Мини продукт при поръчка | Индивидуална онлайн консултация | Безплатна доставка над 100 лв.

5 топ продукта за суха кожа

5 топ продукта за суха кожа

Чували ли сте приказката, че който каквото си няма, за него си мечтае? За един – благословия, за друг – кошмар? Обикновено я използваме за съществени неща, като материални придобивки или някакъв талант, но се случва да използваме подобни изрази и за по-дребни неща във всекидневието.

 

Да речем, че имате мазна кожа, която ви създава проблеми от тийнейджърските години. Все нещо се възпалява по нея, излизат ви пъпки и непрекъснато трябва да се съобразявате какво ядете. Най-добрата ви приятелка няма нито един от тези проблеми, защото тя е със суха кожа – да, тя твърди, че няма нищо хубаво в това, но за вас сухата кожа е мечта.

 

Дали обаче сухата кожа наистина е благословия? Питали пет жени със суха кожа дали се чувстват късметлийки и отговорът бил… Не! След първоначалната изненада нека видим и защо – ами, защото сухата кожа не е жизнена, често също се възпалява, боли, опъва и се лющи. Грижата за сухата кожа е също толкова важна, колкото и за мазната такава, а общото между двата типа кожа е, че се нуждаят от… хидратация.

 

ХИДРАТАЦИЯ ЗА СУХА И МАЗНА КОЖА

 

Всеки тип кожа се нуждае от вода – както мазната и проблемната, така и сухата. Като същества, изградени от вода, тя е от ключово значение за здравето ни. Тялото ни трябва да е хидратирано, за да функционира правилно, за да се справя с токсините и да изглежда добре.

 

Кожата пък, като най-голям орган в тялото ни, има съществена нужда от хидратация, която трябва да идва както отвътре, така и отвън. Вече и децата знаят, че трябва да се пие вода и малко или много това е въпрос на рутина, но в рутина трябва да превърнем и хидратирането на кожата отвън. 

 

В различните серии на biotrade хидратацията заема челно място и какъвто и да е проблемът с кожата ви – суха или склонна към акне и черни точки, ще намерите подходящ продукт за хидратиране в съответната серия – Pure Skin озаряващ и регенериращ дневен крем с ниацинамид и хиалуронова киселина SPF50+, Melabel Sun SPF 50+ слънцезащитен крем, хидратиращият крем Acne Out Hydro Active  и Acne Out възстановяващ крем SPF30.

 

ТОП ПРОДУКТИ НА BIOTRADE ЗА СУХА КОЖА

 

Сухата кожа е състояние, което изисква специфичен подход. Обикновено сухотата не е изолирана само по кожата на лицето, а и по тялото – особено по краката и ръцете. Затова и решението трябва да е комплексно и да включва продукти за цялото тяло. Започваме с лицето, защото то е най-видимо и винаги на показ, и ще продължим с грижа за тялото.

 

Pure Skin озаряващ и регенериращ дневен крем SPF50+

 

Каквото и да правим – или да не правим с кожата си, две неща са задължителни – да я пазим от силното слънце и да ѝ осигуряваме хидратация. Озаряващият крем Pure Skin прави и двете, като успоредно с това прави всичко възможно да държи признаците на стареене на достатъчно разстояние от нас.

Pure Skin озаряващ и регенериращ дневен крем с ниацинамид и хиалуронова киселина SPF50+

Между другото, сухата кожа по-лесно се предава на времето от мазната, така че не пропускайте да полагате грижи за нея. Кремът е подходящ за всеки тип кожа и особено ако е с неравен и повяхнал тен, под който се появяват и първите фини линии и бръчки.

 

АКТИВНИ СЪСТАВКИ

  • Нискомолекулна хиалуронова киселина – добрата стара приятелка на сухата кожа, която привлича много влага и я задържа в кожата.
  • Ниацинамид – супер модерна съставка, известна още и като витамин В3, чиято работа е да подобрява структурата на кожата, изглажда бръчките и ускорява регенерацията на колаген и серамиди. Бонус е изсветляващото действие и повишаване на защитната бариера на кожата.
  • Транексамова киселина – също като ниацинамида и тя изсветлява кожата, но освен това я и подмладява – нещо, от което сухата кожа има нужда. Действа и срещу пигментни петна, възникнали по време на бременност, от възрастта или прекомерно излагане на слънце.
  • Фосфолипиди – вещества, които имат двойна функция. От една страна подобряват защитата на кожата, но в същото време подобряват проникването на активните вещества в нея. Благодарение на тях, кремът е лек и с нежна текстура, не омазнява и попива бързо.

Keratolin Body 8% или 12% Urea хидратиращ лосион за тяло

Сухата кожа на тялото е особено неприятно състояние, защото неприятните ефекти са в по-голям мащаб. Кожата на краката се лющи, сърби и, когато се почешеш, участъкът става бял, в което няма нищо приятно. В такъв случай човек се нуждае от продукт, който да овлажнява така кожата, че да я поддържа в нормално състояние до следващото мазане.

keratolin body 12% urea хидратиращ лосион за тяло

 

Keratolin Body 8% Urea e хидратиращ лосион, който незабавно облекчава кожата, а всекидневната му употреба увеличава водното съдържание в епидермиса и възстановява бариерната функция на кожата. Идеален е за след баня, както и след продължително излагане на слънце, когато хората със суха кожа се чувстват особено зле. Подходящ е и за деца, попива бързо, лек е и не омазнява.

keratolin body 8% urea хидратиращ лосион за тяло

АКТИВНИ СЪСТАВКИ

  • Уреа – вълшебна съставка, която задържа влагата в кожата, при това за дълго.
  • Глицерин – омекотява, овлажнява и повишава еластичността на кожата. Освен това, предпазва от изсушаване и повишава защитната ѝ функция.

