Мини продукт при поръчка | Индивидуална онлайн консултация | Безплатна доставка над 100 лв.

Маскне – как да се погрижим за пъпките под маската

Маскне – как да се погрижим за пъпките под маската

Маските са отново необходима част от живота ни, за да ни помогнат да се предпазим от продължаващата пандемия с COVID-19 и други вируси. Въпреки защитата, която ни осигуряват, носенето на маски може да доведе и до състояние на кожата, наречено “маскне”. То е един от най-често срещаните проблеми, причинени от продължителното носене на защитна маска за уста и нос.

 

Името на състоянието идва от думите “маска” и “акне” – маскне.

 

Как се получава маскне?

 

Комбинацията от топлина, влага и триене при носенето на маска запушва порите ни и задържа бактериите по кожата, което води до появата на пъпки по лицето.

 

Ако и вие се оплаквате от маскне – не се притеснявайте, защото не сте сами. Както споменахме, състоянието е често срещан проблем, който за щастие може да бъде контролиран.

 

Съвети как да предотвратите появата на пъпките по лицето, под маската:

 

Съвет #1 Изберете правилната маска

 

Не всички маски са еднакви. Първата стъпка в предотвратяването на появата на пъпки върху кожата в областта на брадата, бузите и носа е да изберете правилната маска.

 

Важно е тя да приляга плътно към лицето без пролуки. Най-добрият начин да постигнете това е да използвате оформящ се мост на носа.

 

Въпреки това избягвайте плътно прилепнали маски. Добре прилепналата маска не трябва да ви причинява дискомфорт или да се трие в кожата.

 

Когато избирате вашата маска, обърнете внимание и на материала, от който тя е изработена – той трябва да е дишащ. Добри варианти за материи, на които да заложите са памук или лен.

 

Така нареченето маскне или още известно като акне, появило се в следствие на носене на защитна маска на лицето за предпазване от вируси и инфекции, може да бъде третирано с продукти за акне от серията Acne Out (Акне Аут).

 

Ако носите маска за еднократна употреба, не забравяйте да я сменяте редовно. Памучните маски могат да се перат и използват многократно, но тези за еднократна употреба задължително се използват само веднъж.

 

Избягвайте маски, изработени от синтетични материали като полиестер или найлон, които могат да задържат топлината и влагата върху кожата.

 

Съвет #2 Почистете добре кожата си преди поставяне на маската

 

Изберете подходящ почистващ продукт спрямо индивидуалните нужди на вашата кожа, както и предпочитаната от вас форма – гел, пяна или сапун. Заложете на изпитани и доказано работещи формули, които няма да раздразнят допълнително кожата ви.

 

Измийте внимателно и добре лицето си с нежен почистващ продукт и хладка вода преди да поставите маската си. Това ще помогне да премахнете всички замърсявания и бактерии от кожата си.

 

Избягвайте да нанасяте агресивно продукта и да търкате кожата си прекалено силно, тъй като това може да я раздразни допълнително.

 

Маскнето е често срещано неприятно кожно състояние в последните няколко години, което е в следствие от продължителното носене на защитни маски за лицето. То се изразява в появата на пъпки по лицето в областта на бузите и брадичката. Като всяко друго акне, то може да бъде повлияно добре от продукти за акне

 

След като кожата е добре почистена, избягвайте да докосвате лицето си.

 

Ако е възможно, сваляйте маската по време на почивките си и измивайте лицето си отново.

 

Старателното почистване на кожата е задължителна стъпка за изпълнение всеки ден, независимо дали ни се налага да носим маска или не.

 

Съвет #3 Хидратирайте кожата си

Хидратирането на кожата е важно, за да се поддържа както доброто й състояние, така и да се предотврати дразненето от маската.

 

Използвайте лек, некомедогенен хидратиращ продукт след като кожата е добре почистена. Изберете подходящ за нуждите на вашата кожа.

 

Акнето, получено поради носенето на защитна маска на лицето, се нарича маскне и се характеризира с поява на пъпки по лицето. Това кожно състояние може да бъде подобрено, когато се използват най-добрите продукти против акне - Acne Out (Акне Аут).

 

По този начин ще имате допълнителна защитна бариера срещу всичко, което денят може да ви поднесе.

