Мини продукт при поръчка | Индивидуална онлайн консултация | Безплатна доставка над 100 лв.

7 мита за акнето

7 мита за акнето

Ако страдате от акне, вероятно вече знаете абсолютно всички популярни съвети за и против методите за справяне с него. Нека видим кои са най-често срещаните митове:

 

# 1. Изсушаването и слънцето помагат
Да, чудесно е да имате тен. Поне за известно време кожата ви е равна, без неприятно зачервяване и петна. Но щом отново се сдобиете с естествения си цвят, пъпките още ще са там, вероятно дори влошени. Всъщност изсушаването на кожата, което слънцето и солариумите предизвикват, ужасно вреди на здравето й. Освен това, UV лъчите причиняват пигментни петна, преждевременно остаряване на кожата, а понякога дори рак. Затова винаги нанасяйте подходящ слънцезащитен продукт преди да се покажете на слънце, дори в града, дори за малко. Внимавайте SPF факторът в него да е висок и съставките му да са некомедогенни.

 

# 2. Мазно, сладко, пържено
Широко разпространен мит е, че определени храни водят до поява и/или влошаване на акнето, но това не е подкрепено с научни доказателства. Небрежността към храната — пържени картофки, тестени храни и шоколад в прекомерни количества, няма да доведе до нищо добро за здравето ви, съвсем не. Истината се крие в храненето с мярка и баланса на необходимите за организма ви съставки. Със сигурност е добре да избягвате храни с висок гликемичен индекс, както и обезмасленото мляко – те влошават акнето, но няма преки доказателства, че го причиняват.

 

# 3. Лошата хигиена
Акнето се причинява от мастната секреция, естествена за кожата, която влиза в контакт с мъртвите клетки. Тази комбинация се образува под повърхността на кожата, където е невъзможно да се достигне и почисти. Накратко, лошата хигиена не води директно до акне. Това в никакъв случай не означава да неглижирате редовното почистване на лицето си. За доброто здраве на лицето е важно да го миете 2 пъти дневно — сутрин и вечер, с подходящ продукт за нежно почистване. Така ще премахвате редовно бактериите, които причиняват инфекции, които от своя страна водят до самото акне.

 

# 4. Козметиката влошава нещата
Факт е, че част от козметичните продукти запушват порите и така предизвикват появата на пъпки. В съвременната козметика обаче отдавна има некомедогенни гримове и кремове, подходящи за страдащите от акне. Дори има и такива със съставки с лечебен ефект върху кожата.

 

# 5. Стискането
Всеки път си казвате едно и също, след като направите грешката механично да се опитате да се оттървете от пъпките. Недейте! Изстискването на пъпките може да вкара вредните бактерии по-дълбоко в кожата, което води до още по-сериозни инфекции и зачервяване. А и колкото повече натискате, толкова повече разранявате околната тъкан и впоследствие остават белези, които много лесно се превръщат в пигментни петна. Правилният избор е да се доверите на специализираната грижа на дерматолог, който да определи състоянието на кожата ви и да препоръча правилните стъпки.

 

# 6. Продуктите
Много хора все още смятат, че количеството означава качество. Всъщност големият брой продукти и процедури, на които се подлагате ежедневно, не ви гарантира очаквания резултат. Едновременната употреба на няколко продукта против акне – лосиони, скрабове, кремове, сапуни и т.н, само ще раздразни кожата ви допълнително. И няма да можете да прецените кое точно е предизвикало проблема, за да го избягвате в бъдеще. Проста схема с не повече от 3 продукта за почистване, терапия и поддържане е напълно ОК, а още по-ОК е да ви ги препоръча дерматолог.

 

# 7. Стресът
Причиняващият акне стрес е още един мит без научно доказателство. Със сигурност стресът може да влоши съществуващото акне, но не е причина за появата му. Факт е, че стресираният човек по-често, дори несъзнателно, чопли лицето си, което води до разраняване и зачервяване на кожата. Стресът може да засили себумната секреция на мастните жлези, което също е предпоставка за увеличаване на пъпките и комедоните.

 

Каквато и тактика в борбата с акнето да предприемете, преди всичко потърсете съвет от дерматолог, на когото вярвате и следвайте стриктно стъпките и продуктите, които ви препоръча. Процесът изисква време, но то със сигурност ще се отблагодари с траен резултат и ще се радвате на здрава и чиста кожа.

Добре дошъл,

влез в личния си biotrade акаунт

Регистрирай се,

създай твоят нов акаунт

Вашите лични данни ще бъдат използвани, за да завършим поръчката Ви, за да Ви помогнем да използвате сайта ни по най-добрия начин за Вас и по други причини описани в нашата политика на поверителност.

Забравена парола

Изгубена парола? Въведи своето потребителско име или имейл адрес. Ще получиш на имейла препратка за възстановяване на паролата.

Sebomax HR капсули против косопад с Биотин, Цинк и Селен 30 бр.

(1 клиентски отзив)
25.50 лв.
стимулира растежа на косата

Sebomax HR стимулиращ тоник против косопад за мъже и жени 75 мл

(4 клиентски отзива)
33.60 лв.
Най-продавани

Acne Out възстановяващ крем SPF30 30 мл

(14 клиентски отзива)
31.90 лв.
25.52 лв.
Най-продавани
НОВА ФОРМУЛА

Melabel Forte изсветляващ крем за лице с тройно действие 30 мл

(9 клиентски отзива)
38.40 лв.

Твоята количка е празна

Продължи да пазаруваш