Мини продукт при поръчка | Индивидуална онлайн консултация | Безплатна доставка над 100 лв.

Сутрешната ви рутина – какво е важно за успешен старт на деня?

Сутрешната ви рутина – какво е важно за успешен старт на деня?

Наличието на добри навици в грижата за лицето е често повтаряна мантра от дерматолозите, за да се поддържа кожата здрава. Въпреки това за много от нас е трудно да разпознаем коя е най-добрата рутина, която да спазваме всяка сутрин, и на какви продукти да заложим за перфектни резултати.

Всъщност има няколко неписани правила в ежедневната грижа. Следвате ли ги, ще си гарантирате, че извличате максимума от продуктите. В резултат ще имате благодарна, сияйна и чиста кожа по всяко време

 

Какво трябва да включите в сутрешната си рутина?

 

Ежедневната грижа за кожата не е само измиване на лицето и нанасяне на крем. Тя се състои в цялостно почистване на кожата, хидратация и слънцезащита. Правилно подбраната рутина способства за премахването на замърсяванията, себума и мъртвите клетки, поддържането на баланса на микробиома на кожата и осигуряването на влага през целия ден.

 

Експертите препоръчват рутината да бъде разделена на две или три части. Задължителната първа стъпка обаче е измиването на лицето. Почистването е процедура, от която се нуждае цялата кожа, за да се премахнат натрупаните замърсявания и остатъка от нанесените предишната вечер продукти.

Вторият задължителен етап от рутината е хидратация. Хидратантите подсилват липидната бариера на дермата и, противно на очакванията, те не са предназначени само за сухата кожа – мазната също има нужда от хидратация, за да се балансира прекомерното произвеждане на себум.

 

Като последна фаза в ежедневната грижа, която е точно толкова важна, колкото и всички останали, е осигуряването на защита от слънцето и неговите вредни лъчи, независимо от сезона.

 

Как да изберем правилния продукт за вашия тип кожа?

 

Щандовете в аптеките са претъпкани с най-различни продукти, от които да избирате. Това понякога може да създаде объркване и да попречи да разпознаете лесно коя опция ще свърши най-добра работа за вас.  

 

Винаги трябва да подбирате козметичните си продукти, като се съобразявате с вашия тип кожа. Най-добре е, когато въвеждате нов продукт в рутината си, първо да го нанесете на малка част на ръката, за да видите как ще реагира кожата ви.

 

Грижа за кожата на лицето при мазна кожа

 

Експертите съветват хората с този тип кожа да избират продукти, които съдържат в състава си салицилова киселина. Добре е да се заложи на измиващи средства с мека формула и да не са с кремообразна текстура.

 

Ако предпочитате да почиствате кожата си със сапун, добър вариант е този от серията Acne Out. Той комбинира салицилова и млечна киселина, които почистват порите в дълбочина и предотвратяват появата на пъпки и нови черни точки.

 

Продуктите под формата на пяна също са много добър избор за измиващ продукт при мазна кожа. Измиващата пяна Acne Out отлично премахва грима и натрупания себум, без да предизвиква дразнене и сухота.

 

За феновете на гелообразната текстура чудесен вариант е Acne Out Oxy Wash измиващ гел. Освен че почиства кожата в дълбочина, съдържанието на 99,9% чист хипербарен кислород балансира микробиома и намалява популацията на бактериите, причиняващи пъпки.

 

Когато говорим за мазна кожа, не трябва да изпускаме хидратацията. Този тип кожа има не по-малко нужда от овлажняване от останалите. Acne Out Hydro Active хидратиращ крем възвръща влагата в дермата, след като е била отстранена заедно с излишния себум.

Кремът има успокояващо действие, ускорява възстановителните процеси, не запушва порите, а може да се използва и като основа за грим.

 

Грижа за кожата на лицето при комбинирана кожа

 

Когато имате комбинирана кожа, добър избор в почистващата фаза са сапуните или геловете – те проникват в дермата и я подготвят за нанасяне на тоник, хидратиращ и слънцезащитен крем. Ключова стъпка при този тип кожа е ексфолирането, което е от съществено значение, за да се насърчи регенерацията на клетките.

 

Сапунът Pure Skin повлиява черните точки и създава необходимия пилинг ефект върху кожата, а в допълнение активният въглен абсорбира замърсяванията, токсините и излишното омазняване. Друг вариант за измивна грижа е Acne Out Oxy Wash измиващ гел.

