Мини продукт при поръчка | Индивидуална онлайн консултация | Безплатна доставка над 100 лв.

Топ продукти на biotrade за мазна кожа

Топ продукти на biotrade за мазна кожа

Правилната грижа за кожата категорично е най-важното условие за нейното здраве и красота. В младежка възраст кожата често е мазна и склонна към акне – характеризира се също с черни точки, разширени пори и се омазнява много скоро след почистване.

За да бъдем справедливи обаче, трябва да признаем, че мазната кожа има и някои неоспорими предимства – на първо място, остарява по-бавно и първите бръчки се появяват значително по-късно. Освен това, ако се подберат подходящи продукти и се спазват указанията за употреба, съвсем няма да съжалявате, че съдбата ви е дарила с такава „опаковка“!

В последните години все повече експерти, а и козметични марки, препоръчват минималистична грижа за кожата – по-малко на брой продукти, но с прецизна комбинация от съставки и действие. Тази препоръка с пълна сила се отнася и за мазната кожа – всъщност само 3 са основните компоненти, които е необходимо да присъстват в нейния ежедневен режим:

  • добро почистване в дълбочина, което да поддържа каналчетата на порите свободни;
  • ефективен контрол върху производството на себум и ограничаване развитието на бактериите;
  • оптимално овлажняване за осигуряване на перфектен хидро-липиден баланс.

Това са трите стъпки на рутината за мазна кожа, която препоръчват дерматолозите – измиване, активна грижа и хидратация. Вижте кои са топ продуктите на biotrade за мазна кожа, които ще ви осигурят резултат в тези 3 стъпки:

 

Измивна грижа за мазна кожа: млечна киселина с екстри

Обърнете внимание – „измивна“, а не просто „почистваща“. Правим това уточнение, за да подчертаем колко важно е кожата да се измива с вода.

Използването на различни средства за демакиаж и мицеларни води по никакъв начин не заместват традиционното миене с хладка вода и подходящ продукт. Препоръчително е в него да се съдържа млечна киселина – една доказано ефективна съставка при проблемна кожа (няма да сбъркате, ако заложите на нея за измиване на лице и тяло).

В различни комбинации тя присъства в състава и на трите измивни продукта от серията Acne Out:

  • В сапуна Acne Out млечната киселина е съчетана с друга ценна съставка срещу несъвършенства – салициловата киселина. Сапунът е превъзходен продукт за много мазна кожа, склонна към акне. Има изразено действие при подкожни пъпки, черни точки и разширени пори. Препоръката на biotrade е да не се нанася с търкане директно върху лицето, а да се разпени във влажни ръце и да се разнесе върху кожата само пяната.
  • Acne Out Oxy Wash е измиващ гел, в който към млечната киселина е добавен 99.9% чист хипербарен кислород. Ролята му е да въздейства върху проблемните анаеробни бактерии (каквато е и „кутибактериум акнес“). За да успее обаче, е необходимо да го оставите да действа върху кожата поне минута и след това да изплакнете обилно с вода. Гелът е подходящ за комбинирана кожа, защото леко хидратира по-сухите участъци. Друго много ценно негово качество е, че може напълно да замени продуктите за бръснене при мъже с проблемна кожа, а също и да служи като душ гел, в случай че акнето е засегнало различни зони по тялото (гръб, рамене, гърди, ръце).
  • Измивната пяна Acne Out е вариантът, който препоръчваме, ако кожата на вашето лице е по-чувствителна, зачервена или разранена от пъпки. Млечната киселина е в прецизна концентрация, целяща да успокои възпаленията, а нежната текстура на продукта позволява почистване с минимално докосване, без допълнително раздразнение. Измивната пяна Acne Out е подходящ избор и когато ви е необходимо почистване в дълбочина на остатъците от грим и частичките замърсявания от околната среда. Също както предходните два измивни продукта, пяната не съдържа сулфати и парабени.

 

Активна грижа за мазна кожа: познаване на кожата и иновативен подход

Втората и определено най-критична стъпка в рутината за тази специална кожа е т.нар. „активна грижа“ – т.е. прилагането на козметика с активни съставки, чието действие цели да повлияе директно върху факторите, причиняващи проблема.

Ако кажем, че правилното измиване е предпоставка за добър резултат, то за активните продукти Acne Out уверено твърдим, че са гръбнакът на успешната борба с омазняването и пъпките. Задачата им е наистина отговорна, защото акнето и свръхпроизводството на себум имат комплексни причини, които едно наистина добро терапевтично средство трябва да повлияе едновременно.

Такава мисия е по силите само на козметика, чиито създатели не просто познават из основи процесите в кожата, но и търсят решения извън стандартните методи и утъпканите пътеки. В biotrade подходът ни е винаги да залагаме на иновации – затова съвсем не е случаен фактът, че уникалната формула на активните продукти Acne Out е защитена с международен патент.

Ето ги и тях, истинските звезди – активен лосион, активен крем и матиращ тоник.

