрес”, да започнат да растат активно, да се делят и да произвеждат еластин и колаген. Така се осигурява постоянно разкриване на нежна и здрава кожа, регулиране на прекомерната мастна секреция и свиване на разширените пори. Активната съставка азелаинова киселина има противовъзпалително и антиоксидантно действие. Тя подпомага нормализирането на процесите по отделяне на кератин в стените на космените фоликули, което спира образуването на комедони. Действа антимикробно и препятства възпалителните процеси. Намалява поствъзпалената пигментация. Азелаиновата киселина изхвърля свръхнатрупванията на меланин, като резултатът е по-светла кожа с равен цвят, подобрена еластичност и изгладени фини бръчки.

 

Когато използвате Pure Skin ексфолиращ тоник, кожата ви може леко се зачерви за период от няколко часа до 1 денонощие след процедурата. Постепенно зачервяването избледнява и настъпва леко излющване на повърхностния слой от мъртви клетки, образували се в резултат на процедурата.

 

Важно е да помните, че след химически пилинг кожата става значително фоточувствителна, което налага специални грижи за нея. Затова е желателно да се избягва излагане на слънчева светлина, а употребата на слънцезащитни кремове 50+ фактор е задължителна. Не забравяйте, че лятото не е подходящ сезон за тази грижа за кожата и е най-добре за нея да използвате времето между октомври и април.

Добре дошъл,

влез в личния си biotrade акаунт

Регистрирай се,

създай твоят нов акаунт

Вашите лични данни ще бъдат използвани, за да завършим поръчката Ви, за да Ви помогнем да използвате сайта ни по най-добрия начин за Вас и по други причини описани в нашата политика на поверителност.

Забравена парола

Изгубена парола? Въведи своето потребителско име или имейл адрес. Ще получиш на имейла препратка за възстановяване на паролата.

Sebomax HR капсули против косопад с Биотин, Цинк и Селен 30 бр.

(1 клиентски отзив)
25.50 лв.
стимулира растежа на косата

Sebomax HR стимулиращ тоник против косопад за мъже и жени 75 мл

(4 клиентски отзива)
33.60 лв.
Най-продавани

Acne Out възстановяващ крем SPF30 30 мл

(14 клиентски отзива)
31.90 лв.
25.52 лв.
Най-продавани
НОВА ФОРМУЛА

Melabel Forte изсветляващ крем за лице с тройно действие 30 мл

(9 клиентски отзива)
38.40 лв.

Твоята количка е празна

Продължи да пазаруваш