Ексфолиращият тоник за лице от серията Pure Skin съживява кожата. Благодарение на пилинг ефекта се стимулира производството на колаген, а фините линии се повлияват благоприятно.

 

Букетът от салицилова, гликолова и азелаинова киселина, които влизат в състава му, излющва мъртвите клетки, регулира омазняването и свива разширените пори. След него, като овлажняваща стъпка, може да се доверите на Acne Out Hydro Active хидратиращ крем.

 

Грижа за кожата на лицето при суха кожа

 

Дерматолозите препоръчват да се избягва използването на сапуни като измиваща грижа, тъй като те могат да причинят допълнително изсушаване на кожата. Вместо това е добре да се заложи на двойно почистване – мицеларна вода или тоалетно мляко, а като втора стъпка лицето се измива с нежна пяна.

 

Идеален пример за такава е измиващата пяна Pure Skin, която деликатно почиства кожата в дълбочина, като едновременно с това стяга порите. Съдържа глицерин, който омекотява, овлажнява и повишава еластичността на кожата, и азелаинова киселина, чиято роля е да стимулира регенерацията на клетките и да регулира себума.

 

Сухата кожа има нужда от мощна и дълбока хидратация, като една от най-препоръчваните съставки е хиалуроновата киселина. Тя влиза в състава на Pure Skin озаряващ и регенериращ дневен крем, който възстановява плътността и еластичността, като придава блясък на кожата и ѝ набавя максимална хидратация. Кремът осигурява и висока защита от слънчевото лъчение с SPF50+, без да оставя бели следи.

 

Грижа за кожата на лицето със слънцезащита

 

От съществено значение за всеки тип кожа е употребата на слънцезащитен крем като последна стъпка в грижата през деня, без значение дали е лято или зима, дали грее слънце или вали сняг. Вредните UV лъчи проникват дори и в облачните дни и оставят своите поражения върху незащитената кожа.

Слънцезащитният крем трябва да бъде съобразен с типа кожа. Acne Out възстановяващ крем SPF30 е подходящ за хората с мазна и комбинирана кожа, като освен това има подхранващо действие, изравнява тена и намалява склонността към раздразнения.

 

Pure Skin озаряващ и регенериращ дневен крем SPF50+ е подходящ за сухата и чувствителна кожа, като осигурява не само дълбока хидратация, но и предпазва дермата от вредните влияния на UV лъчите.

 

За финал (или за добър старт на деня)

 

Първата и най-важна стъпка към постигането и поддържането на здрава и красива кожа е определянето на вашия тип кожа. Независимо дали тя е суха, чувствителна, комбинирана или мазна, ежедневната грижа е в основата на дерматологичното здраве

 

Използването на правилните продукти и рутина, съобразени специално с типа кожа, ще подобри резултатите и ще минимизира рисковете от появата на кожни проблеми.

Добре дошъл,

влез в личния си biotrade акаунт

Регистрирай се,

създай твоят нов акаунт

Вашите лични данни ще бъдат използвани, за да завършим поръчката Ви, за да Ви помогнем да използвате сайта ни по най-добрия начин за Вас и по други причини описани в нашата политика на поверителност.

Забравена парола

Изгубена парола? Въведи своето потребителско име или имейл адрес. Ще получиш на имейла препратка за възстановяване на паролата.

Sebomax HR капсули против косопад с Биотин, Цинк и Селен 30 бр.

(1 клиентски отзив)
25.50 лв.
стимулира растежа на косата

Sebomax HR стимулиращ тоник против косопад за мъже и жени 75 мл

(4 клиентски отзива)
33.60 лв.
Най-продавани

Acne Out възстановяващ крем SPF30 30 мл

(14 клиентски отзива)
31.90 лв.
25.52 лв.
Най-продавани
НОВА ФОРМУЛА

Melabel Forte изсветляващ крем за лице с тройно действие 30 мл

(9 клиентски отзива)
38.40 лв.
melabel изсветляващ нощен крем - за кожа с наличие на хиперпигментация - пигментни петна, старчески петна, петна след бременност, петна от акне и други
36.20 лв.
50 мл
-
+

Остават 63.80 лв. до безплатна доставка

Междинна сума:
36.2 лв.