Мини продукт при поръчка | Индивидуална онлайн консултация | Безплатна доставка над 100 лв.

Суха или дехидратирана кожа – как да познаем?

Суха или дехидратирана кожа – как да познаем?

Всички жени слушаме почти денонощно, че кожата страда, когато е суха, а някои от нас дори го усещат – както се казва, с кожата си. Чували сме също така, че е лошо за кожата да е дехидратирана, и затова се стараем всякак да ѝ осигурим достатъчно влага – или поне си въобразяваме, че го правим. Но нека си признаем едно – ако сега ви попитат каква е разликата между двете – суха и дехидратирана, можете ли да отговорите? Вероятно ще се затрудните, а е важно всяка жена да може да направи разлика между суха и дехидратирана кожа, за да може да вземе и адекватни за своя личен казус мерки.

И така, кое различава дехидратирана от суха кожа?

 

Ще ви затрудним още повече, като кажем, че тя далеч не е една. Дехидратираната кожа е състояние, което се появява при липса на достатъчно влага в кожата. То може да засегне всеки човек, без значение от типа кожа – това е от изключително значение. Всеки тип кожа може да е дехидратирана, включително и мазната, представяте ли си? Можете да познаете дехидратираната кожа по нейния вял и преждевременно състарен вид, включително с бръчки и загуба на еластичност. Един от най-лесните начини да разберете дали имате дехидратирана кожа е чрез леко ощипване – хванете малка част от кожата на брадичката, на корема, гърдите и на ръката и задръжте за няколко секунди. Ако кожата се върне веднага в първоначалния си вид – значи нямате проблем с хидратацията. Ако обаче се „забави“, то, честито – най-вероятно страдате от дехидратирана кожа.

 

Дехидратираната кожа идва и с комплект от други симптоми, като тъмни кръгове под очите, уморен вид на кожата, сърбеж, бръчки и фини линии.

 

Ако дотук не се откривате в описанието, значи може би нямате проблем с хидратацията, но пък е възможно да имате суха кожа, което от своя страна не е състояние, а един от видовете кожа (редом до мазната и комбинираната).

 

При сухата кожа има липса на липиди в нея, което я прави лющеща се и… ами, суха на външен вид, видимо дори и с просто око. При този тип кожа е характерно тя да се лющи и дори да има участъци с по-големи петна, да е червена и раздразнена. Хората със суха кожа често страдат от псориазис, както и от екземи и дерматит. Разбира се, сухата кожа не е присъда – просто трябва да знаете, че сте с такъв тип кожа и съответно да полагате правилната грижа за нея, което означава както да я хидратирате, така и да я овлажнявате. Това важи повече за тези със суха кожа, а тези с дехидратирана могат да пропуснат овлажняването. Задължително е при ползването на двата типа продукти – тоест, вие, притежатели на суха кожа, първо да нанасяте хидратанта, а след това – продукта, който ще „запечата“ влагата в кожата.

 

И в двата случая, но особено при тези с дехидратирана кожа, е препоръчително да възприемат и някои промени в менюто и рутината си. Включете в храната си продукти, които са с богато водно съдържание, като плодове и зеленчуци. Носете си (предимно през лятото, естествено) от онези малки флакончета с термална вода, с която да се пръскате от време на време.

 

Тези пък, които са със суха кожа, трябва да повтарят едно и също по всяко време на година – да овлажняват кожата. Да, включително и зимата, колкото и нелогично да ви звучи. Студът и лошият въздух допълнително влошават нещата при сухата кожа, така че – хидратация и пак хидратация. Ако трябва, купете си овлажнител за дома, така че да поддържа нормална влажност на въздуха – нещо, на което повечето хора не обръщат внимание, а то е от изключителна важност, особено ако вкъщи сте с парно, което суши въздуха.

 

А сега – продуктите. Няма как да разчитате сухата кожа да се хидратира сама, затова в момента, в който разберете, че вашият тип кожа е такъв, се насочете към серията PURE SKIN, създадена за всеки тип кожа, включително чувствителна и суха. PURE SKIN ще върне озарения вид на кожата ви, с равномерен тен, изпълнена със свежест и хидратация. В продуктите ѝ влизат супер съставки, като AHA и BHA за нежна ексфолиация, свиване на разширените пори и премахване на черните точки – ако кожата е мазна, и хиалуронова киселина за мощна и дълбока хидратация, ако кожата е суха. В добавка – ниацинамид за равномерен и сияен тен, както и пептиди, които стимулират синтеза на колаген и правят кожата жизнена и млада.

 

Ето примерен режим на грижа с продуктите от серията, ако вашият тип кожа е суха:

Pure Skin озаряващ дневен крем с ниацинамид и хиалуронова киселина SPF50+

 

Вече знаете, че дневният крем е много важна част от рутината, но това, което не сме казали е, че е важно и той да е със слънцезащита. Да, дори и зимата!

 

Озаряващият дневен крем е създаден за дълбока хидратация и регенерация при повехнал тен и първи признаци на стареене. Комбинира нискомолекулна хиалуронова киселина и ниацинамид, за да възстанови плътността и еластичността, като изпълва кожата със сочност, блясък и оптимална хидратация. Транексамовата киселина във формулата има регенериращо действие и гарантира дълготраен сияен тен дори при чувствителна кожа.

