Мини продукт при поръчка | Индивидуална онлайн консултация | Безплатна доставка над 100 лв.

Здравейте, имам ужасен косопад!

Здравейте, имам ужасен косопад!

Ако ползвате Facebook и евентуално членувате в някоя голяма група там, няма как да не сте забелязали колко много хора се оплакват от… косопад. Този проблем се оказва много по-разпространен в последните две години, отколкото когато и да било преди това, а причината е COVID-19 и целият стрес около него, които се отразиха пагубно и на косите ни. Косопадът е напълно естествен процес, но когато се случва с бясна скорост и в големи количества (разбирайте – пълни шепи с коса всяка сутрин), имаме пълно право и дори задължение да се оплачем публично и да попитаме „Помощ! Какво да правя?“

 

И макар и да няма универсален отговор на този въпрос, все пак могат да бъдат посочени няколко правила за действие, но преди това трябва да разберем какво наистина представлява косопадът и защо ни се случва точно на нас (съдба, лоша подредба на планетите или нещо друго).

 

Косопадът е често срещано състояние, което е по-разпространено сред възрастните, но дори и децата могат да страдат от него. Всеки ден, всеки от нас губи по около 50-100 косъма, което на фона на над 100 000 косъма на главата ни, представлява малка загуба. Освен това загубената коса се заменя от нова и така силите са изравнени – в нормалния случай.

 

Ние обаче сме се събрали, за да обсъдим точно обратното – случаите, в които загубата на коса не се компенсира и с течение на годините (или пък внезапно) се оказваме ако не оплешивели, то с доста оредяла грива. Косопадът не е просто козметичен проблем, а огромно житейско препятствие, защото се отразява на самочувствието и води до по-ниско качество на живот.

 

Затова, ако виждате, че в продължение на дълъг период от време възглавницата ви е обсипана с коса и с просто око можете да преброите, че там има повече от 50-100 косъма, значи е време да направите следния анализ:

  • Разделете косата на две и се вгледайте в пътя. Ако е станал по-широк, това би могло да означава, че косата ви оредява
  • Погледнете се в огледалото и вижте откъде започва косата ви. Ако ви се струва, че преди сте имали коса по-ниско, а сега прагът се е дръпнал нагоре, вероятно имате проблем
  • Инспектирайте четката/гребена. Ако вадите шепи коса от тях, знаете – имате проблем
  • Сърбеж/болка по скалпа – още едно, допълнително доказателство, че има някаква причина за косопад, който вече сте установили

Причини за появата на косопад

 

Това е въпрос за не по-малко от 1 милион долара, но никой не ни ги дава, затова трябва сами да си отговаряме, при това – безплатно.

 

Като начало, трябва да знаете, че има няколко основни вида косопад, всеки от които е причинен от различни неща.

 

АНДРОГЕННА АЛОПЕЦИЯ

 

Обикновено е наследствена и за да разберете най-лесно какво представлява, си представете плешив мъж (понякога – и жена). Това е най-често срещаният вид косопад, засягащ около 50% от хората по света. Развива се постепенно и достига апогея си, когато сме на средна възраст и един ден се поглеждаме в огледалото, и си казваме – „Ето, и аз оплешивях като дядо ми“.

 

При жените този тип косопад се характеризира с изтъняване на косата по целия скалп, както и в увеличаване на участъка, известен като „път“, докато при мъжете оплешивяването е рязко и прогресивно, и засяга челото и темето.

 

АЛОПЕЦИЯ АРЕАТА

 

Какво, какво? Звучи като рядък животински вид, с който току-що сме се запознали по Nat Geo Wild, но всъщност е тип косопад, дължащ се на автоимунно състояние. То кара имунната ви система да атакува космените фоликули, вследствие на което се образуват голи участъци, а в тежки случаи – и цялостно оплешивяване. Заболяването може да доведе и до загуба на окосмяване по вежди, мигли и други части на тялото.

 

АНАГЕНЕН ЕФЛУВИУМ

 

Това е вид косопад, който се развива мълниеносно. Обикновено е вследствие на химиотерапия или радиация, и след като лечението спре, косата израства.

ТЕЛОГЕНЕН ЕФЛУВИУМ

 

Това пък е внезапен косопад, дължащ се на силен стрес – емоционален, физически, състояние на шок, сериозна болест или екстремен стрес. Понякога се дължи и на хормонални промени, каквито има по време на бременност, раждане, менопауза, както и в случаи на недохранване, ендокринни заболявания, прием на определени медикаменти (антикоагуланти, бета-блокери и др). Състоянието в повечето случаи е обратимо, когато се премахне причината за него.

 

ТИНЕА КАПИТИС (МИКОЗА)

 

И това звучи като излязло от учебник по биология и то си е така – състоянието се причинява от гъбична инфекция, която засяга скалпа. Причинява оголване на малки участъци от скалпа, причинява сърбеж и удебеляване на кожата.

ТРАВМАТИЧНА АЛОПЕЦИЯ

 

Както името подсказва, тя е причинена от прекален натиск или дърпане на косата – примерно с ластици, фиби и други пособия, които жените най-често използват.

 

Как да си върнем косата?

 

И така, вече сте запознати с различните видове косопад, време е да разберете вие от кой тип страдате и как да го терапевтирате. Ако сте наясно, че състоянието се дължи на някакво автоимунно заболяване или пък е вследствие на прием на лекарства, можете да го овладеете с лекарска помощ.

 

А в останалите случаи косопад?

 

Истината е, че няма магическа пръчка за този проблем. Косата, като всяко живо нещо, расте със свои темпове и има нужда от време, за да се възстанови, и под „време“ разбирайте поне 6 месеца, а понякога и година-година и половина за пълно регенериране. Това е заложено в самия космен цикъл или периодите на регрес и регенерация на косата, които се редуват през целия ни живот.

