Мини продукт при поръчка | Индивидуална онлайн консултация | Безплатна доставка над 100 лв.

Pure Skin и похитителите на изчезналия блясък

Pure Skin и похитителите на изчезналия блясък

 Топ продукти на biotrade при неравномерен тен 

 

В последните години все повече експерти и козметични компании говорят за сияйна кожа с естествен блясък, а инфлуенсъри и бюти блогъри са влюбени в хаштага  #nofilters („без филтри“). Топ гримьорите от световната сцена също не крият, че неравномерният тен е отявлен враг на перфектния макиаж и безупречната визия. Само за поредния тренд в модерната грижа за кожата ли става дума, или магичната мантра „сияйна кожа“ наистина има смисъл отвъд рекламните послания?

Може и да ви изненадаме, но приказката за блясъка всъщност е здраво стъпила върху реални биохимични процеси в нашето тяло. За сбъдването й се изисква малко повече старание, но резултатът определено си струва усилията.

Да започнем с това как определяме една кожа като „сияйна и блестяща“. За нея с пълна сила важи максимата, че ще я познаете, веднага щом я видите – тя просто е красива, дори без капчица грим!  

Повечето дерматологични проблеми ги разпознаваме по наличие на някакво явление: при акнето например, човек не може лесно да се обърка, защото пъпките или са там, или ги няма.  Така е и с тъмните петна, бенките и т.н. – виждаме ги. 

Когато обаче разглеждаме отблизо здравата и естествено сияеща кожа, бързо стигаме до извода, че нея най-добре я описват „липсите“:

  • няма черни точки – порите са чисти и стегнати
  • тенът е без пъпки, петънца и несъвършенства – бистър и равномерен
  • не се забелязват люспи, дефинирани сухи или мазни участъци
  • на повърхността не се усещат грапавини и груби на допир зони

Няма ли ги тези злини, няма и неравномерен тен. 

Сам по себе си, неравномерният тен не е диагноза. Често дори не можем да го назовем като конкретен проблем – просто не харесваме вида на кожата си, защото изглежда сивкава или „мътна“, без тонус. Не бързайте да се примирявате с тази гледка или да обвинявате за нея стареенето и гените. 

За неравномерния тен си има причини – ето ги и тях, четирите похитителя на блясъка: 

  • хронично замърсяване
  • забавено клетъчно обновяване
  • вредно въздействие на слънцето 
  • загуба на влага 

 

Нека ги разгледаме последователно и видим как, с адекватна грижа за кожата, можем да им противодействаме.

 Хронично замърсяване

За хронично замърсяване броим системното непълно почистване  от грим и козметични продукти за лице, а също и от стандартни замърсители във въздуха като фини прахови частици например. Всички те, добре слепени от естествено произвеждания в кожата себум, образуват трудна за премахване плътна маса, която се настанява в каналчетата на порите и формира упорити запушалки – познатите ни комедони: бели и черни точки.

Много често се случва след дълъг и изтощителен ден, да не обърнем достатъчно внимание на почистването вечер – и това е кардинална грешка, алармират дерматолозите

Дали от незнание или от невнимание, значителна част от дамите считат, че е достатъчно да отстранят грима само с тампон и демакиант – мицеларна вода или тоник за лице. Реалният резултат от това са добре задръстени пори, които нито успяват да изхвърлят навън ненужното, нито да поемат и усвоят достатъчно вода. Ден след ден, седмица след седмица – и ето, че лицето се оказва с неравномерен тен, който дори новият, още по-покривен фон дьо тен не успява да прикрие.

Две са важните неща, които можете да направите, за да избегнете този проблем:

  • включете задължително в рутината си измивен продукт със съставки, които са в състояние наистина да разтворят втвърдената смес от различни замърсявания
  • прилагайте т.нар. „двойно измиване“: гримът и видимите нечистотии се отстраняват първо с демакиант, след което лицето се измива старателно с подбрания козметичен продукт и хладка вода.

 Pure Skin измивна пяна с азелаинова киселина, био глюкозид и глицерин   

Формулата безкомпромисно премахва замърсяванията – почиства в дълбочина и стяга разширените пори, без  да изсушава. Идеално решение за по-чувствителна и нежна кожа. 

 

На азелаиновата киселина ще обърнем внимание по надолу, но за нея е важно да знаете, че е сред най-модерните и ефективни съставки в козметологията, с доказан ефект в превенцията на пъпки и регенерирането на кожата.

 Pure Skin черен детокс сапун за лице и тяло 

Без преувеличения, това е вълшебна почистваща грижа за кожата, защото в 100% растителен сапун е вложен активен въглен – универсален антидот, използван от хилядолетия. Измивното действие е комбинирано с мощно абсорбиране на токсините и излишния себум. Поради естествената си грапавост, сапунът Pure Skin има и фин излющващ ефект с много добро действие срещу черни точки.

Препоръчително е измивните продукти да се използват сутрин и вечер, като за оптимален ефект трябва да се оставят да престоят върху кожата поне половин минута. Избягвайте твърде студена вода, тъй като голяма част от замърсяванията не могат да бъдат добре разтворени и отмити при ниска температура. 

