Мини продукт при поръчка | Индивидуална онлайн консултация | Безплатна доставка над 100 лв.

Уреа / Urea

Уреа / Urea

Нека ви разкрием една „тайна” съставка за красота, с чийто предимства доста хора не са запознати. Предполагаме, че няма да сме първите, от които ще чуете, че ключът към здравата и млада кожа се крие в хидратацията

Не е за вярване, че нещо толкова просто, като честото овлажняване, може да предотврати преждевременното стареене на кожата. А нашата “тайна” подпомага именно този процес.

В дерматологията уреата се използва от десетилетия както заради своите кератолитични, така и заради способността си да съхранява и “транспортира” водата в кожата. 

 

Запознайте се с уреата отблизо

Тя е уважавана като активна съставка в много продукти за суха кожа в козметичната индустрия заради това, че е един от най-ефективните овлажнители. 

Ролята ѝ върху кожата е забележителна, а ефектът й варира според концентрацията й в продуктите – при ниско процентно съдържание спомага за поддържането на здравословния воден баланс в кожата, а при по-високи проценти насърчава клетъчния оборот и кератолизата, поради което често ще я намерите в продуктите за крака, например.

Уреата е естествен компонент на тъканите на кожата ви. Тя е активна част от нашия естествен хидратиращ фактор (NMF), чиято роля е да поддържа кожата ни прекрасна, плътна и еластична.

В комбинация с натриевия PCA и с глицерола (с които заедно съставят NMF), улесняват проникването на водата в клетките, а това е от съществено значение за поддържането на здравето, функцията и естествената влага на епидермиса.

Подобно на много други естествени съединения в нашата кожа, уреата намалява с възрастта, което от своя страна прави кожата по-податлива на сухота, възпаление и стареене.

Продуктите с уреа се прилагат локално върху дехидратирана и суха кожа, а подобрението на симптомите на опъване, сухота или сърбеж могат да се увеличат до цели 50%, а при случаи на екзема – до 80%.

Смята се, че уреата помага и за лечение на кожни заболявания като ихтиоза, дерматит, псориазис, ксероза и дори гъбички по ноктите. Всички тези състояния имат подобна патологична причина, а именно гъбичките маласезия.

 

Уреата и нейните ползи

Следват само няколко от най-важните:

  • Тя притежава невероятната способност да задържа молекулите на водата, като поддържа кожата ви мека и хидратирана. Тя не само лесно абсорбира влагата, но също така сама има много високо водно съдържание. По този начин намалява и количеството влага, което се губи през кожата ви поради естествените процеси.
  • Тя укрепва  бариерната функция на кожата и я поддържа здрава, като задържа влагата. Така я предпазва от атаките на алергени, бактерии и всякакви естествени дразнители от околната среда.

 

Когато защитната функция е отслабена, нарушителите могат да преминат през горния слой на кожата и да причинят щети, като акне, обриви, чувствителна кожа и признаци на стареене.

  • При по-високо процентно съдържание уреата има качествата на естествен кератолитик (ексфолиатор). Това я превръща в мощно средство за лечение, когато кожата ви вече е увредена. Нежното ексфолиращо действие на уреата прави кожата гладка и мека, като й придава младежки блясък.
  • Забележително е умението й да се свързва лесно и да работи в синергия с други активни съставки за по-ефективното им проникване в дълбочина, като млечна киселина например, които са естествена част от на молекулярната структура на здравата кожа.
  • Тя подобрява здравето на кожата, като метаболизира антимикробния пептид LL-37, който атакува бактериите, причиняващи акне в кожата. Директно инхибира гъбичките маласезия, които често са причина за появата на пъпки.
  • Уреата има и друг интересен профил – може да създаде локален анестетичен ефект върху кожата и има противосърбежни свойства. Това е наистина полезно за намаляването на възпаления и други обострени състояния, което я прави чудесна съставка за чувствителната кожа.
  • Сухата кожа може да се дължи на намаляване на уреата в тъканите, което води до опъване и лющене. Тя е естествен овлажнител, който предлага незабавно облекчение при сухота.

 

Уреата в проценти 

Фактите гласят следното :

  • При по-малко от 10% концентрация тя задържа водата в кожата ви – това се дължи на изключително хидрофилната й природа, което я прави популярен избор в състава на овлажняващите продукти.
  • Над 10% има лек кератолитичен ефект, което е чудесно, ако имате суха, лющеща се кожа – при този процент уреата не само хидратира , но и нежно ексфолира.
  • При по-високи дози – от 20-40%, тя се превръща в мощен кератолитик (ексфолиант), което я прави идеална за по-сериозни терапевтични приложения, като лечение на псориазис и мазолеста кожа на краката.

Еха! С всички тези многостранни свойства успяхме да разкрием поне отчасти защо уреата е толкова ценена в козметиката. Подобно на глицерина, тя е стара, но златна съставка, задължителна за всеки хидратиращ продукт. Нещо повече – кремовете, в които се съдържа, действат много по-добре от доброто старо кисело мляко след безразсъдни слънчеви бани.

Добре дошъл,

влез в личния си biotrade акаунт

Регистрирай се,

създай твоят нов акаунт

Вашите лични данни ще бъдат използвани, за да завършим поръчката Ви, за да Ви помогнем да използвате сайта ни по най-добрия начин за Вас и по други причини описани в нашата политика на поверителност.

Забравена парола

Изгубена парола? Въведи своето потребителско име или имейл адрес. Ще получиш на имейла препратка за възстановяване на паролата.

Sebomax HR капсули против косопад с Биотин, Цинк и Селен 30 бр.

(1 клиентски отзив)
25.50 лв.
стимулира растежа на косата

Sebomax HR стимулиращ тоник против косопад за мъже и жени 75 мл

(4 клиентски отзива)
33.60 лв.
Най-продавани

Acne Out възстановяващ крем SPF30 30 мл

(14 клиентски отзива)
31.90 лв.
25.52 лв.
Най-продавани
НОВА ФОРМУЛА

Melabel Forte изсветляващ крем за лице с тройно действие 30 мл

(9 клиентски отзива)
38.40 лв.
pure skin night fluid
34.90 лв.
27.92 лв.
50 мл
-
+

Остават 72.08 лв. до безплатна доставка

Междинна сума:
27.92 лв.