Мини продукт при поръчка | Индивидуална онлайн консултация | Безплатна доставка над 100 лв.

Когато акнето се завърне след години отсъствие

Когато акнето се завърне след години отсъствие

Човек не бива да се зарича за нищо, включително и за това, че веднъж отървал се от младежкото акне, никога вече няма да има проблеми с кожата. Животът обича да показва, че той има последната дума, и ето ни нас, минали са 20 години, откакто сме се разделили с последната черна точка на носа, събуждаме се една сутрин и в огледалото виждаме, че през нощта очевидно сме пътували с машина на времето – защото кожата на лицето ни отново е покрита с… акне.

 

Възможно ли е това??? Защо се случва на мен? Нали акнето е само за тийнейджъри?!?

 

Обикновено това са първите въпроси, които човек си задава, докато разглежда новата пъпка на брадичката си, но това е само защото не знае, че освен към пубертета, акнето понякога върви като бонус и към по-зрялата възраст и сецнатия кръст.

 

И така, ако не сте тийнейджъри, а възрастни хора, и имате акне, сигурно вече настоявате да отговорим на въпроса „Защо ми се случва всичко това?“

 

Първо, нещо много важно – не сте виновни вие. Акнето е възпалителен процес на кожата и е осмото най-често срещано кожно заболяване в света, съответно вероятността да се случи и на вас, и на съседката отгоре, е голяма. И въпреки че се свързва най-вече с пубертета, статистиката сочи, че в последните две десетилетия случаите на акне у възрастни хора са се повишили драстично.

 

Какво точно е акне?

 

Акнето е състояние, при което кожата и порите не функционират както трябва. От него най-често страдат тийнейджърите, но, уви, възрастните ги догонват доста бързо. Според дерматолози проявите на възрастово акне ще се засилват в бъдеще и ще бъдат по-тежък и често срещан проблем. Причините за появата на акне са няколко – от една страна, мастните жлези в кожата произвеждат твърде много мазнина, от друга – порите не работят ефективно в елиминирането ѝ произвеждат допълнително количество клетки, запушват се, а това води до появата на черни точки и пъпки.

 

Акнето може да е леко, умерено и силно изразено или остро, като лекото се състои обикновено от черни точки и малки пустули; умереното включва и папули, които покриват между 1/4 и 3/4 от площта на лицето или тялото. Силно изразеното акне се изразява в изключително зачервена кожа, подуване, раздразване и дълбоки гнойни пъпки. Възрастовото акне си има и „любима“ територия, която завладява решително – областта на долната челюст и брадичката, като по-често ги обсипва с папули – затворени възпалени пъпки без гноен връх.

 

Причини за поява на акне у възрастни хора

 

Хормоните са единствената причина за плеядата пъпки по лицето ни, въпреки че отдавна сме излезли от възрастта, с която обичайно свързваме появата на акне. Най-често отклоненията са в половите хормони, а резултатът от това е възпаление в организма, свръхпроизводство на себум, нарушения в pH-то на кожата и др., а от всичко това възниква хормонално акне.

 

Емоционалният  и физически стрес се отразява и на кожата, така че, ако сте под напрежение дълго време или се чувствате нервни, тревожни, под натиск, то надбъбречните ви жлези със сигурност произвеждат повече от стресовия хормон кортизол, който пък води до свръхпроизводство на себум. Физическите натоварвания, особено когато са тежки, водят до хормонални промени и отслабен имунитет, както и до възпаление – а всичко това, от своя страна, може да доведе до акне.

 

Понякога за появата на възрастово акне способстват и някои лекарства (кортикостероиди, антидепресанти, противозачатъчни и лекарства против епилепсия), също запушените пори, бактериите (специално  Propionibacterium acnes), определени храни – като шоколад, млечни, пържени храни, както и такива с много брашно и подсладители, въпреки че специално за храните няма единодушно мнение сред лекарите, така че не бързайте да се отказвате от пържените картофи само защото имате акне. Акнето, също така, съпровожда и някои подлежащи медицински състояния, като периорален дерматит, Синдром на Кушинг, поликистозни яйчници.

 

Лечение на акне при възрастни хора

 

Лечението на акне не е шега работа и ако искате да постигнете успех, ще се наложи да запретнете ръкави и да се посветите на тази кауза. Терапията е редно да бъде разпределена в три насоки – овладяване на възпалението, причинено от бактерията Propionibacterium acnes, и произтичащото от него свръхомазняване на кожата.