 

Високата защита от слънчевите лъчи SPF50+ UVA+UVB е вложена в копринена текстура, която се абсорбира моментално без остатък. Този крем е идеален и като основа за грим.

Активни съставки

 

Хиалуронова киселина –  вече знаем, че тя е като спешна помощ за мощна хидратация. В Този крем хиалуроновата киселина е със свръхниско молекулно тегло, което ѝ позволява да прониква до най-дълбоките слоеве на кожата, да я овлажнява и изпълва с плътност.

 

Ниацинамид – известен и като витамин В3, той изглажда фините линии и бръчки, подобрява структурата на кожата, ускорява регенерацията и синтеза на колаген и серамиди. Идеален е за изсветляване и изравняване на тена, както и за подобряване на защитната ѝ функция към околната среда

 

Транексамова киселина – трайно изсветлява и озарява кожата и има силно изразен подмладяващ ефект. Видимо намалява тъмните пигментни петна, появили се вследствие на акне, наранявания на кожата, прекомерно излагане на слънце, бременност и др.

 

Фосфолипиди – допринасят за подобряване на бариерната функция на кожата и същевременно подобряват проникването на активните съставки в нея. Благодарение на фосфолипидите, консистенцията на крема е лека и флуидна, а текстурата му е нежна и лека, така че да попива бързо без да омазнява.

 

Ползвайте крема всяка сутрин, а при нужда – повторете през деня, особено ако се излагате на слънце.

 

Pure Skin озаряващ нощен флуид

Щом имаме специален крем за дневна употреба, логично е да имаме такъв и за нощна. Нощта е времето, в което цялото ни тяло се възстановява и кожата не прави изключение, затова тук посягаме към тежката артилерия под формата на лек флуид, който осигурява мощна 3D хидратация и изпълва кожата с плътност и сочност.

 

Този продукт елиминира първите признаци на стареене, подпомага естественото обновяване на клетките и синтеза на колаген. Идва с кадифено нежна и разтапяща се текстура, която доставя в дълбочина активния комплекс от хиалуронова киселина, ниацинамид, олигопептид 24 и сквалан, за да възстанови младежкия вид на кожата само за една нощ.

 

Активни съставки

Хиалуронова киселина – осигурява дълготрайна 3D хидратация в дълбочина. В този флуид е допълнена със специалната съставка Aquaxyl, който играе ролята на бустер на нейното действие

 

Сквалан – съставка от естествен произход със силно антиоксидантно действие, която хидратира дълготрайно, успокоява и омекотява кожата и подсилва защитната ѝ бариера.

 

Ниацинамид – знаем, но да повторим, че има силно противовъзпалително, възстановяващо и антиоксидантно действие. Изглажда фините линии и бръчки, като подобрява структурата на кожата. Озарява, изсветлява и изравнява общия тен.

 

Олигопептид 24 – изглажда фините линии и бръчки, като активно генерира нови кожни клетки. Стимулира синтеза на колаген и има доказан ефект в процесите на възстановяване на кожата.

 

Фосфолипиди – осигуряват копринено нежна и разтапяща се текстура и улесняват по-доброто проникване на активните съставки

 

Витамин Е – мощен антиоксидант и супер важен компонент от грижата за здрава и еластична кожа

 

Нанасяйте Pure Skin озаряващ нощен флуид всяка вечер върху добре почистена кожа, а ако искате, можете да го ползвате и през деня, тъй като е богат на активни съставки, но имайте предвид, че не осигурява слънцезащита. Проверете и останалите продукти от серията, включително и Pure Skin озаряващ околоочен крем-серум, и включете необходимото във всекидневната си грижа. И помнете, че въпреки приликите в наименованията, сухата и дехидратираната кожа са две различни състояния, които изискват различен подход. Лесно е да установите кое от двете е проявено при вас – чрез простичкия тест, който споменахме в началото. След това ви остава единствено да подберете правилната козметика и да въведете някои правила в режима си (хидратация и чрез храна, и отвън) и резултатите ще бъдат налице съвсем скоро – здрава и жизнена кожа, която се чувства добре и това ѝ личи.

Добре дошъл,

влез в личния си biotrade акаунт

Регистрирай се,

създай твоят нов акаунт

Вашите лични данни ще бъдат използвани, за да завършим поръчката Ви, за да Ви помогнем да използвате сайта ни по най-добрия начин за Вас и по други причини описани в нашата политика на поверителност.

Забравена парола

Изгубена парола? Въведи своето потребителско име или имейл адрес. Ще получиш на имейла препратка за възстановяване на паролата.

Sebomax HR капсули против косопад с Биотин, Цинк и Селен 30 бр.

(1 клиентски отзив)
25.50 лв.
стимулира растежа на косата

Sebomax HR стимулиращ тоник против косопад за мъже и жени 75 мл

(4 клиентски отзива)
33.60 лв.
Най-продавани

Acne Out възстановяващ крем SPF30 30 мл

(14 клиентски отзива)
31.90 лв.
Най-продавани
НОВА ФОРМУЛА

Melabel Forte изсветляващ крем за лице с тройно действие 30 мл

(9 клиентски отзива)
38.40 лв.
Pure Skin нощен флуид за лице е предназначен за всеки тип кожа, като действа хидратиращо и стимулира производството на колаген
34.90 лв.
50 мл
-
+

Остават 65.10 лв. до безплатна доставка

Междинна сума:
34.9 лв.