 

Keratolin Body Wash душ гел за тяло

Когато имате персистиращ проблем със сухата кожа, грижата за нея трябва да е затворен кръг – от продуктите за измиване до крема/лосиона. Keratolin Body Wash е душ гел за нормална, суха, много суха и лющеща се кожа, в който няма сапун, алкохол и парабени, но има неутрално pH, което го прави идеален и за кожа, склонна към алергии и атопичен дерматит. Може да бъде използван всеки ден, премахва замърсяванията и създава страхотно чувство на комфорт и мекота.

Body Wash

АКТИВНИ СЪСТАВКИ

  • Уреа – отново любимата съставка на всички хора със суха кожа. Тя осигурява адекватно ниво на влага в кожата за дълго време.
  • Млечна киселина – алфа-хидрокси киселина, която ексфолира нежно мъртвите клетко, ускорява растежа на нови и ограничава развитието на бактерии. Бонус – прави кожата мека и нежна.

 

Keratolin Foot 10% Urea и Keratolin Foot 25% Urea хидратиращи кремове за крака

Ето че стигнахме и до крайниците – големите потърпевши от сухотата на кожата. Когато кожата на стъпалата е суха, се стига до неприятното „дращене“, което се усеща всеки път, когато обувате и събувате чорапи.

Keratolin Foot 10%

В тежките случаи може да се стигне и до рани, а някои медицински състояния (диабет, например) също водят до проблем със стъпалата. Кремът попива бързо, не оставя мазни следи и е подходящ във всички случаи, в които кожата на стъпалата е суха и напукана.

keratolin foot 25% urea крем с уреа за напукани пети

АКТИВНИ СЪСТАВКИ

  • Уреа – задължителна част от продуктите за суха кожа. В единия случай концентрация е 10%, с което си осигурявате активна и мощна хидратация в тази част на тялото, където кожата е доста дебела. В другия – с 25%, имате предимството на допълнителния фино излющващ ефект на уреата в по-голяма концентрация, което ще ви спаси от пукнатините и удебелените участъци на стъпалата.
  • Глицерин – омекотява, овлажнява и прави кожата еластична.
  • Ментол – охлажда и успокоява кожата на стъпалата и има лек и приятен аромат.

Keratolin Hands 5% Urea хидратиращ крем за ръце

Да имаш суха кожа на ръцете през зимата е буквално болезнено. Хората със студова алергия или просто суха кожа знаят какво им предстои с настъпването на есента и зимата, когато въздухът става сух и студен. 

Keratolin Hands 5% Urea хидратиращ крем за ръце

Кожата на ръцете и без това е жертва на всякакви въздействия – на препарати, на външно влияние, на слънце, вятър, студ и какво ли още не. И тук в тежките случаи се стига до рани и болка и само който не е страдал от този проблем, той не знае през колко продукти се минава, докато намериш този, който работи.

 

Keratolin Hands 5% Urea е създаден за облекчаване на усещанията при суха и опъната кожа на ръцете, като успоредно с това я овлажнява и поддържа естествената й водно-липидна бариера.

 

АКТИВНИ СЪСТАВКИ

  • Уреа 5% – осигурява нежна хидратация, която прави кожата на ръцете мека и спокойна.
  • Пантенол  – стимулира клетъчната регенерация, а също така успокоява кожата и действа противовъзпалително.
  • Масло от Ший – интензивно подхранва и омекотява сухата и опъната кожа.
  • Витамин А – ключов витамин за доброто състояние на кожата. Има подхранващо, освежаващо и подмладяващо действие, стимулира и активира възобновяването на клетките, стимулира производството на колаген.
  • Витамин Е – също ключов витамин. Има антиоксидантно действие, повишава защитната функция на кожата и намалява трансепидермалната водна загуба. Действа противовъзпалително и подобрява еластичността на кожата.

И вместо заключение – обобщение

Суха или мазна, кожата си е наша и ще трябва да си я носим такава, каквато е. При всички положения ключова част от грижата за нея е хидратацията, а в тежките и упорити случаи е добре цялостната рутина да е подчинена на състоянието ни, от измиването до крема накрая. Постоянството също е фактор за успех и ако подготовката започне от лятото, може за първи път да не усетите толкова тежко зимния студ и пагубното му влияние върху кожата.

Добре дошъл,

влез в личния си biotrade акаунт

Регистрирай се,

създай твоят нов акаунт

Вашите лични данни ще бъдат използвани, за да завършим поръчката Ви, за да Ви помогнем да използвате сайта ни по най-добрия начин за Вас и по други причини описани в нашата политика на поверителност.

Забравена парола

Изгубена парола? Въведи своето потребителско име или имейл адрес. Ще получиш на имейла препратка за възстановяване на паролата.

Sebomax HR капсули против косопад с Биотин, Цинк и Селен 30 бр.

(1 клиентски отзив)
25.50 лв.
стимулира растежа на косата

Sebomax HR стимулиращ тоник против косопад за мъже и жени 75 мл

(4 клиентски отзива)
33.60 лв.
Най-продавани

Acne Out възстановяващ крем SPF30 30 мл

(14 клиентски отзива)
31.90 лв.
25.52 лв.
Най-продавани
НОВА ФОРМУЛА

Melabel Forte изсветляващ крем за лице с тройно действие 30 мл

(9 клиентски отзива)
38.40 лв.

Твоята количка е празна

Продължи да пазаруваш