Мини продукт при поръчка | Индивидуална онлайн консултация | Безплатна доставка над 100 лв.

Ползите от добрия лосион за тяло

Ползите от добрия лосион за тяло

Царицата на Египет Клеопатра е имала 700 магарета на свое разположение. Не за превоз, а за да може да пълни ваната си с магарешко мляко. Легендата разказва, че така, изкусителната владетелка поддържала кожата си млада и сияйна (за Клеопатра се говори още и че физическата й красота отваряла врати към политически съглашения и успешна дипломация).

 

Днес, когато излишество от магаренца има само по селата, къпането в магарешко мляко би било трудно достижима екстравагантност. Хубавото е, че козметичната индустрия е напреднала дотолкова, че вместо с цяла вана, пълна с прясно изцедено магарешко мляко, дамите (а и господата) сега могат да поддържат кожата си красива само с един качествен лосион за тяло подръка.

 

Защо лосионът за тяло не е каприз?

Поздравления, ако не забравяте ежедневно да нанасяте хидратиращ крем за лице и ръце. И голямо браво, ако се грижите за хидратацията на кожата на цялото тяло, при това не само като изпивате препоръчителните два литра вода на ден.

 

Кожата е най-големият орган в човешкото тяло (именно през нея разбираме за външната среда, за съществуването на студено, на топло, на усещане за болка), затова и здравата и сияйна кожа е много повече от въпрос на добра естетика.

 

Основната функция на лосиона за тяло е да хидратира кожата като поддържа естествения й баланс и я предпазва от загуба на влага. Усещането за суха и раздразнена кожа е ясен знак, че този баланс е нарушен и че са нужни допълните усилия, за да влезе кожата ви отново в добра форма.

 

Ежедневното нанасяне на лосион за тяло отнема само няколко минути и дава бързи резултати. И разбира се, не е нужно да чакате да се появи проблем, за да прибегнете към неговата употреба. Нанасянето на лосион целогодишно и ежедневно подхранва кожата ви, прави я по-мека и гладка и действа като щит срещу прекалената сухота, стареенето и несъвършенствата.

Ползите от лосиона за тяло

Освен че хидратира кожата (което е съществено), лосионът за тяло й придава и лек, но все пак забележим блясък. А сияйната кожа е винаги на мода, особено през топлите летни месеци, когато плажът е близко, а банските неизбежни. Някои лосиони, особено тези със съдържание на хиалуронова киселина, борят и признаците на стареене като предотвратяват появата на бръчки и фини линии.

 

Лосионът придава и допълнителна мекота на кожата, като изглажда по-грапавите и по-сухи участъци. В повечето случаи лосионите за тяло ухаят и доста свежо и приятно и могат да са чудесен заместител на парфюма или дезодоранта в горещите дни. А и лекият масаж на тялото с тази фина и ароматна течност ще ви подейства като антистрес терапия – при това такава, която може да прилагате без предварително записан час и в домашни условия.

 

Как да изберете правилния лосион за тяло

Изборът, разбира се трябва да е съобразен с вашия тип кижа. Сухата кожа има нужда от особено старателна грижа през студените месеци. Добре е хората със суха кожа да заложат на по-плътен, кремообразен лосион за тяло през мразовития период. Съставки като глицерин, алфахидрокси киселини, петролатум и линолин помагат в борбата със студа и прекаленото изсушаване и излющване на епидермиса.

 

През лятото е добре да преминете към продукт с по-лека текстура, но без да се лишавате от съставките, които противодействат на излющването и сърбежа.

 

Нормалният, добре балансиран тип кожа, която не страда от прекалено изсушаване или от отделяне на твърде много себум е голяма рядкост. Но щастливите “притежатели” на този тип кожа често пъти пренебрегват грижите за нея, което в дългосрочен план може да се окаже съществен пропуск (с напредване на възрастта дори и най-здравата и лишена от несъвършенства кожа започва да губи от своята еластичност и естествена мекота). За този тип кожа е най-подходящо да се нанася лосион с лека текстура след измиване на тялото, също с гел с лека формула (лосионът за тяло се нанася най-добре след баня, върху леко влажна кожа).

 

Мазният тип кожа може да създаде грешното впечатление, че няма нужда от овлажняване.  Отделянето на повече себум обаче, говори за нарушен баланс на кожата, а не за достатъчна хидратация. Затова и лосионът за тяло и при този тип кожа е удуволствие, което не трябва да си спестявате. В случая е добре да се заложи на продукт, който не съдържа масла и е с лека текстура.

