Ключови съставки
Начало / Информация и съвети / Ключови съставки

Информация и съвети

Ключови съставки

AHA&BHA Алфа и Бета хидрокси киселини

Alpha & Beta Hydroxy Acids

Алфа хидрокси киселините действат като ексфолианти. Те отпушват порите, премахвайки повърхностния слой мъртви клетки и позволявайки на новата кожа да се покаже. АНА стимулират производството на колаген и еластин, подобряват фините линии и бръчки, грубата кожа, заличават тъмните пигментации на фотоувредената кожа след няколкомесечна употреба. Оптималните концентрации на АНА в козметични продукти е между 5 % и 8% и pH 3 или 4. Бета хидрокси киселините  (Салициловата киселина) са повърхностни ексфолианти, които подобряват различни състояния на кожата, причинени от фотостареенето й като фини бръчки и промени в тена.

Гликолова киселина

Гликоловата киселина е натурална съставка, част от семейството на Алфа-хидрокси киселините. Тя се използва най-често за терапия на акне, както и при подмладяващи процедури.Гликоловата киселина се синтезира от захарна тръстика и затова се нарича плодова киселина. Тя се прилага външно върху кожата и може да е в много ниска концентрация от 3% до много висока 70% която се използва от Дерматолозите за процедури химичен пилинг.

Гликоловата киселина намалява появата на фини линии и бръчки по кожата, премахва повърхностния слой мъртви клетки, изглажда и омекотява. Тя има ексфолиращо действие, като във високи концентрации предизвиква леко зачервяване, щипане и парене, сериозно излющване на повърхностните слоеве.