 

Съвет #4 Не забравяйте слънцезащитата

 

Това, че ни се налага по една или друга причина да носим предпазна маска, не означава, че можем да пропуснем слънцезащитния крем.

 

Нанасянето на слънцезащита всеки ден, независимо от сезона, е особено важно, когато носим маска за лице.

 

Изберете слънцезащитен крем със SPF 30 или по-висок фактор и нанасяйте отново на всеки два часа или при необходимост. Надеждната слънцезащита ще предпази деликатната кожа около очите от увреждане от слънцето.

 

Използвайте продукти за акне

 

Препоръчително е да изберете продукт, който не само ще защити, но и хидратира вашата кожа.

 

Съвет #5 Избягвайте грима

 

Комбинацията от грим и механично триене, топлина, недостиг на въздух и изпотяване създава среда за развитието и размножаването на бактерии и запушване на порите и образуване на пъпки.

 

Ето защо е препоръчително е да пропуснете нанасянето на грим, когато носите маска. Все пак, ако е необходимо носенето на грим, използвайте само продукти с надпис „некомедогенни“ или такива, на които изрично е описано, че не запушват порите.

 

Излизането на пъпки по лицето в следстие на употребата на маска за лице носи названието

Съвет #6 Поддържайте кожата си чиста след сваляне на маската

 

Измиването на лицето преди поставяне на маска е важно, но не е достатъчно. Доброто почистване на кожата трябва да се повтори и след свалянето й.

 

Измийте добре лицето си отново след като свалите маската. Използвайте отново мек почистващ продукт и хладка вода.

 

Лекуване на маскне с продукти за акне от серията Acne Out (Акне Аут)

 

Нежно масажирайте продукта в кожата си, след което изплакнете обилно с вода.

 

Съвет #7 Правете почивки от носенето на маска

 

Ако е възможно, правете почивки от носенето на маска, за да дадете възможност на кожата си да диша.

 

Ако вече имате активни несъвършенства и се борите с маскне, включете активен продукт във вечерната си #skincare рутина.

 

След като сте приключили с носенето на маска за деня измийте добре кожата си с нежен почистващ продукт. След това нанесете продукт с активни съставки, който доказано работи в борбата против пъпките. Не пропускайте да хидратирате кожата след нанасянето на активен продукт.

 

Всеки продукт с активни съставки има информация от производителя за начина на употреба. Следвайте описаните препоръки за постигането на оптимални резултати.

 

Не се препоръчва включването на активен продукт сутрин преди поставянето на маската, защото по-агресивните съставки биха могли допълнително да раздразнят кожата в следствие на триенето и по-високата температура под маската.

 

Носенето на маска е от значение както за собственото ни здраве, за опазването на здравето на хората около нас, така и за намаляване на възможността за разпространяването на различни вируси. Ако обаче не следваме съветите за превенция на маскне, това може да доведе до появата на пъпки под маската.

 

Поддържането на кожата здрава и чиста е трудно, но с правилната грижа и рутина бихме могли да се справим и с тази задача!

Добре дошъл,

влез в личния си biotrade акаунт

Регистрирай се,

създай твоят нов акаунт

Вашите лични данни ще бъдат използвани, за да завършим поръчката Ви, за да Ви помогнем да използвате сайта ни по най-добрия начин за Вас и по други причини описани в нашата политика на поверителност.

Забравена парола

Изгубена парола? Въведи своето потребителско име или имейл адрес. Ще получиш на имейла препратка за възстановяване на паролата.

Sebomax HR капсули против косопад с Биотин, Цинк и Селен 30 бр.

(1 клиентски отзив)
25.50 лв.
стимулира растежа на косата

Sebomax HR стимулиращ тоник против косопад за мъже и жени 75 мл

(4 клиентски отзива)
33.60 лв.
Най-продавани

Acne Out възстановяващ крем SPF30 30 мл

(14 клиентски отзива)
31.90 лв.
25.52 лв.
Най-продавани
НОВА ФОРМУЛА

Melabel Forte изсветляващ крем за лице с тройно действие 30 мл

(9 клиентски отзива)
38.40 лв.
pure skin night fluid
34.90 лв.
27.92 лв.
50 мл
-
+

Остават 72.08 лв. до безплатна доставка

Междинна сума:
27.92 лв.