 

Достатъчно е да знаете, че косменият цикъл се състои от четири фази – телоген (почивка), анаген (растеж), катаген (регресия) и екзоген (смяна на космите), както и че фазата на анаген продължава години, на катаген – дни, а на телоген – месеци, за да разберете, че става когато говорим за възстановяване на косата, става въпрос за наистина дълъг процес!

 

Знаем как звучи това. Знаем и че ще ви е тежко през това време, но обещаваме, че когато видите напредъка и по-малкото коса по четката, мотивацията ви ще расте. Накрая дори може да се окажете с повече и по-красива коса отпреди! Но дотогава трябва да изминете нелек път и да следвате няколко правила.

 

Не тормозете косата. Не я връзвайте, дърпайте, усуквайте, горете, изрусявайте и въобще – оставете я на мира. Дайте ѝ възможност да се вее свободно (каквото е останало от нея) и да заема такава форма, каквато ѝ се иска по естествен път.

 

Хранете се пълноценно. Това означава да приемате достатъчно протеини, въглехидрати и мазнини, защото косата има нужда от тях, както и от минерали. Яжте нормално, гледайте да не се стресирате прекомерно и живейте колкото се може по-природосъобразно.

 

Не прекалявайте със стилизиращите продукти, както и сешоарите, четките и пресите. Ползвайте ги, ако има неотложна необходимост, но избягвайте всекидневната им употреба.

 

Сменете продуктите за коса с терапевтични такива. Това е изключително важна стъпка по пътя към възстановяване от косопад, затова ѝ обърнете сериозно внимание.

 

В biotrade знаем, че косопадът е пагубен за самочувствието и разбираме всеки с подобен проблем, но освен съчувствие, предлагаме и решение – продуктите от серията ни Sebomax HR.

 

SEBOMAX HR – серия за коса против косопад

 

Серията е специфично насочена към проблема с косопада и работи за ограничаване на процеса на окапване и разреждане на косата. Продуктите стимулират растежа на косата, възстановяват плътността и блясъка и то – доказано с проучвания. Според проведени in vivo и in vitro тестове на активната съставка Baicapil™, прилагането на продуктите от серията намалява косопада с 60% за три месеца и води до 18% увеличение на плътността на косата.

 

Всяка грижа за косата започва с шампоана. В тази серия задачата му е да стимулира растежа на косата, да увеличи нейната плътност и да заздрави корена на косъма. Прави го безупречно, благодарение на безсулфатна си формула, която вплита няколко активни съставки – комплекс с Baicapil™, екстракт от розмарин, кофеин, пшенични протеини и витамини.

 

Подходящ е при косопад след COVID-19, след бременност и раждане, зоново окапване на косата, след процедури за присаждане на коса и мезотерапия на скалпа. Възстановява плътността и здравината на косъма, ограничава процеса на окапване, сгъстява косата и най-общо казано – намалява косопада. Не съдържа силикон, нито каквито и да е дразнещи съставки, като парабени и сулафати, не омазнява и не утежнява косъма. Може да бъде използван всеки ден.

 

Препоръчително е да го комбинирате със стимулиращия тоник от серията, който е със същите съставки и осигурява допълнителна качествена грижа за косата, а черешката на тортата идва под формата на Капсули за бърз растеж и постигане на най-добри резултати. Хранителната добавка е естествено допълнение към козметичната грижа и осигурява синергичното действие на няколко съставки (L-цистеин, биотин и др.), които се грижат за отслабената имунна система и противодействат на косопада.

Стимулиращият гел за кръговиден косопад е също страхотна допълнителна грижа за мъже и жени, които страдат от косопад. Осигурява щедри дози капсаицин и ментол и е подходящ за всички случаи на оредяваща коса и за малки зони по брадата при мъжете. Действието му е проактивно – активира естествения жизнен цикъл на растеж на косъма, подобрява микроциркулацията на скалпа и подобрява плътността и гъстотата на косата.

 

И накрая – да, никой не казва, че ще е лесно. Или бързо. Но това е вашата коса, вашето самочувствие, вашето тяло и вие сами трябва да знаете, че борбата за тях си струва. Прилагайки всички от изброените мерки, ще сте спокойни, че сте направили всичко необходимо, за да си върнете здравата коса, а когато това се случи – защото то ще се случи – ще се чувствате просто прекрасно.

Добре дошъл,

влез в личния си biotrade акаунт

Регистрирай се,

създай твоят нов акаунт

Вашите лични данни ще бъдат използвани, за да завършим поръчката Ви, за да Ви помогнем да използвате сайта ни по най-добрия начин за Вас и по други причини описани в нашата политика на поверителност.

Забравена парола

Изгубена парола? Въведи своето потребителско име или имейл адрес. Ще получиш на имейла препратка за възстановяване на паролата.

Sebomax HR капсули против косопад с Биотин, Цинк и Селен 30 бр.

(1 клиентски отзив)
25.50 лв.
стимулира растежа на косата

Sebomax HR стимулиращ тоник против косопад за мъже и жени 75 мл

(4 клиентски отзива)
33.60 лв.
Най-продавани

Acne Out възстановяващ крем SPF30 30 мл

(14 клиентски отзива)
31.90 лв.
25.52 лв.
Най-продавани
НОВА ФОРМУЛА

Melabel Forte изсветляващ крем за лице с тройно действие 30 мл

(9 клиентски отзива)
38.40 лв.
Acne Out активен лосион се бори успешно с появилото се акне (гнойни пъпки) при тийнейджъри и възрастни
34.90 лв.
27.92 лв.
60 мл
-
+

Остават 72.08 лв. до безплатна доставка

Междинна сума:
27.92 лв.