Хиперпигментация

Хиперпигментация

Тъмните петна по кожата се появяват най-често в областта на лицето, деколтето и ръцете и са резултат от нарушения в производството и правилното разпределение на пигмента меланин в кожата.  

Продукти

Melabel Forte

избелващ крем с тройно действие

Мелабел Форте е тройно активен крем, предназначен за избелване на тъмни петна по кожата. Препоръчва се като средство при трудноповлияващи се (резистентни) от стандартните схеми на третиране хиперпигментации - възрастови петна, лунички, пигментирани белези от акне, петна от бременност и изгаряния. Уникалният SMM комплекс от витамин C, фитинова и коджикова киселини осигурява тройно действие за сигурно постигане на желания резултат.

През първата седмица нанасяйте върху тъмните петна през ден - вечер, през втората седмица - всяка вечер, а при добра поносимост, увеличете до 2 пъти дневно за минимум 4 седмици. При зачервяване намлете употребата на 3 пъти седмично. Задължителна е употреба на слънцезащитен крем с SPF 50+, независимо от сезона.

Съвет: Мелабел  форте се нанася на чисто и измито с вода лице. Това изискване е задължително тъй като всички гелове за измиване и тонизиращи лосиони имат различно РН, което може да засили или намали действието на съдържащите се киселини. Също така е добре между нанасянето на различни козметични продукти да има интервал от поне 60 мин., за да избегнете неприятно взаимодействие между активните им съставки!

Важно е да знаете, че по време на употребата на избелващи продукти не трябва да използвате кремове, съдържащи Ретин А / както и всякакви продукти, съдържащи производни на витамин А/. Също така, избелващите средства правят кожата фоточувствителна, което засилва възможността от повторна хиперпигментация. Затова е задължителна употребата на слънцезащитен крем с висок фактор!

Важно: Ако усетите парене, сърбеж или получите зачервяване спрете употребата на продукта. Ако оплакванията не отшумят до три дни, се консултирайте с дерматолог.

  • Фитинова киселина - блокира меланогенезата, стимулира фибробластите и има отличен профил на толерантност към кожата
  • Витамин С -  блокира трансфера на меланин от меланоцитите в епидермалните клетки
  • Коджикова киселина - спира образуването на пигмента меланин и спомага за равномерното му разпределение в повърхностните слоеве клетки

Тройно активен крем за избелване на упорити тъмни петна като:

  • лунички
  • старчески петна
  • петна след бременност и хормонална терапия
  • всякакви хиперпигментации

Нежно и деликатно изсветлява тъмните петна


Вашите въпроси и коментари