Горещата вода също не е подходящ вариант, особено в случаите когато кожата е раздразнена и възпалена, или има пъпчици и ранички. Идеалният избор е хладка вода, с която лицето старателно се облива няколко пъти, до пълно отмиване на продукта.

И още един съвет: при подсушаване не търкайте кожата с кърпата – леко докосване с потупващи движения е напълно достатъчно да попие излишната влага, без да травмира повърхността.

 Забавено клетъчно обновяване 

Звучи сложно, но не е! Този термин всъщност касае функционалното обновяване на кожата, защото и тя – като всеки друг орган в човешкото тяло – непрекъснато произвежда хиляди нови клетки. 

Също хиляди кожни клетки на ден умират – тяхната съдба е да бъдат естествено излющени от повърхността, за да освободят място на свежото попълнение. Една здрава и оптимално функционираща кожа се справя без проблем с този процес и дори не ни оставя място за размисъл по темата. 

Когато обаче ексфолиацията (излющването) се затрудни, мъртвите клетки се натрупват и се задейства цяла поредица от нежелани събития:

  • забавя се обновяването на клетките в епидермиса (външния слой на нашата безценна „опаковка“)
  • кожата губи еластичността си поради намаления синтез на колаген – появяват се първо фини линии, които после се задълбочават в по-ясно видими бръчки,
  • става възможно развитието на различни бактериални инфекции и появата на пъпки и обриви
  • Нарушава се естествената бариерна функция на кожата

Както става ясно, за да си помогнем и отдалечим максимално във времето този омагьосан кръг, трябва да подпомогнем процеса на излющване – т.е. да направим пилинга задължителна част от рутината си за лице. 

„Пилинг“ наричаме всичко, което в крайна сметка води до отстраняване на мъртви клетки от повърхността на кожата – той може да бъде механичен или химичен.

Механичният пилинг е добре познатото от хилядолетия търкане с абразивни (грапави) повърхнини или частици. В наше време разнообразието на възможности е зашеметяващо: от скрабове с малки ексфолиращи частици, до ръкавички, четки, гъби лофа и сезал, та дори и така модерните напоследък електрически устройства за лице с вибриращи дискове. Всички те са прекрасни, но имат един и същ недостатък: физическият натиск и търкането могат да наранят и увредят тъканта, което от своя страна води до възможно възпаление. 

Химичен пилинг е излющването на кожата посредством вещества, които спомагат за по-лесното отделяне на мъртвите клетки от здравата кожа, без да се прилага физическа сила. Такива вещества са козметичните киселини за лице и тяхното използване в последните години бележи истинска революция в грижата за кожата. 

Първоначално използвани само от лекари или медицински козметици, химичните пилинги все още погрешно се възприемат като неподходящи за прилагане в домашни условия. Разбира се, веднага трябва да се отбележи, че формулите с много високи концентрации на киселините нямат място на тоалетката ви – те наистина изискват професионални протоколи за нанасяне, контрол и неутрализация. 

Не така обаче стои въпросът, когато става дума за любимия ни ексфолиращ тоник за лице Pure Skin, който е специално разработен за лично ползване в комфорта на собствения ви дом. Продуктът е базиран на алфа и бета хидрокси киселини в комбинация с вече споменатата азелаинова киселина. 

Запознайте се с изумителното трио супергерои в кръстоносния поход срещу неравномерния тен:

  • Азелаинова киселина: освен че регулира производството на себум и стяга разширените пори, тази активна съставка е експерт в превенцията на пъпки и черни точки; стимулира регенерацията на кожата, и има доказано противовъзпалително и антиоксидантно действие. 
  • Гликолова киселина – може би най-популярната алфа-хидрокси киселина (АНА) е с изявен излющващ ефект: стимулира клетъчната регенерация, редуцира фините линии и бръчки.
  • Салицилова киселина – бета-хидрокси киселина (ВНА) за ексфолиация, която допълва действието на тоника и с подчертаното си антибактериално действие.

Какво е важно да знаете за прилагането на този великолепен излющващ тоник за лице от серията Pure Skin:

  • Използва се само вечер, върху добре почистена кожа, и не се отмива. Никога не се нанася в близост до околоочния контур.  Добре е до половин-един час след него да не се нанася друг козметичен продукт.
  • Съвсем нормално е при нанасяне да усетите леко парене или щипане, както и да забележите зачервяване в определени зони – това се дължи на действието на киселините и обикновено  отминава до няколко минути.
  • Когато забележите малки люспички или прашинки по кожата, е възможно да решите, че ексфолиращият тоник е изсушил кожата ви. Не е така – той просто съвестно си върши работата и премахва вече мъртвите клетки; точно тях виждате под формата на люспи.
  • Излющването на кожата с какъвто и да е метод повишава нейната фоточувствителност, т.е. прави я по-уязвима за слънчевата светлина и увеличава риска от появата на хиперпигментации (тъмни петна). Това налага използването през деня на продукт за лице с висок слънцезащитен фактор. 

