По проблем
Начало / Продукти / По проблем

Продукти

По проблем

Проблемна кожа и акне

Акнето е комплексен кожен проблем, който се нуждае от цялостна и адекватна грижа. То се появява в пубертета, но често се среща и при хора в по-зряла възраст. Характеризира се с увеличена местна секреция, запушени пори /черни и бели точки/ наречени комедони, пъпки и кисти.

Изпотяване

Хиперхидрозата е състояние, при което част от потните жлези произвеждат прекалено голямо количество пот, а засегнатите участъци са постоянно влажни. Това от своя страна е добра предпоставка за развитие на бактерии и гъбички и появата на неприятна миризма.

Себорея и пърхот

Себорейният дерматит е хронично състояние на кожата, изискващо постоянна грижа и контрол от страна на лекар и пациент. Той се изразява в зачервяване, интензивно излющване и сърбеж в областта на лицето. Себомакс е серия, която не съдържа кортикостероиди, но осигурява отлично повлияване и дълготраен контрол на себореата.

Хиперпигментация

Тъмните петна по кожата се появяват най-често в областта на лицето, деколтето и ръцете и са резултат от нарушения в производството и правилното разпределение на пигмента меланин в кожата.  

Защита от слънце

Предпазването от вредното въздействие на UVA / UVB лъчите върху кожата вече е основна грижа, защото освен наш приятел, то е и основен причинител на преждевременното стареене, тъмните пигментни петна, както и на някои ракови и предракови състояния на кожата.

Защита от насекоми

Навременната и ефективна защита в летните месеци от ухапвания от насекоми, може да направи дните и вечерите ви много по-спокойни. Репелекс е продукт, който отблъсква до 8 часа комари, кърлежи, бълхи, може да се нанася върху кожата и дрехите без опасност от петна и неприятна миризма.

Суха кожа

Суха, груба и опъната - това ли е Вашата кожа? Сухата кожа се характеризира с нарушен водно-липиден баланс, което води до нарушение и в бариерната й функция. Продуктите за лице и тяло, които предлагаме, предотвратяват загубата на вода от повърхностните слоеве на епидермиса и възстановяват естествените функции на кожата.
 

Белези и стрии

Белезите са резултат от естествения процес на заздравяване на кожата след увреждане - нараняване, операция, акне и др. Когато този процес бъде подпомогнат от правилната грижа с подходящ продукт, пораженията и неприятния изглед могат да бъдат сведени до минимум.

Бръчки и стареене на кожата

Първите признаци за стареене на кожата са появата на фини линии и бръчици около учите и устата, леко отпускане на кожата, поява на тъмни петънца, които нарушават свежия вид на лицето. Огромно значение за ускоряване на този процес имат прекомерното излагане на слънце, както и факторите на околната среда и стреса.
 

Чупливи нокти

Ноктите представляват предпазно покритие на пръстите на ръцете и краката. Често те са изложени на агресивното влияние на химикали и детергенти, лакове и ацетон, които нарушават тяхната структура, а често и предпазната им функция. 

Груби пети

Загрубяла кожа с натрупвания и нацепвания в областта на петите, лактите и колената или наличие на мазоли и кокоши трън - серията Кератолин за крака ефективно се справя с тези проблеми само за 7 дни!