Мини продукт при поръчка | Индивидуална онлайн консултация | Безплатна доставка над 100 лв.

Какво представлява кокошият трън?

Какво представлява кокошият трън?

Всеки някога е имал мазоли, причинени от неудобни обувки. И макар да причисляват кокошия трън към групата на мазолите, той всъщност представлява вид брадавица, причинена от един от видовете човешки папилома вирус. Той най-често се появява по пръстите на ръцете и краката или върху повърхността на петите, а изключително рядко може да засегне и други части на тялото.

Как и защо се появява?

Човешката кожа е покрита с многослоен плосък епител — епидермис, чиято основна функция е защитата. Клетките от повърхностния слой на епидермиса образуват рогово вещество, наречено кератин. То предпазва тялото от навлизането на вредни вещества. Ако обувките ви причиняват продължителен дискомфорт, това може да доведе до вдлъбването на част от епидермиса навътре и вроговяване на този участък от кожата около него, а вирусът-причинител кара тази кожа да расте. Натрупаният рогов слой започва да прилича на жълтеникав трън, забит в ходилото. Натискът върху него при стъпване е изключително болезнен, защото го забива още по навътре. Стъпалата са подложени на непрекъснат натиск от тежестта на тялото и триене в твърдата повърхност на обувките, затова те най-често страдат от кокоши трън.

Как да го познаем?

Какво представлява кокошият трън? Кокошият трън е вид брадавица, израстък, причинен от човешки папилома вирус. В повечето случаи е с големината на грахово зърно. На външен вид изглежда като мазолесто жълтеникаво образувание, а в центъра му има малко точковидно петно. По твърдост и цвят наподобява крака на кокошка, откъдето идва и името му.

Как да премахнем кокошия трън?

Има ли лекарство за кокоши трън? От изключително значение е ранното третиране на проблема, докато кокошият трън е сравнително малък. С течение на времето той може да се уголеми и дори да се разпространи в няколко „огнища”, което да затрудни и забави лечението.

 

Най-често прилаганият метод за разрушаване (махане) на кокошия трън е криотерапията с течен азот. Повърхността на кокошия трън се абразира, като целта е да се достигне до основата на трънчетата. Затова най-често са необходими няколко (3-4) процедури. Много пациенти се оплакват от повторната поява на същите места, например повторен кокоши трън на петата, поради недостатъчно дълбокото третиране и „изрязване” на целия участък.

 

Друг популярен метод за третиране за премахване на мазоли и кокоши трън са лепенките. Съществуват много видове лепенки за кокоши трън, като повечето съдържат едни и същи активни вещества, но с ниска концентрация. Целта на лепенките е подобно на течния азот да изгорят до корен кокошия трън.

 

Разбира се, в интернет можете да откриете безброй „бабини рецепти” за лечение и премахване на кокошия трън, но голяма част от тях са или щастливо стечение на обстоятелствата, или с недоказано полезно действие. Може да срещнете съвети за компреси с олио, оцет, картофи, лук, но ви съветваме да оставите тези продукти в кухнята и да се доверите на съвременната медицинска козметика с клинично доказано действие.

 

Продуктът на biotrade – Keratolin гел за мазоли със салицилова киселина е дерматологично решение за проблема кокоши трън. Специалният гел за премахване на мазоли, втвърдена кожа и кокоши трън премахва ефективно удебелената кожа, както и натрупаните мъртви рогови клетки след 7-10 дни употреба.

Добре дошъл,

влез в личния си biotrade акаунт

Регистрирай се,

създай твоят нов акаунт

Вашите лични данни ще бъдат използвани, за да завършим поръчката Ви, за да Ви помогнем да използвате сайта ни по най-добрия начин за Вас и по други причини описани в нашата политика на поверителност.

Забравена парола

Изгубена парола? Въведи своето потребителско име или имейл адрес. Ще получиш на имейла препратка за възстановяване на паролата.

Sebomax HR капсули против косопад с Биотин, Цинк и Селен 30 бр.

(1 клиентски отзив)
25.50 лв.
стимулира растежа на косата

Sebomax HR стимулиращ тоник против косопад за мъже и жени 75 мл

(4 клиентски отзива)
33.60 лв.
Най-продавани

Acne Out възстановяващ крем SPF30 30 мл

(14 клиентски отзива)
31.90 лв.
25.52 лв.
Най-продавани
НОВА ФОРМУЛА

Melabel Forte изсветляващ крем за лице с тройно действие 30 мл

(9 клиентски отзива)
38.40 лв.
Best seller Acne Out активен крем против подкожни пъпки
34.90 лв.
27.92 лв.
30 мл
-
+

Остават 72.08 лв. до безплатна доставка

Междинна сума:
27.92 лв.