 

Златното правило е, че всички типове кожа имат нужда от допълнителна хидратация, която да забави стареенето и да запази кожата еластична и сияйна. И все пак не прекалявайте с количеството – и тук по-малкото е повече. За качествени и бързи резултати е достатъчно да нанасяте малко количество от избрания продукт с леки масажни движения върху леко овлажнена кожа.

 

Умен ход е, през летните месеци, когато вредните лъчи на слънцето блестят със страшна сила, да не забравяте и за слънцезащитата. Някои лосиони предлагат SPF защита, която през лятото ви е нужна не само на плажа, но дори и през следобедните разходки.

 

Keratolin Body на biotrade

Сухата кожа изпитва най-голяма “жажда” за допълнителна хидратация дори и през лятото. Серията Keratolin на biotrade обръща специално внимание на тази нужда като осигурява естественото овлажняване на много суха, раздразнена, лющеща се и сърбяща кожа.

 

Лосионът Keratolin Body с 12% уреа едновременно задържа влагата на кожата и осигурява допълнителна хидратация. Уреата има способността да свързва молекулите на водата и да се разтваря много добре в нея и лесно преминава през клетъчната мембрана като спомага за доставянето на допълнителни водни молекули.

 

С други думи формулата на лосионът на biotrade Keratolin Body ви осигурява ежедневна хидратация като увеличава водното съдържание в епидермиса. Лосионът съдържа и глицерин, който допълнително омекотява и подобрява еластичността на кожата.

Продължителната употреба на този продукт защитава трайно естествената водно-липидна бариера на епидермиса и възвръща комфорта и нормалните нива на хидратация. И въпреки мощното си хидратиращо действие, продуктът е с лека текстура, попива много бързо и не оставя мазни следи по кожата.

 

Keratolin Body с 8% уреа също има силно хидратиращо действие и е подходящ за ежедневна употреба както от възрастни, така и от деца.

И двата лосиона се комбинират чудесно с Keratolin Body Wash, който нежно измива сухата и чувствителна кожа на тялото и възстановява защитните й функции. (Напомняме отново, че лосионът за тяло се нанася най-лесно след душ, върху влажна кожа).

 

Неговата формула също е обогатена с уреа и не съдържа сапун, а продуктът е толкова нежен, че е подходящ и за свръхчувствителна, склонна към алергии кожа. 

 

И за да е грижата за вашата кожа наистина пълна, може да обърнете внимание и на онази част, която често остава скрита в обувки и чорапи, но, уви, не и през лятото. Напуканите и сухи пети са трън в очите през летните месеци. Серията за грижа за груби и напукани пети на biotrade ще ви помогне да приведете и ходилата си в топ плажна форма.

Хидратиращият крем Keratolin Foot 10% Urea интензивно овлажнява и подхранва сухите, напукани пети. Добре е да се нанася 1-2 пъти на ден и да се редува с ексфолиращият крем Keratolin Foot 25% Urea, който интензивно излющва мъртвите клетки, като същевременно омекотява и подхранва новопоявилата се здрава кожа.

Добре дошъл,

влез в личния си biotrade акаунт

Регистрирай се,

създай твоят нов акаунт

Вашите лични данни ще бъдат използвани, за да завършим поръчката Ви, за да Ви помогнем да използвате сайта ни по най-добрия начин за Вас и по други причини описани в нашата политика на поверителност.

Забравена парола

Изгубена парола? Въведи своето потребителско име или имейл адрес. Ще получиш на имейла препратка за възстановяване на паролата.

Sebomax HR капсули против косопад с Биотин, Цинк и Селен 30 бр.

(1 клиентски отзив)
25.50 лв.
стимулира растежа на косата

Sebomax HR стимулиращ тоник против косопад за мъже и жени 75 мл

(4 клиентски отзива)
33.60 лв.
Най-продавани

Acne Out възстановяващ крем SPF30 30 мл

(14 клиентски отзива)
31.90 лв.
25.52 лв.
Най-продавани
НОВА ФОРМУЛА

Melabel Forte изсветляващ крем за лице с тройно действие 30 мл

(9 клиентски отзива)
38.40 лв.
Best seller Acne Out активен крем против подкожни пъпки
34.90 лв.
27.92 лв.
30 мл
-
+

Остават 72.08 лв. до безплатна доставка

Междинна сума:
27.92 лв.