Мини продукт при поръчка | Индивидуална онлайн консултация | Безплатна доставка над 100 лв.

Какво е ягодова кожа на краката и как да се справим с нея?

Какво е ягодова кожа на краката и как да се справим с нея?

Ягодова кожа на краката: причини и лечение

 

Ягодовата кожа,  позната още като “ягодови крака – strawberry legs“, представлява изпъстряне на кожата на бедрата с малки тъмночервени точки, които наподобяват повърхността на ягода. Тези точки обикновено не сърбят и не болят, но често предизвикват притеснение у притежателя им. Добрата новина е, че те не са притеснителни и опасни за здравето и лесно могат да бъдат премахнати. Тук ще разгледаме кои са причините за появата на ягодовата кожа на краката и как да се справим с нея.

 

За да не се образува ягодова кожа на краката, те трябва да бъдат третирани с Acne Out активен лосион веднага след процедура по обезкосмяване.

 

Тези точки всъщност са замърсени и възпалени космени фоликули.

 

Тези подобни на семчици на ягода точки са замърсени и запушени космено-мастни фоликули. Запушването на порите и замърсяването им може да се случи по различни причини, но най-често е вследствие на бръснене, кола маска или епилация.

Когато космите се отстраняват по този начин, механичното освобождаване на гнездото на косъма, което наричаме фоликул, остава отворено и там много лесно могат да проникнат бактерии, мъртви кожни клетки и себум, които да предизвикат възпаление и зачервяване.

 

Как може да разберем дали имаме ягодова кожа по бедрата?

 

Състоянието може лесно да бъде забелязано – обърнете внимание дали след епилация или бръснене на краката, по кожата остават ситни червени точици, които наподобяват повърхността на ягода и те не отминават до 24-48 часа от процедурата.

 

Ако искате да избегнете образуването на фоликулит след епилация или бръснене, е необходимо да третирате кожата на краката с Акне Аут активен лосион

Причини за поява на ягодови бедра

 

 # 1. Бръснене

Първата причина за появата на ягодова кожа е обезкосмяването със самобръсначка и то със старо и износено ножче. Това наранява кожата, предизвиква парене и често причинява врастване на космите.

 

Когато се бръснем, ние премахваме горния слой на кожата, което може да доведе до разкриване на порите и натрупване на мръсотия в тях, и предизвикване на фоликулит.

 

# 2. Фоликулит

 

Фоликулитът е често срещано състояние – бактериална инфекция на кожата, което всъщност е възпаление на косменено-мастния фоликул в следствие на бръснене, кола маска или интензивно изпотяване.

 

По време на ежедневните дейности, които извършваме – ходене, спорт, а дори и седене с кръстосани крака, кожата на бедрата ни е подложена на голямо триене, независимо дали то се получава от дрехите или от самите активности.

Това механично триене допълнително засилва раздразнението на кожните фоликули.

 

# 3. Запушване на порите

 

Порите са малки отвори в кожата, през които се отделя пот и мазнина. Понякога, те могат да се запушат с мъртви кожни клетки, бактерии, себум или мърсотия и така по кожата се се появяват малки тъмни точки.

Ако кожата е чувствителна, бръсненето като метод на обезкосмяване допълнително увеличава шанса да се появяват такъв тип тъмни петна.

 

# 4. Кератозис пиларис (пилешка или гъша кожа)

 

При кератозис пиларис по повърхността на кожата се образуват малки точици от кератин и мъртви клетки. Кожата е груба на пипане и някои хора я сравняват с пилешка кожа.

 

Това състояние всъщност е съвсем различно от ягодовите крака, но често наподобява на него и може да варира от цвят близък до този на кожата до ярко червени пъпчици. Най-често кератозис пиларис е временно състояние и може да се контролира с добра хидратация и ексфолиация на кожата.

 

# 5. Суха кожа

 

Сухата кожа по тялото и краката често се излющва интензивно и мъртвите кожни клетки лесно могат да запушат отворените след бръснене космени фоликули. Самото бръснене прави кожата лесно раздразнима и вероятността да се случи възпаление е много по-голяма, отколкото при нормална кожа.

 

Как да се отървете от ягодова кожа на бедрата

 

Лечението на ягодови крака обикновено е в зависимост от причината за появата на състоянието. Ето няколко лесни стъпки, които може да следвате, за да решите този проблем:

  • Използвайте винаги нови, остри и чисти ножчета за бръснене, както и пяна или гел, които да омекотят кожата.
  • Бръснете винаги по посока на растежа на косъма по време или веднага след душ, когато краката са чисти и кожата е по-мека.
  • Ако можете сменете метода на обезкосмяване с такъв, който е по-щадящ за кожата – лазерна епилация или използване на електрически епилатор.
  • Ексфолирайте редовно – премахвайки горния слой мъртви клетки, намалявате риска от запушване на порите.
  • Хидратирайте ежедневно.
  • Използвайте антибактериален лосион веднага след бръснене, за да предпазите фоликулите от възпаление

Защо и как Acne Out активен лосион помага при ягодови крака

 

Независимо от избора ви на метод за обезкосмяване, решението против ягодова кожа е нанасянето на активен лосион Acne Out след епилация.

