Мини продукт при поръчка | Индивидуална онлайн консултация | Безплатна доставка над 100 лв.

Липиди от овес / Oat lipids

Липиди от овес / Oat lipids

Овесът е една от най-пълноценните и балансирани зърнени храни, които можем да намерим. Вирее в почви, където други зърнени култури не могат да растат. Известно е, че отглеждането на тази култура започва в Централна Азия. Любопитен факт е, че в древни времена овесът се е смятал за плевел с много по-ниска стойност от тази на пшеницата или ечемика. Днес обаче се нарежда на пето място по производство на зърнени култури в световен мащаб.

Тази култура поддържа здравето на тялото, както отвътре, така и отвън. Но ползите ѝ не се ограничават само до здравословното хранене. Кожата също извлича максимума от нея.

 

Ползи и предимства на овесените ядки за кожата и косата

 

Благодарение на богатото си съдържание на протеини и липиди, витамини В1 и B7 (биотин), Омега-3 и Омега-6 мастни киселини, минерали и полифеноли тази зърнена култура има много ползотворни козметични свойства.

  • Противовъзпалително действие

Полифенолите, наречени авенантрамиди, са антиоксидантни молекули, които се намират почти единствено в овеса. Те предотвратяват клетъчно окисляване, имат противовъзпалителен ефект и действат като антихистамин. По този начин намаляват дразненето на кожата и успокояват леките възпаления и сърбежа.

  • Осигурява максимална хидратация

Най-важното действие на овеса в козметичната употреба е хидратацията. Тя е в основата на здравата и блестяща кожа. Сухотата допринася за появата на бръчки и кара кожата да изглежда уморена, отпусната и без блясък. Добре хидратираната кожа е по-стегната, по-плътна и по-озарена.

  • Почиства в дълбочина

Сапонините в овеса осигуряват мощно почистващо действие. Това е едно от най-големите му предимства за кожата, тъй като абсорбира всички замърсявания и остатъци, които се натрупват в порите. Независимо дали се намира в олио, гел, сапун или дори шампоан, овесът подобрява цялостното състояние на кожата и косата.

  • Балансира pH

Поддържането на правилното pH е от изключително значение. Протеините в овеса допринасят за баланса в кожата, като я предпазват от сухота, без да я омазняват.

  • Укрепва защитната бариера на кожата

Протеините в зърнените култури спомагат за поддържането на естествената бариера на кожата. По този начин я предпазват от замърсители, особено в големите градове, където тя е в постоянен контакт със смог, слънчеви лъчи и други вредни за кожата фактори.

  • Поддържа косата здрава и лъскава

В овеса има важно присъствие на биотин (витамин B7). Той активно участва в синтеза на кератин. Това е протеинът, който изгражда косата. Поради тази причина включването на овесения екстракт в шампоана поддържа косата здрава.

 

В какви продукти се намират липидите от овес?

 

Поради свойствата на всички тези компоненти в овеса включването му в ежедневната грижа може да донесе само позитиви. Той чудесно повлиява чувствителната и сухата кожа, но може би най-големият му актив е, че е подходящ дори за новородени и деца.

 

Овлажнителите се считат за терапия от първостепенно значение при третирането на атопичен дерматит и екземи. Но не всички емолиенти са еднакви. Продуктите от серията Atopity са формулирани с богато съдържание на масла от авокадо и рицин и подхранващи липиди от овес. Те помагат за възстановяването и укрепването на бариерата, облекчават сърбежа при сухата кожа и балансират микробиома.

 

Балсамите за тяло с овесени липиди овлажняват кожата и предотвратяват дразненето. Според проведените тестове емолиентният балсам и измиващото олио Atopity подобряват симптомите на атопичен дерматит. 71% от хората усещат облекчение на сухата и сърбяща кожа. 65% пък казват, че кожата им остава хидратирана за по-дълго време.

 

Прочети още: Атопичният дерматит, наричан още екзема

Добре дошъл,

влез в личния си biotrade акаунт

Регистрирай се,

създай твоят нов акаунт

Вашите лични данни ще бъдат използвани, за да завършим поръчката Ви, за да Ви помогнем да използвате сайта ни по най-добрия начин за Вас и по други причини описани в нашата политика на поверителност.

Забравена парола

Изгубена парола? Въведи своето потребителско име или имейл адрес. Ще получиш на имейла препратка за възстановяване на паролата.

Sebomax HR капсули против косопад с Биотин, Цинк и Селен 30 бр.

(1 клиентски отзив)
25.50 лв.
стимулира растежа на косата

Sebomax HR стимулиращ тоник против косопад за мъже и жени 75 мл

(4 клиентски отзива)
33.60 лв.
Най-продавани

Acne Out възстановяващ крем SPF30 30 мл

(14 клиентски отзива)
31.90 лв.
25.52 лв.
Най-продавани
НОВА ФОРМУЛА

Melabel Forte изсветляващ крем за лице с тройно действие 30 мл

(9 клиентски отзива)
38.40 лв.

Твоята количка е празна

Продължи да пазаруваш