Мини продукт при поръчка | Индивидуална онлайн консултация | Безплатна доставка над 100 лв.

Най-добрите витамини за кожа с акне

Най-добрите витамини за кожа с акне

Страдате ли от акне? Ако е така, не сте сами. Акнето е често срещано състояние на кожата, което засяга милиони хора всяка година. Въпреки че има много различни възможности за грижа за кожата и нейното лечение, включително лекарства по лекарско предписание и продукти без рецепта, някои хора смятат, че трябва да предприемат допълнителни стъпки, за да се отърват от акнето. Една от възможностите е да се приемат хранителни добавки, предназначени за кожа с акне.

 

В тази публикация ще разгледаме кои са най-добрите витамини за кожата с акне, ползите от приема на витамини за лечение на акне и ще проучим кои витамини са най-ефективни за мазна кожа с пъпки и акне.

 

Витамините са основни хранителни вещества, които спомагат за поддържането на тялото ни здраво. Те играят роля в много различни телесни процеси, включително производството на нови кожни клетки и регулирането на хормоните.

 

Когато става въпрос за акне и грижа за кожата, има няколко витамина, които могат да бъдат много полезни.

 

Витамин А за здрава и красива кожа

 

Такъв например е витамин А един от най-важните витамини за кожата. Той е известен със способността си да подобрява външния вид на кожата и да намалява възпалението, а също и да помага за регулиране на производството на себум.

 

Също така той спомага за поддържането на кожата здрава, стимулира производството на нови клетки и предотвратява изсушаването ѝ.

 

Дефицитът на витамин А се отразява на кожата като тя става суха и започва да се лющи.

 

Витамин А се съдържа в много продукти за грижа за кожата като кремове и серуми, често под формата на ретиноиди, които стимулират производството на колаген в кожата и имат анти-ейдж ефект. Но той е наличен в много хранителни добавки, предназначени за здрава и красива кожа.

 

Витамин А се съдържа в храни като моркови, сладки картофи, спанак, зеле и зелена салата.

 

Акнето може да бъде преодоляно, ако се добавят витамини за кожа, която е склонна към акне

 

Най-добрият начин за приемане на витамин А е чрез храна или хранителни добавки, но е от изключително значение този витамин да не се предозира.

 

Витамин В и В-комплекс

 

Витамините от група В са всъщност осем типа, обединени под това име и всеки един от тях играе различна роля за здравето на човека. Важен елемент в грижата за предразположената към акне кожа са Витамин В5 и В6, тъй като те помагат регулирането на нивата на хормоните и участват в биохимизма на кожата. Витамин В12 от своя страна, може да влоши акнето, ако се взима в по-големи количества, затова за него е много важно да се спазва дневната доза за прием.

 

Има няколко различни начина, по които можете да си набавите повече витамин В в храната. Можете да консумирате храни като сьомга, ядки, семена, пълнозърнести храни и боб, яйца, месо и млечни продукти, които са богати на тези витамини, но можете също така да приемате хранителни добавки, ако смятате, че не получавате достатъчно от храната си.

 

Бирената мая е отличен източник на витамини от групата B, които в нея са в точното съотношение, което осигурява пълното им усвояване от организма. Бирената мая от години е позната като ефективно средство за грижа за кожата и премахване на акне.

 

Слънчевият Витамин D

 

Ползите от витамин D са широко известни, както и фактът, че той се синтезира от кожата при излагане на слънчева светлина.

 

Освен добре познатата му роля за здравето на костите, витамин D е важен и за имунната система, а някои проучвания сочат, че той може да има дори роля в превенцията на рака. Но какво да кажем за кожата?

 

Има ли витамин D някакви ползи за здравето на кожата?

Изглежда, че отговорът е “да”. Доказано е, че витамин D имат редица положителни ефекти върху кожата.

Известно е, че подобрява външния вид на псориазиса, намалява риска от развитие на рак на кожата и подпомага заздравяването на рани. Освен това се смята, че витамин D има свойства против стареене и може да помогне за подобряване на цялостния вид на кожата.

 

Този витамин е полезен и за кожа с акне, защото е установено, че участва в процесите на заздравяване и укрепване на кожата. Витамин D спомага за намаляване на възпалението и е доказано, че има някои антибактериални свойства.

 

И така, как може сте сигурни, че получавате достатъчно витамин D? Най-добрият начин да си набавите витамин D е като прекарвате време на слънце. Достатъчни са 15-20 минути на ден, за да си набавите нужната доза. Ако обаче не можете да се излагате достатъчно на слънце или ако имате тъмна кожа, може да се наложи да приемате добавка.

 

Витамин D се съдържа в храни като обогатеното мляко, рибата и яйцата.

Минералите и витамините са много важни компоненти на добрата хранителна добавка за кожа с акне

Витамин Е

 

Витамин Е е важно хранително вещество, което осигурява редица ползи за здравето. На първо място той е мощен антиоксидант, който може да помогне за предпазване на клетките от увреждане от свободните радикали, а също така се смята, че има противовъзпалителни свойства.