 

След това е абсолютно задължително да обърнете внимание на хормоните – тоест, да посетите ендокринолог и да намерите първопричината за състоянието си, а накрая, но не по важност – да се погрижите и за микробиома на кожата.

Звучи сложно за изпълнение, но, както казахме, лечението изисква отдаденост и постоянство, така че е добре да започнете да търсите специалист по ендокринология още сега, а що се отнася до другите две направления, можете спокойно да се оставите в ръцете на специалистите от biotrade.

 

Серията ACNE OUT на biotrade е уникална патентована дерматологична серия за цялостна грижа за мазна и склонна към акне кожа, черни точки и разширени пори, и е нещо, към което задължително трябва да посегнете, ако акнето се завърне в живота ви. Тя съдържа няколко ключови продукта, с които e добре да заредите шкафчето в банята и да използвате по предназначение и според указанията, за да държите проблемната кожа под контрол. Ето една примерна рутина за кожа, склонна към акне, която би изглеждала така:

 

Acne Out активен крем против пъпки

 

Идеален за случаи, в които кожата е мазна и склонна към акне, има предимно подкожни пъпки и видими несъвършенства, а също и за случаи на възрастово акне. Кремът бързо повлиява излишното омазняване и предотвратява появата на пъпки и черни точки, като същевременно леко ексфолира и матира кожата.

Acne Out активен крем е крем против акне, който бързо повлиява излишното омазняване и предотвратява появата на пъпки и черни точки. Това ве продукт, с който лесно можете да се справите с подкожните пъпки по лицето.

Основното му предимство е, че прониква в кожата по-добре при наличие на затворени пъпки (папули) и я хидратира чудесно. Съдържа ниацинамид, който има силно изразено противовъзпалително действие и не позволява появата на тъмни петна, органична розова вода и витамин А и Е, които имат антиоксидантно действие и стимулират клетъчното обновяване.

 

Кремът не предизвиква фоточувствителност и е подходящ и за дългосрочна употреба.

 

Acne Out хранителна добавка

 

Специално разработена за мазна и проблемна кожа, тази хранителна добавка съдържа редица микроелементи, допринасящи за това кожата да бъде здрава и чиста, а имунната ни система – да функционира нормално. Формулата ѝ включва бирена мая, витамини А, Е и D, магнезий, цинк и селен и е подходяща за всеки човек, който иска да се погрижи за здравето си, дори да не страда от проблемна кожа.

 

И все пак, за тези, които страдат от акне, този продукт е препоръчително да бъде включен във всекидневната рутина. 1 таблетка на ден е достатъчна, за да стимулира възстановителните процеси в организма, да поддържа здрава кожа и да оказва антиоксидантно, подхранващо и регенериращо действие на тялото.

 

Acne Out хранителна добавка съдържа няколко активни съставки:
  • Бирена мая, която е етествен източник на витамини от група В, ценни аминокиселини, минерали и микроелементи, с чиято помощ кожата е гладка и еластична;
  • Магнезий – минералът, отговарящ за стотици процеси в организма и доставящ енергия за поддържането на нормалната мускулна, нервна и сърдечна функция;
  • Витамин А / Beta Carotene  – оказва подхранващо, освежаващо и подмладяващо действие; стимулира и активира възобновяването на клетките, подсилва колагеногенезата на кожатa
  • Витамин Е – силен актиоксидант, който повишава защитната функция на кожата и намалява трансепидермалната водна загуба; има противовъзпалително действие и подобрява еластичността на кожата
  • Витамин D – спомага за генерирането на нови клетки и допринася за нормалния хормонален баланс на целия организъм
  • Цинк – има успокояващо, заздравяващо, противовъзпалително и подсушаващо кожата действие, за защита на кожата от нефизиологично стареене
  • Селен – антиоксидант, важен за нормалното функциониране на щитовидната жлеза, за нормалната функция на имунната система; подпомага поддържането в добро състояние на косата и ноктите, незаменим в редица метаболитни процеси
Acne Out хранителна добавка е подходяща за мазна и проблемна кожа, която е склонна към акне. Тя съдържа бирена мая, витамини А, Е и D, магнезий, цинк и селен. Комбинацията от витамини и минерали в тази хранителна добавка за акнеична кожа допринася за поддържането на кожата здрава, чиста и свежа, както и за нормалната функция на имунната система.
Acne Out хранителна добавка

 

Acne Out активен лосион против пъпки

 

Acne Out активен лосион e предназначен за специална грижа при мазна и склонна към акне кожа с гнойни пъпки в областта на лицето, гърба и деколтето, този лосион работи много ефективно срещу омазняването на кожата и спира развитието на черни точки.

