Мини продукт при поръчка | Индивидуална онлайн консултация | Безплатна доставка над 100 лв.

Как да изберем правилния серум?

Как да изберем правилния серум?

 

„Трябва ли да използвам серум?“ и „Как да избера серум?“ са двата най-често задавани въпроса от хора, търсещи съвети за грижа за кожата. И е разбираемо защо. Има толкова много различни видове серуми на пазара и повечето от тях са описани с едни и същи „специални“ кодови думи, от които става още по-трудно да разбереш откъде и как да започнеш. Ще се постараем да разясним темата за серумите с няколко лесни съвета, с които да бъдете по-уверени в избора на продукт, който да направи най-доброто за вашата кожа.

 

Включване на серум за лице с хиалуронова киселина и витамин C в ежедневната грижа за кожата

 

Какво e серум?

 

Серумите са леки козметични формули за грижа за кожата, които обикновено съдържат по-високи концентрации от активни съставки спрямо кремове и лосиони. Благодарение на вискозитета им те доставят на кожата в дълбочина полезни съставки като антиоксиданти, витамини, киселини, пептиди и натурални екстракти. Тъй като серумите нормално са формулирани така, че да се абсорбират бързо и лесно в кожата, те са перфектни за нанасяне под любимия ви дневен или нощен крем за лице.

 

Кога трябва да започна да използвам серум?

Ако чувствате, че ежедневната ви почистваща и хидратираща рутина вече не е достатъчна за вашата кожа, е време да добавите серум в нея. Много хора все още смятат, че серумите са подходящи само за тези, които търсят ефективна анти-ейдж грижа, но това е неправилно. Серумът може да е част от всяка skincare рутина, независимо от възрастта и може да е предназначен за разрешаване на различни кожни проблеми.

 

Как да използвам серум?

 

Първото и основно правило в изграждането на правилната рутина е да започвате от най-леките, воднисти формули и да завършвате с най-плътните и покривни продукти. Например – след измиване на лицето нанесете продукти в следния ред:

  1. Хидратиращ спрей или вода 
  2. Серум 
  3. Дневен крем 
  4. Слънцезащитен крем

Обикновено е достатъчно съвсем малко количество серум за цялото лице – около 3-5 капки, като е важно да не пропускате да нанесете и върху шията и деколтето. Серумът се нанася с леки потупвания върху кожата до пълното му абсорбиране. След това може да се продължи със следващия продукт.

 

Как да избера най-добрия серум за моята кожа?

 

Първо и най-важно определете точно какви са проблемите, с които се сблъсква вашата кожа – липса на хидратация, неравномерен и повяхнал тен, загуба на плътност и еластичност, първи бръчки и тн. Когато знаете какъв проблем борите, по-лесно ще изберете микса от съставки, които ще ви помогнат да го решите.

 

Второ, когато избирате серум трябва да се убедите, че активните съставки в него са все още активни. Много витамини и киселини започват да губят своята активна сила още при производството на продукта, поради факта, че в него се използват нестабилни форми на даденото вещество. Такъв е проблемът при серумите с витамин С например. Формулите, които съдържат L-ascorbic acid стават неактивни още на първия месец, защото тази форма на витамина се окислява много бързо. Така серумът губи своето действие, а парите ви са отишли на вятъра.

 

Озаряващият серум Pure Skin съдържа най-стабилната и ефективна форма на витамин С, която остава активна много по-дълго, а безвъздушната опаковка допринася за предпазването на продукта от бактериално замърсяване.

 

pure skin озаряващ серум за лице с витамин c 15 % и пептиди е подходящ за първите признаци на стареене на кожата. Той е подходящ за всеки тип кожа, като й предлага възможност за изсветляване, изравняване на тена, озаряване и изглаждане на кожата на лицето.

 

Най-добрият серум за суха или дехидратирана кожа

 

Всеизвестен факт е, че най-добрата съставка за овлажняване на кожата е хиалуроновата киселина. Тя подпомага задържането на влагата в кожата поради огромния си хигроскопичен потенциал. Има няколко вида хиалуронова киселина, но най-често се използват два: високомолекулна, която задържа влагата на повърхността на кожата и нискомолекулна – която прониква по-дълбоко в кожата и оказва своето влагозадържащо действие там.

 

Серум против бръчки с анти-ейдж ефект

 

Първите признаци на стареене обикновено са фините линии и бръчки, загуба на плътност и еластичност на кожата, появата на различни пигментни нарушения. Светият Граал за тези проблеми са серумите с ретинол, които стават все по-популярни и атрактивни. Ретинолът е дериват на витамин А, който подпомага обновяването на клетките на кожата, стимулира производството на колаген, подобрява плътността и еластичността и изравняват тена. Резултатите обикновено са видими след няколко месечна употреба, но всички са еднакво доволни от крайния ефект. За съжаление ретинолът има своите странични действия като фоточувствителност, зачервяване и излющване.

 

За да се избегнат зачервяването, раздразнението и излющването на кожата има няколко техники, които можете да прилагате. Златно правило е, че винаги се започва с ниска концентрация на ретинола от 0,1% и след няколко седмици, след като кожата привикне, може да се премине на следващата стъпка от 0,3% или 0,5%.

