Мини продукт при поръчка | Индивидуална онлайн консултация | Безплатна доставка над 100 лв.

Акнето и стресът

Акнето и стресът

Свързани ли са стресът и акнето? Да, определено. Как така, защо? Ами, просто съзнанието и тялото ни са едно цяло. Доказан научен факт.

 

Какво представлява стресът?
В понятието „стрес” може да включим абсолютно всичко, но ние ще го разглеждаме като израз на емоционално или физическо напрежение. Макар повечето хора да свързват стреса само с емоционалните причини, когато говорим за акне, е добре да включим и физическото напрежение.

 

Примери за емоционален стрес:
• Нетърпение, вълнение
• Конфликти с близък човек
• Пренатоварване в работата
• Смущение и притеснение

 

Примери за физически стрес:
• Редовни физически упражнения, без необходмата почивка
• Недостиг на сън
• Употреба на алкохол, тютюнопушене
• Твърде активен живот, най-често нощен

 

Как стресът се отразява на акнето?
Стресът усилва възпалителните процеси и причинява влошаване на акнето. Организмът започва да отделя по-голямо количество от хормона андроген (мъжки хормон), който има стимулиращ ефект върху функцията на мастните жлези. А това провокира и акнето.

 

Активацията на мъжкия хормон може да даде обяснение защо изглежда сякаш жените, по-често от мъжете, са засегнати от акнето, причинено от стрес. Но пък момчетата са уязвими по друг параграф. Едно от проявленията му, свързано със стрес, е така нареченото „фитнес-акне”. То се изразява по-често при тях заради употребата на протеинови добавки за увеличаване на мускулната маса. Стероидите и анаболите, макар да са отречени от много спортуващи, все още се смятат за добър начин за достигане на по-бързи и впечатляващи резултати, но те силно влошават акнето и го правят много по-трудно за лечение.

 

Как да преборим стреса?
Ето няколко бързи и лесни съвета за преодоляване на притеснението и напрежението.

Редовни физически упражнения – стига да не прекалявате с добавките, редовното физическо усилие разсейва емоционалните „блокажи” и увеличава производството на хормона на щастието. Така наречените „кардио-тренировки” засилват сърдечния ритъм и подават повече кислород към мозъка. Ако поне 3 пъти седмично отделяте по 30 минути за леки физически упражнения, ще усетите как движението ви помага да се отърсите от емоционалните проблеми.

Медитация – доказано е, че тя е изключително ефективна за сваляне на стреса. Редовното й практикуване, макар и за кратко през деня, намалява симптомите на тревожност, страха от фобии, социалната тревожност, параноични мисли и пристъпи на паника.

Сън – добрият, редовен сън е ключът към нормализиране на емоционалния стрес и премахване на натрупаната умора. Според едно от най-новите изследвания на Института по съня в САЩ рискът от стрес се увеличава с 14% на всеки загубен час сън. За да е пълноценен той, както и заради грижата за кожата, е препоръчително температурата в стаята ви да е 22-24C.

 

В крайна сметка, най-добрият начин да се излекувате от акнето е комбинация от професионални козметични продукти и прости техники за намаляване нивото на стрес. Естествено, постоянството е от изключителна важност. Ако се отнасяте към тялото и съзнанието си с правилната грижа и постоянно внимание, очакваните резултатите няма да закъснеят.

Добре дошъл,

влез в личния си biotrade акаунт

Регистрирай се,

създай твоят нов акаунт

Вашите лични данни ще бъдат използвани, за да завършим поръчката Ви, за да Ви помогнем да използвате сайта ни по най-добрия начин за Вас и по други причини описани в нашата политика на поверителност.

Забравена парола

Изгубена парола? Въведи своето потребителско име или имейл адрес. Ще получиш на имейла препратка за възстановяване на паролата.

Sebomax HR капсули против косопад с Биотин, Цинк и Селен 30 бр.

(1 клиентски отзив)
25.50 лв.
стимулира растежа на косата

Sebomax HR стимулиращ тоник против косопад за мъже и жени 75 мл

(4 клиентски отзива)
33.60 лв.
Най-продавани

Acne Out възстановяващ крем SPF30 30 мл

(14 клиентски отзива)
31.90 лв.
25.52 лв.
Най-продавани
НОВА ФОРМУЛА

Melabel Forte изсветляващ крем за лице с тройно действие 30 мл

(9 клиентски отзива)
38.40 лв.
Calmax гел, успокояващ сърбежа
7.40 лв.
30 мл
-
+

Остават 92.60 лв. до безплатна доставка

Междинна сума:
7.4 лв.