 

Има свойството да облекчава раздразнението след бръснене и предотвратява врастването на косми след епилация, а първи резултати при правилна употреба ще видите в рамките на 7 дни. Лосионът е подходящ за кожа с множество гнойни пъпки по лицето и тялото, разширени пори и черни точки, враснали косми след епилация.

 

Съставките му включват:
  • PASC – неантибиотичен комплекс с широкоспектърно антибактериално действие
  • Витамин B3, който помага за поддържане на кожата здрава, действа благоприятно при различни кожни инфекции и изравнява общия тен, като намалява зачервяванията и тъмните петна;
  • Органична вода от Роза Дамасцена – органична тонизираща и овлажняваща розова вода с антисептично и намаляващо възпалението действие.
  • Глицерин, който омекотява, овлажнява и повишава еластичността на кожата, предпазва я от изсушаване и повишава защитната ѝ функция.

Acne Out активен лосион е един от най-добрите продукти против акне. Акне аут е предназначен за специална грижа при мазна и склонна към акне кожа с гнойни пъпки в областта на лицето, гърба и деколтето.

Серията съдържа и други продукти, като сапун, матиращ тоник и измиваща пяна – всички съобразени с етапа на развитие на акнето.

 

И сега какво – завинаги ли ще съм с акне?

 

Не, разбира се, но може да поостане за известен период от време. За съжаление, методите, които сте ползвали в тийнейджърските години, сега може да не работят, тъй като възрастната кожа е по-суха и склонна към раздразнение.

 

Това, което можете със сигурност да направите, е да обърнете внимание на козметиката и рутината в грижата за кожата си и ако случайно нямате такава – тоест, не ѝ обръщате никакво внимание, да започнете да го правите. Имайте предвид, че сухотата на кожата способства за развитието на акне, така че задължително включете хидратация в грижата.

 

Също така, бъдете търпеливи. Успехът няма да дойде с магическа пръчка или за една нощ, но ще дойде. Трябва да сте постоянни и упорити – точно каквото е и акнето. Акнето не се отказва след първата пъпка, пробила с усилие на челото ви, няма и вие да се отказвате.

 

Ползвайте всеки ден продукти против акне, които сте си купили, следвайте указанията и обръщайте внимание и на физическото си здраве.

Намалете стреса, доколкото е възможно, яжте разнообразно, пийте вода, спортувайте, разхождайте се, смейте се и се наспивайте.

В края на краищата, това е просто акне и колкото и да е неприятно, не трябва да го оставяте да управлява живота ви. А колкото по-пълноценно и щастливо живеете, толкова по-бързо и лесно ще изчезне то или поне няма да ви остава време, за да му обръщате внимание, което пак е във ваша полза.

 

Само не забравяйте за козметичните продукти – колкото по-редовни сте с тях, толкова повече чистата кожа ви е в кърпа вързана. А ако все пак искате да разберете защо точно на вас се случва това с акнето – обвинете някой далечен древен братовчед, за да ви олекне. Понякога и това е достатъчно, за да се почувстваме по-добре.

Добре дошъл,

влез в личния си biotrade акаунт

Регистрирай се,

създай твоят нов акаунт

Вашите лични данни ще бъдат използвани, за да завършим поръчката Ви, за да Ви помогнем да използвате сайта ни по най-добрия начин за Вас и по други причини описани в нашата политика на поверителност.

Забравена парола

Изгубена парола? Въведи своето потребителско име или имейл адрес. Ще получиш на имейла препратка за възстановяване на паролата.

Sebomax HR капсули против косопад с Биотин, Цинк и Селен 30 бр.

(1 клиентски отзив)
25.50 лв.
стимулира растежа на косата

Sebomax HR стимулиращ тоник против косопад за мъже и жени 75 мл

(4 клиентски отзива)
33.60 лв.
Най-продавани

Acne Out възстановяващ крем SPF30 30 мл

(14 клиентски отзива)
31.90 лв.
25.52 лв.
Най-продавани
НОВА ФОРМУЛА

Melabel Forte изсветляващ крем за лице с тройно действие 30 мл

(9 клиентски отзива)
38.40 лв.
acne out food supp
22.40 лв.
17.92 лв.
30 капсули
-
+

Остават 82.08 лв. до безплатна доставка

Междинна сума:
17.92 лв.