Мини продукт при поръчка | Индивидуална онлайн консултация | Безплатна доставка над 100 лв.

Кожата ви е жадна – дайте ѝ да пие!

Кожата ви е жадна – дайте ѝ да пие!

Най-големият орган на тялото ни — кожата, е истински супергерой и има наистина отговорна задача — да ни защитава от „злите сили“ на външната среда, гарантирайки здравето на целия организъм. През зимата тази мисия става още по-трудна, защото комбинацията от студ, вятър и ниска влажност са сериозно предизвикателство дори за напълно здрава кожа. Резултатите не закъсняват – сухота, лющене, сърбеж и дискомфорт. Интересен факт е, че жените страдат по-често от суха кожа в сравнение с мъжете, а русите дами я имат по-често от брюнетките.

 

Ето кой ще ни дойде на помощ:

Независимо дали сте родени със суха кожа или тя е дехидратирана заради сезона и факторите на околната среда, спасение има.
Вероятно вече сте попадали на термина „дермокозметика“. Често я наричат и „медицинска козметика“ – причината е, че тя се разработва със специални съставки и формули, които позволяват успешно да се третират определени дерматологични състояния („кожни проблеми“).
Продуктите за дълбока хидратация заемат все по-важно място в предложенията на дермокозметичните марки. Често техен „общ знаменател“ е съставка, добре позната още от библейски времена –

Уреята

Без да прибягва до сложни химични формули, спокойно може да се твърди, че уреята е сред най-ефективните и безопасни вещества, използвани в козметичната индустрия. Тя е един от трите естествени овлажнители във външния рогов слой на кожата ни (другите две са млечната киселина и аминокиселините).

Какви са специалните сили на уреята, които я правят толкова могъща?

На първо място уреята е хигроскопична и осигурява интензивна хидратация – иначе казано, тя умее да улавя и задържа водата в кожата. Втората й сила е кератолитна — омекотява и отстранява мъртвите клетки на епидермиса (повърхността на кожата), тушира раздразнения и сърбеж.

Ако уреята вече е спечелила симпатиите ви и кандидатства за новата ви любима козметична супер-съставка, бързаме да уточним, че минимум концентрацията, гарантираща оптимална грижа за суха кожа, е 5%. Не се заблуждавайте обаче, че колкото по-голямо е съдържанието на урея в един продукт, толкова по-дълбоко овлажняващ ще е той. Концентрация над 15% има подчертано излющващо действие, сходно с това на козметичните киселини и по тази причина уреята е част и от състава на продуктите за стъпала и напукани пети.

С какво още можете да подпомогнете на кожата си:

Колкото и изтъркано да ви звучи – пийте достатъчно вода всеки ден! За да е добре хидратирана кожата на тялото са необходими поне литър и половина вода на денонощие. В допълнение: не надувайте парното или климатика „до дупка“, но също и не се излагайте прекалено дълго и често на студ и вятър. При използване на битова химия винаги слагайте ръкавици.

И последно, но не и по важност — поддържайте кожата чиста, но не прекалявайте с дълги горещи душове и вани. Горещата вода лишава епидермиса от така важните за защитата му мазни липиди, като ги отмива по същия начин, по който се измиват кухненски съдове например. Без тези ценни мазнини бактериите и микроорганизмите проникват по-лесно през кожата. Пораженията се увеличават, ако имате навика след баня да се бършете енергично с кърпата. Заменете тази увреждаща кожата практика с попиване и нежно потупване с хавлия, след което задължително нанесете овлажняващ лосион за тяло, за предпочитане — с урея.

 

И така, за финал ще обобщим, че за здравето и красотата на кожата — вашият личен супергерой, са важни три неща: вода, урея и разбира се, внимание.

Добре дошъл,

влез в личния си biotrade акаунт

Регистрирай се,

създай твоят нов акаунт

Вашите лични данни ще бъдат използвани, за да завършим поръчката Ви, за да Ви помогнем да използвате сайта ни по най-добрия начин за Вас и по други причини описани в нашата политика на поверителност.

Забравена парола

Изгубена парола? Въведи своето потребителско име или имейл адрес. Ще получиш на имейла препратка за възстановяване на паролата.

Sebomax HR капсули против косопад с Биотин, Цинк и Селен 30 бр.

(1 клиентски отзив)
25.50 лв.
стимулира растежа на косата

Sebomax HR стимулиращ тоник против косопад за мъже и жени 75 мл

(4 клиентски отзива)
33.60 лв.
Най-продавани

Acne Out възстановяващ крем SPF30 30 мл

(14 клиентски отзива)
31.90 лв.
25.52 лв.
Най-продавани
НОВА ФОРМУЛА

Melabel Forte изсветляващ крем за лице с тройно действие 30 мл

(9 клиентски отзива)
38.40 лв.

Остават 72.08 лв. до безплатна доставка

Междинна сума:
27.92 лв.