 

Acne Out активен лосион действа против бактериалната инфекция, която може да се появи в следствие на обезкосмяването. Той е ефективен винаги, когато някъде по кожата се появи пъпчица или зачервяване с гноен връх. Това може да е след бръснене в зоната на крака, лице, мишници и тн.

 

При ягодови крака е достатъчно да се нанася 2 пъти на ден в първите 48 часа след обезкосмяването.

 

Контрол на ягодови крака – гладка и чиста кожа без петна

 

Всеки мечтае за копринено гладка и чиста кожа на краката.  Две са основните стъпки, които трябва да спазвате винаги, за да се отървете от ягодовата кожа. Така вашите бедра могат да бъдат гладки и без петна през всеки сезон.

  • Първата е да се борите със замърсяването и възпалението, причинени от мъртвата кожа и бактериите.
  • А втората е да премахвате на сухата мъртва кожа чрез редовна ексфолиация и хидратация.

Ягодова кожа на краката е нежелан ефект на кожата, който може да бъде избегнат, ако в грижата на кожата бъдат включени продуктите Acne Out активен лосион и Keratolin Body 12% Urea хидратиращ лосион за тяло

Acne Out активен лосион против пъпки e козметичен продукт, предназначен за специална грижа при мазна и склонна към акне кожа с гнойни пъпки в областта на лицето, гърба и деколтето.

Как се нанася Acne out активен лосион, за да избегнем появата на ягодова кожа?

 

Веднага след епилация, бръснене или кола маска лосионът се втрива по цялата зона, за да дезинфекцира повърхността. В следващите два дни действието се повтаря, докато фоликулите се затворят и успокоят.

 

Поддържане на добра хидратация на зоната

 

Поддържането на добро ниво на хидратация е от ключово значение за поддържане на кожата здрава и без петна, не само в определената зона, но и по цялото тяло.

 

Изборът на подходящ хидратиращ продукт има дори по-ключово значение за премахване на тъмните петна и появата на нови.

 

Един от най-нежните продукти, които препоръчваме е дълбоко – хидратиращ лосион Keratolin Body 12% уреa, който подпомага излющването на мъртвата кожа.Keratolin Body 12% Urea хидратиращ лосион за тяло е козметичен продукт, който има естествено овлажняващо действие и е специално предназначен за много суха, сърбяща и лющеща се кожа на тялото.

Той осигурява ежедневна хидратация като увеличава водното съдържание в епидермиса и укрепва защитната бариера на кожата. В резултат кожата е хидратирана, здрава и се усеща мека и гладка на допир.

 

Препоръчително е да се нанася веднага след баня, когато в кожата има останала влага. Попива бързо, без да оставя мазен и лепкав филм.

 

Ягодовата кожа на бедрата или фоликулит, в следствие на бръснене и епилация е често срещан проблем при жените с по-чувствителна кожа. Той лесно може да бъде овладян, ако се приложат двете лесни стъпки, описани по-горе.

 

Всеки може да се радва на красиви и гладки бедра, благодарение на патентованата формула на Acne Out и нежното действие на Keratolin Body 12% Urea.

 

Как да се справите с проблемната кожа след епилация или бръснене - като използвате комбинацията от Acne Out активен лосион и Keratolin Body 12% Urea

Добре дошъл,

влез в личния си biotrade акаунт

Регистрирай се,

създай твоят нов акаунт

Вашите лични данни ще бъдат използвани, за да завършим поръчката Ви, за да Ви помогнем да използвате сайта ни по най-добрия начин за Вас и по други причини описани в нашата политика на поверителност.

Забравена парола

Изгубена парола? Въведи своето потребителско име или имейл адрес. Ще получиш на имейла препратка за възстановяване на паролата.

Sebomax HR капсули против косопад с Биотин, Цинк и Селен 30 бр.

(1 клиентски отзив)
25.50 лв.
стимулира растежа на косата

Sebomax HR стимулиращ тоник против косопад за мъже и жени 75 мл

(4 клиентски отзива)
33.60 лв.
Най-продавани

Acne Out възстановяващ крем SPF30 30 мл

(14 клиентски отзива)
31.90 лв.
25.52 лв.
Най-продавани
НОВА ФОРМУЛА

Melabel Forte изсветляващ крем за лице с тройно действие 30 мл

(9 клиентски отзива)
38.40 лв.

Остават 68.70 лв. до безплатна доставка

Междинна сума:
31.3 лв.