 

Витамин Е се съдържа в различни храни, като ядки, семена и зелени листни зеленчуци.

 

Счита се, че витамин Е има огромни ползи за кожата. Той е често срещана съставка в овлажнители и други продукти за грижа за кожата, тъй като се смята, че спомага за поддържането на хидратацията на кожата и я предпазва от увреждане.

 

Съществуват доказателства, че витамин Е може да има редица ползи за здравето.

Те включват намаляване на риска от сърдечни заболявания и инсулт, укрепване на имунната система, подпомагане предотвратяването на някои видове рак.

 

Витамин С мощен антиоксидант за кожата

 

И накрая, витамин С е антиоксидант, който може да помогне за защита на кожата от увреждане и да подобри цялостния ѝ вид. Витамин С е важен витамин за кожата и често се прилага локално под формата на гелове, кремове и серуми за лице.

 

Той помага за предотвратяване на бръчките и фините линии.

 

Необходимо е да се взимат хранителни добавнки Acne Out за кожа с акне, за да се подобри състоянието на акнеична кожа.

 

Витамин С също така помага за защита на кожата от вредните ултравиолетови лъчи на слънцето. Можете да използвате слънцезащитен продукт, който съдържа и витамин С, ако ще бъдете на слънце за продължителен период от време.

 

Витамин С може също така да помогне за намаляване на появата на старчески петна и други видове пигментация.

 

Ако търсите начини да подобрите здравето на кожата си, обмислете добавянето на витамин С към рутинната си грижа за кожата.

 

Хранителни добавки и витамини за кожа, склонна към акне

 

Въпреки че тези витамини могат да помогнат за подобряване на състоянието на мазната и склонна към акне кожа, важно е да се помни, че те не са лек за акне. Те могат да допринесат за баланса и общото подобряване на външния вид на кожата, но ако имате тежко акне, е важно да се обърнете към дерматолог за лечение.

 

Ако решите да взимате хранителна добавка за акне, подберете я така, че тя да съдържа правилния микс от витамини и минерали, полезни за кожата. Важно е да следите дали не превишавате препоръчителните дневни дози, защото предозирането, дори с витамини, крие рискове за здравето.

 

Не взимайте безразборно всякакви витамини в опит да направите всичко възможно, а изберете един вид и се придържайте към него за поне 3 месечен период. Това е необходимото време, в което ще можете да видите ефекта от хранителната добавка.

 

В заключение, витамините А, В, Е и витамин D могат да помогнат за подобряване на състоянието на мазната и склонна към акне кожа. Те обаче не са лекарство за акне и не трябва да се използват вместо медицинско лечение.

 

Защо Acne Out е истинско съкровище?

 

Хранителната добавка от серия Acne Out е създадена, за да ви помогне да си набавите хранителните вещества, от които кожата ви се нуждае, за да остане чиста и здрава.

 

Това е специално разработена хранителна добавка за мазна и проблемна кожа. Тя съдържа есенциални за кожата съставки като бирена мая, витамини А, Е и D, магнезий, цинк и селен в оптимално съотношение, така че всички да бъдат лесно и напълно усвоени.

 

Тази комбинация от витамини и минерали допринася за поддържането на кожата здрава, чиста и свежа, както и за нормалната функция на имунната система.

 

Витамините за лице Acne Out могат да бъдат използвани и от хора, без проблемна кожа, тъй като осигуряват важни и необходими за здравето и пълноценното функциониране на организма съставки.

Acne Out (Акне Аут) е хранителна добавка, която съдържа най-добрите витамини за кожа, склонна към несъвършенства и акне

Добре дошъл,

влез в личния си biotrade акаунт

Регистрирай се,

създай твоят нов акаунт

Вашите лични данни ще бъдат използвани, за да завършим поръчката Ви, за да Ви помогнем да използвате сайта ни по най-добрия начин за Вас и по други причини описани в нашата политика на поверителност.

Забравена парола

Изгубена парола? Въведи своето потребителско име или имейл адрес. Ще получиш на имейла препратка за възстановяване на паролата.

Sebomax HR капсули против косопад с Биотин, Цинк и Селен 30 бр.

(1 клиентски отзив)
25.50 лв.
стимулира растежа на косата

Sebomax HR стимулиращ тоник против косопад за мъже и жени 75 мл

(4 клиентски отзива)
33.60 лв.
Най-продавани

Acne Out възстановяващ крем SPF30 30 мл

(14 клиентски отзива)
31.90 лв.
25.52 лв.
Най-продавани
НОВА ФОРМУЛА

Melabel Forte изсветляващ крем за лице с тройно действие 30 мл

(9 клиентски отзива)
38.40 лв.

Остават 90.10 лв. до безплатна доставка

Междинна сума:
9.9 лв.