Съвети

Информация и съвети

Подсичане при бебетата

Бебешката кожа и как да се грижим за нея

Бебешката кожа е възхитително чудо – копринена, нежна и мека. Допирът до тялото на новороденото създава физическо усещане за щастие и топлина. Един ден обаче, докато сменяте пелената, откривате, че дупето на вашето мъниче е зачервено, а кожата е раздразнена и покрита с пъпчици.

Спокойно! Макар и нежелана, тази кожна реакция се среща при повече от 50% от бебетата между 1 и 12 месеца. Как да се грижите за нежната кожа, така, че да облекчите симптомите на подсичането, както и да предотвратите появата на подобни проблеми?
Най-чести причини за подсичането на бебетата:
1. През първите месеци бебето уринира и и се изхожда често. Силно препоръчително е пелената да се сменя непосредствено след всяко намокряне, за да избегнете контакта на кожата с нея. Продължителният допир с мократа пелена увеличава киселинността на средата, а оттам води до раздразнение на кожата и зачервяване.
2. Структурата на еднократните пелени, макар и рядко, е възможно да причини нежелана реакция. Ако ползвате пелени за еднократна употреба, опитайте с различна марка – може да се окаже, че някои пасват по-точно на вашето бебе от други, търкат се по-малко и не дразнят кожата му.
3. Запарване, особено лятно време е достатъчна причина за зачервяването и изприщването на детската кожа. Най-добрият начин да избегнете проблема е да излагате кожата на бебето да диша възможно най-често. Препоръчително е да правите въздушни бани и да оставяте мъника известно време без няколко допълнителни слоя  материя около най-нежните му, деликатни зони.
3. Кожна инфекция (възможна реакция след употреба на антибиотици) може да доведе до развитието на бактерии или гъбички. Специалната бебешка козметика на Biotrade ще подпомогне по-бързото възстановяване на засегнатите участъци и ще предпази от ново образуване на бактерии. Използвайте специализирания ни крем против подсичане Baby Nappy Rash,  за да успокоите бързо зачервената и раздразнена бебешка кожа в деликатните зони.
Бейби кремът на Biotrade е грижливо създадена от нашия екип дерматолози така, че да възстановява и предпазва. Той е.със специална формула с тройно действие, съдържаща Цинков оксид, който има заздравяващо и подсушаващо действие, Ундециленова киселина, която има противогъбично действие и Диметикон, който омекотява деликатната бебешка кожа.


4. Никненето на зъбки понякога предизвиква по-алкален състав на урината и това води до подсичане и раздразнение в зоната на пелените. За да го предотвратите, е добре след всяко преповиване да нанасяте върху дупето на бебето специален крем, който да изолира и предпазва кожата от дразнещите вещества.
Няколко препоръки за профилактична грижа:
• Сменяйте пелените възможно най-често.
• Винаги подсушавайте след измиване бебешката кожа, като попивате влагата нежно, но не търкате с кърпата.
• Избягвайте използването на перилни препарати и омекотители за възрастни при прането на бебешките дрехи и многократни пелени. Някои видове могат да предизвикат раздразнение на кожата на бебето. Дори ако препаратът е обозначен като подходящ за бебета, можете да пуснете още една програма „изплакване” на пералнята.
• Използвайте нежни почистващи продукти, специализирани  за бебешка кожа и избягвайте употребата на сапун за възрастни, който нарушава равновесието на кожата. Сапунът Baby е разработен от дерматолозите на Biotrade специално за нежната и чувствителна кожа на малките човечета. Той измива без да изсушава, а включените в състава му пантенол и витамин Е имат овлажняващо, подхранващо и защитно действие. Разбира се, качествената ни дерматологична бебешка козметика не съдържа оцветители, алергени, парабени и животински мазнини.


Вашите въпроси и коментари