Категоричната ни препоръка е да се доверите на Pure Skin дневен озаряващ крем с SPF50+, и ви уверяваме, че ще съжалите единствено, че не сте открили по-рано това вълшебство за вашата кожа!

 Слънце, фотостареене и загуба на влага  

Няма да се уморим да потваряме колко е важна оптималната хидратация за здравето и красотата на кожата. В това лесно ще се убедите като си припомните, че на практика съдържанието на вода там е около 64%. Казано с други думи, за да се случват биохимичните процеси по правилния начин, трябва стриктно да поддържате това ниво. 

При загуба на влага кожата реагира, защото се нарушава нейната бариерна функция – т.е. за нея става по-трудно да ви предпази от вредни организми или вещества в околната среда. В опит да коригира ситуацията, тя влиза в режим „спешна помощ“ и започва да произвежда повече себум като същевременно оставя на заден план синтеза на колаген. 

Ако към описаната картина добавим и фактора слънце, което допълнително влияе дехидратиращо и увреждащо на дълбоките слоеве на кожата и предизвиква така нареченото фотостареене, бързо става ясно, че настъпват редица дегенеративни промени, на които бързо трябва да се противодейства.

Без никакво колебание ви насочваме към дневния озаряващ крем за лице Pure Skin със SPF50+. Неговото действие е реструктуриращо, защото кремът възстановява плътността и еластичността на кожата, хидратира я и изпълва със сочност и блясък. 

5 причини да се влюбите в озаряващия дневен крем Pure Skin: 

  • Съдържа хиалуронова киселина със свръхниско молекулно тегло, което позволява проникване до най-дълбоките слоеве на кожата, осигурявайки мощна и дълготрайна 3D хидратация. 
  • Изглажда фините линии и бръчки посредством ниацинамида във формулата: подобрява структурата и ускорява синтеза на колаген и серамиди. Тази активна съставка изсветлява и изравнява общия тен, прави кожата сияйна, здрава и с по-младежки вид. 
  • В състава му е включена транексамова киселина, чиято мисия е да подмлади и озари кожата. Видимо намалява тъмните пигментни петна, вследствие на акне, наранявания на кожата, прекомерно излагане на слънце, бременност, възрастови петна и др.
  • С цел да подсилим бариерната функция на кожата и да подобрим проникването на активните съставки в нея, сме добавили фосфолипиди. Те правят текстурата на крема много нежна и бързо попиваща. 
  • Осигурява безкомпромисна и надеждна слънцезащита с фактор 50+ – важно условие за перфектен резултат, не само ако прилагате терапия за лице  с Pure Skin  ексфолиращ тоник, а и като ежедневна превенция на фотостареенето на кожата.

Ако се борите с неравномерен тен, не се колебайте да добавите този вълшебен крем в дневната си рутина – резултатите няма да закъснеят! В случай, че кожата ви е силно дехидратирана, помислете и за нощна грижа – все пак тогава кожата почива и най-добре усвоява козметичните продукти. 

Препоръката ни е да заложите на дълбоко хидратиращия крем за лице Pure Skin, чиято формула е подходяща дори за възстановяване след химичен или лазерен пилинг. Той е подходящ и за нормална към смесена кожа, но под формата на маска без отмиване веднъж седмично. Съдържа комбинация от D-пантенол, витамини А, Е и уреа, които осигуряват бърза реепителизация и ревитализация на кожата.

В обобщение можем да потвърдим: неравномерният тен е враг, който може да бъде победен, стига да знаете от какво има нужда кожата ви, за да се пребори с пораждащите го фактори. Похитителите на блясъка нямат шанс за успех, ако трайно настаните терапията Pure Skin в ежедневието си – просто прегърнете новите си съюзници: 

  • почистване
  • ексфолиране
  • озаряване 

Готови ли сте да засияете?

 

Добре дошъл,

влез в личния си biotrade акаунт

Регистрирай се,

създай твоят нов акаунт

Вашите лични данни ще бъдат използвани, за да завършим поръчката Ви, за да Ви помогнем да използвате сайта ни по най-добрия начин за Вас и по други причини описани в нашата политика на поверителност.

Забравена парола

Изгубена парола? Въведи своето потребителско име или имейл адрес. Ще получиш на имейла препратка за възстановяване на паролата.

Sebomax HR капсули против косопад с Биотин, Цинк и Селен 30 бр.

(1 клиентски отзив)
25.50 лв.
стимулира растежа на косата

Sebomax HR стимулиращ тоник против косопад за мъже и жени 75 мл

(4 клиентски отзива)
33.60 лв.
Най-продавани

Acne Out възстановяващ крем SPF30 30 мл

(14 клиентски отзива)
31.90 лв.
25.52 лв.
Най-продавани
НОВА ФОРМУЛА

Melabel Forte изсветляващ крем за лице с тройно действие 30 мл

(9 клиентски отзива)
38.40 лв.

Твоята количка е празна

Продължи да пазаруваш