 

При някои дами високите концентрации над 0.3% биха могли да бъдат по-силни. Макар това да възпрепятства употребата на по-високите концентрации, ниските концентрации ретинол не са по-малко ефективни за тях и дават своите отлични резултати.

Друг трик, който можете да използвате е техниката „сандвич“ – първо се нанася хидратиращ крем, после ретиноловият серум и след пълното му абсорбиране се нанася още един слой хидратация.

 

Както при серумите с витамин С и тук е от значение какъв дериват на витамин А (ретинол) ще изберете по отношение на ефикасност, толерантност към кожата и стабилност на активното вещество. За да бъде ретинолът ефективен, той трябва да премине през няколко метаболитични преобразувания, навлизайки в кожата ни след нанасяне, докато достигне биологично активната си форма – ретиноева киселина.

 

Най-слабата форма са rethynil esters, какъвто е и полулярният и влаган в козметиката retinyl palmitate. При него са необходими четири стъпки до превръщането му в ретиноева киселина. Чистият ретинол преминава през две трансформации – в ретиналдехид и накрая в ретиноева киселина. Точно затова добър избор са серуми, съдържащи ретинал, т.к. ретиналдехидът има само едно метаболитично преобразувание в сравнени с две при чистия ретинол. Колкото по-малко са стъпките на транформация, толкова по-бързо и ефективно действа активната съставка, вложена в продукта.

 

Но черешката на тортата е ретинолът под формата на хидроксипинаколон ретиноат, който е най-стабилен във времето и е най-щадящ кожата. Това е иновативна форма на ретиноид, естер на изцяло транс директна ретиноева киселина и съответно преминаващ през само едно метаболично преобразувание.

 

Най-добрият серум против пигментни петна

 

Безспорният лидер в тази категория са серумите с витамин С, които доказано изравняват тена и изсветляват натрупаните пигментни петна. В допълнение витамин С има и противостареещ ефект благодарение на мощното си антиоксидантно действие, като се бори със свободните радикали в кожата, стимулира производството на колаген и еластин и придава една свежест и плътност, присъщи на младата кожа.

 

Серум за чувствителна кожа

 

Ако имате чувствителна или реактивна кожа, трябва да изберете серум, който съдържа успокояващо действие и съставки, които подпомагат възстановяването на бариерната функция на кожата. Серумът за чувствителна кожа не трябва да съдържа парфюм, киселини, ретинол и други активни съставки, които могат да раздразнят кожата.

 

Кой серум е подходящ за кожа склонна към акне?

 

Склонната към акне кожа обикновено е мазна, с множество запушени пори – комедони, белези от стари и нови пъпки. Ретинолът е класическо средство за лечение на тези проблеми, но много подходящи също са азелаиновата киселина и ниацинамид.

 

Околоочен серум

 

Зоната около очите е най-тънката и нежната в нашето тяло, което я прави лесно податлива на отпускане, подпухване и бръчки. Но тя и най-бързо откликва на добрата грижа с качествени продукти. Един околоочен серум задължително трябва да подобрява хидратацията, да дренира, за да намали подпухването и оттока в съдовете и да стимулира стягането на кожата. Търсете серум с активни съставки като хиалуронова киселина, кофеин, рускогенин, сквалан, пептиди. Всъщност не е нужно да търсите много, защото вече намерихте каквото ви трябва в Pure Skin озаряващ околоочен крем-серум!

Околоочен серум Pure Skin от biotrade за ежедневна грижа при първи признаци на стареене – фини линии, бръчки, тъмни кръгове, умора, подпухване и суха кожа, който може да бъде включен в рутината за грижа за кожата.

 

Деликатността на този серум напълно подхожда на деликатната кожа около очите, но не се лъжете от леката му формула. Той е мощно зареден с високи концентрации активни съставки, които работят в дълбочина и възвръщат свежестта на вашите очи.

 

И така, мистерията на серумите вече е разбулена и за вас остава да си зададете основния въпрос, с който започнахме тази статия – какъв е проблемът на вашата кожа, с който искате да се преборите? Надяваме се да намерите решението бързо и лесно.

Добре дошъл,

влез в личния си biotrade акаунт

Регистрирай се,

създай твоят нов акаунт

Вашите лични данни ще бъдат използвани, за да завършим поръчката Ви, за да Ви помогнем да използвате сайта ни по най-добрия начин за Вас и по други причини описани в нашата политика на поверителност.

Забравена парола

Изгубена парола? Въведи своето потребителско име или имейл адрес. Ще получиш на имейла препратка за възстановяване на паролата.

Sebomax HR капсули против косопад с Биотин, Цинк и Селен 30 бр.

(1 клиентски отзив)
25.50 лв.
стимулира растежа на косата

Sebomax HR стимулиращ тоник против косопад за мъже и жени 75 мл

(4 клиентски отзива)
33.60 лв.
Най-продавани

Acne Out възстановяващ крем SPF30 30 мл

(14 клиентски отзива)
31.90 лв.
25.52 лв.
Най-продавани
НОВА ФОРМУЛА

Melabel Forte изсветляващ крем за лице с тройно действие 30 мл

(9 клиентски отзива)
38.40 лв.
Calmax гел, успокояващ сърбежа
7.40 лв.
30 мл
-
+

Остават 92.60 лв. до безплатна доставка

Междинна сума:
7.4 лв.