От потен по-потен (гледайте по улиците това лято)

Мини продукт при поръчка | Индивидуална онлайн консултация | Безплатна доставка над 100 лв.

Най-продавани
Овлажняващ и хидратиращ крем за крака с уреа

Keratolin Foot 10% Urea хидратиращ крем за крака 50 мл

8.80 лв.

Pure Skin сапун 100 г

(2 клиентски отзива)
10.90 лв.
Най-продавани

Acne Out сапун за мазна и акнеична кожа 100 г

(6 клиентски отзива)
10.60 лв.

Calmax успокояващ гел след ухапвания 30 мл

(1 клиентски отзив)
6.50 лв.

Твоята количка е празна

Продължи да пазаруваш

От потен по-потен (гледайте по улиците това лято)

От потен по-потен (гледайте по улиците това лято)

Виждали ли сте хора, които с излизането от вкъщи, без значение студено ли е или топло, започват да се обливат в пот? Общували ли сте с хора, чиито длани при най-малкото притеснения се обливат с вода? Или може би вие самите сте този човек? Знаем, че четете тези редове в усамотение, затова продължавайте надолу без да се притеснявате.

 

Свръхактивните потни жлези не е от нещата, които Господ ни е дал, а ние сме приели с радост. Тъй като обаче хората с такъв проблем нямат избор и трябва да си ги носят цял живот, по-добре е да се ориентират към решение, което им позволява да живеят нормално. Без непрестанни мисли за издайнически петна, без чудене дали хората наоколо усещат неприятна миризма и въобще без потенето да се превръща в център на живота.

 

Ако имате такъв проблем, сигурно сте пробвали и стотици трикове и какви ли не продукти – вероятно без особен ефект. Твърде вероятно е и да сте се отчаяли и да си казвате, че това, вашето, не е живот, защото нищо не успява да спаси дрехите и самочувствието ви от тази прокоба – потенето.

 

ПРИЧИНИ ЗА СВРЪХАКТИВНИ ПОТНИ ЖЛЕЗИ

 

Прекомерното потене не е шега работа и дори си има официално наименование – хиперхидроза. Основната функция на потенето е да охлади тялото и да регулира телесната температура, а в процеса от потните жлези се отделя солена течност.

 

И докато потенето генерално е нормално, прекомерното такова не е. Обикновено то е провокирано от повишена температура – ваша или на околната среда, силни емоции, стрес, страх, тревожност, както и реакция към определени храни.

 

Понякога определени лекарства карат жлезите да отделят повече течности от нормалното, както и някои заболявания или състояния – хипогликемия, проблеми с набдбъбречните жлези, инфекции, обезболяващи, или пък биологични периоди, като менопаузата.

 

Хиперхидрозата може да нанесе щети не само на дрехите, но и на самочувствието и социалния живот, тъй като човек непрекъснато се съобразява със състоянието си и в крайна сметка това се отразява на всичко останало.

 

СРЕДСТВА ЗА СПРАВЯНЕ С ХИПЕРХИДРОЗАТА

 

Има няколко опции за справяне с проблема – специализирани антиперспиранти с алуминиев хидрохлорид, йонофореза (с която се блокират временно потните жлези), лечение чрез използване на медикаменти – антихолинергици.

 

ODOREX DEO РОЛ-ОН С УДЪЛЖЕНО ДЕЙСТВИЕ

 

biotrade вади големия коз срещу потенето в лицето на това истински работещо средство, което гарантира до 10 дни защита само след едно нанасяне. Може да бъде нанасяно както на подмишниците, така и на дланите.

 

Механизмът на действие е само върху свръхактивните потни жлези, без да влияе върху общата терморегулация (телесната температура продължава да се регулира) и блокира потенето и миризмата. Най-голямото му предимство е, че не се смесва с други миризми, което означава, че можете да ползвате парфюми, лосиони и всякакви други неща, с които обичате да се мажете или пръскате.

АКТИВНИ СЪСТАВКИ

 

Алуминиев хлорид – антиперспирант, който най-общо казано блокира действието на клетките, произвеждащи пот.

 

Глицерин – класическо средство за омекотяване на кожата, повишава еластичността и я предпазва от изсушаване.

 

Важно условие за успех е преди първата употреба вечер да измиете подмишниците със сапун и вода и след това да ги подсушите идеално, след което да нанесете обилно спрея. На сутринта трябва да изплакнете с вода и да повторите процедулата 3 поредни вечери върху здрава, измита и суха кожа.

 

Ефектът след това се поддържа лесно – с нанасяне на всеки 7 до 14 дни, според състоянието и личното усещане. Не забравяйте, че не е необходимо да ползвате Odorex Deo всеки ден, а в деня на прилагане не планирайте обезкосмяване.

 

А за тези от вас, при които проблемът е разпространен и към стъпалата, решението идва под формата на спрей Odorex Foot, който също предпазва от изпотяване и неприятна миризма до 10 дни. Ритъмът на използване отново е във вашите ръце (или крака, ако предпочитате), а механизмът е същият – вечера преди първата употреба измивате стъпалата със сапун и вода, подсушавате ги хубаво и след това нанасяте спрея. На сутринта изплаквате с вода, а след това повтаряте същото още две вечери върху суха, чиста и здрава кожа.

А след това нахлузвате обувките и си свиркате, без да се пързаляте в собствените си сандали, без да се потите и да ви излизат кошмарни пришки – защото сухотата на крака означава, че кракът ви няма да се търка в обувката. Предвид жегите, които ни чакат, този текст идва съвсем навреме и означава, че животът в следващите месеци ще е хубав, весел най-важното – сух в областта на подмишниците и стъпалата.