За да се ориентирате лесно кой е подходящият за вас вариант, имайте предвид следното:

  • матиращият тоник Acne Out е препоръчваният продукт за онези, чийто проблем е мазна кожа с единични пъпки. Прилаган в пред-пубертетна възраст, още при първи симптоми за повишена себумна секреция, тоникът предотвратява появата на акне в по-тежки форми и успява да контролира омазняването в дългосрочен план.
  • Acne Out активен лосион е изборът за кожа, склонна към акне с множество гнойни пъпки и черни точки. Това е най-познатата форма на акне, където се наблюдават всички симптоми на заболяването:
    • комедони (запушени пори)
    • възпалени участъци със зачервявания
    • пустули (гнойни пъпки)
      Причината лосионът да се използва предимно срещу такива пъпки с бяло връхче е много проста – течната форма улеснява проникването на активните съставки в повърхностно разположените лезии, осигурявайки бърз и видим ефект още след първите няколко дни употреба.
  • Acne Out активен крем допълва триото, като се прицелва в плътните подкожни пъпки (папули), които често покриват долната част на лицето и бузите – както при „класическото“ юношеско акне, така и при акне тарда (възрастово акне). Освен патентования комплекс с широкоспектърно антибактериално действие, формулата на активния крем съдържа още витамини А и Е, а също и една от най-търсените съставки за мазна кожа – ниацинамид. Кремът бързо повлиява излишното омазняване и предотвратява появата на нови пъпки и черни точки.

 

Задължително трябва да се отбележи една много важна характеристика на активните продукти Acne Out, отличаваща ги от други марки: те са ефикасни дори при продължителна употреба – кожата не „привиква“ към тях и можете да разчитате на доказаното им действие по всяко време. За целта, разбира се, е необходимо да ги прилагате стриктно – сутрин и вечер, следвайки препоръчания начин за употреба.

Говорейки за мазна кожа, си струва да споменем още един изключително ефикасен продукт, който повлиява много ефективно повишената себумна секреция – това е ексфолиращият тоник от серията Pure Skin. Неговото действие е базирано на излющване на мъртвите клетки от повърхността на кожата посредством азелаинова киселина и алфа и бета хидрокси киселини. За да се възползвате от техния чудодеен ефект обаче, е препоръчително да нямате активни пъпки по кожата. В допълнение на намаленото омазняване, тоникът ще ви зарадва и с проясняване на тена, редуциране на черните точки и свиване на разширените пори.

 

Хидратация за мазна кожа: вода за защита и контрол върху омазняването

Завършващата стъпка в грижата – но не и на последно място по значение – е хидратацията, т.е. поддържане на оптимално съдържание на вода в кожата. Напълно погрешно е схващането, че мазната кожа няма нужда от овлажняване. Дори напротив – хидратиращият крем е задължителна част от рутината, особено когато става дума за провеждане на терапия срещу пъпки.

Повечето наистина ефективни препарати срещу акне са агресивни и силно изсушаващи – това го знае всеки, на когото се е наложило да ги използва. По време на прилагането им почти винаги се наблюдава пресушаване в третираните зони – те започват да се лющят, появява се усещане за опъване и сърбеж.

Приемете ги като категорични знаци, че е нарушен водно-липидният баланс на кожата – а с тях идва и рискът от алергични реакции и още възпаления. В подобни ситуации остава скрита друга опасност, която не бива да се подценява: в опит да „навакса“ влага, кожата активира с пълна сила производството на себум и в резултат се омазнява още повече.

Казано просто – хидратирайте кожата, за да не се омазнява прекомерно и никога повече не пропускайте хидратиращ крем в рутината си.

На въпроса какъв трябва да е идеалният хидратиращ крем за мазна кожа, склонна към несъвършенства, отговаряме веднага: оптимално овлажняващ, с лека и немазна текстура, бързо попиващ, некомедогенен (да не запушва порите). Всичко това гарантирано е Acne Out Hydro Active крем. Богатата му формула комбинира пантенол с успокояващо действие, витамин Е за борба със свободните радикали, и глицерин за повишаване еластичността на кожата. Не съдържа парабени.

Препоръчително е той да се използва поне два пъти дневно – сутрин и вечер, като се нанася най-малко 10-15 минути след активната грижа – необходимо условие за оптималното действие на активните съставки срещу пъпки и омазняване.

 

Убедихте се вероятно, че грижата за мазната кожа не е толкова сложна задача – на практика е достатъчно само да сте наясно с нуждите й и правилно да комбинирате подходящите за вас продукти. Още веднъж напомняме: не следвайте сляпо чужди препоръки и последния писък на модата в блоговете за козметика нека вашата кожа получи специално отношение и специална грижа, точно по нейна мярка. Сами ще се убедите, че с малко постоянство и дисциплина скоро ще се поздравите с чисто и матирано лице, което с удоволствие ще искате да покажете на света, дори и без грим!

Добре дошъл,

влез в личния си biotrade акаунт

Регистрирай се,

създай твоят нов акаунт

Вашите лични данни ще бъдат използвани, за да завършим поръчката Ви, за да Ви помогнем да използвате сайта ни по най-добрия начин за Вас и по други причини описани в нашата политика на поверителност.

Забравена парола

Изгубена парола? Въведи своето потребителско име или имейл адрес. Ще получиш на имейла препратка за възстановяване на паролата.

Sebomax HR капсули против косопад с Биотин, Цинк и Селен 30 бр.

(1 клиентски отзив)
25.50 лв.
стимулира растежа на косата

Sebomax HR стимулиращ тоник против косопад за мъже и жени 75 мл

(4 клиентски отзива)
33.60 лв.
Най-продавани

Acne Out възстановяващ крем SPF30 30 мл

(14 клиентски отзива)
31.90 лв.
25.52 лв.
Най-продавани
НОВА ФОРМУЛА

Melabel Forte изсветляващ крем за лице с тройно действие 30 мл

(9 клиентски отзива)
38.40 лв.
Best seller Acne Out активен крем против подкожни пъпки
34.90 лв.
27.92 лв.
30 мл
-
+

Остават 72.08 лв. до безплатна доставка

Междинна сума:
27.92 лв.