Въпроси и отговори
Начало / Информация и съвети / Въпроси и отговори

Информация и съвети

Въпроси и отговори

MELABEL И ИЗБЕЛВАНЕ

Въпрос: Може ли Мелабел да се използва през лятото?
 

Отговор: Мелабел може да се използва и през лятото, но трябва задължително да използвате ежедневно по няколко пъти слънцезащитен крем с максимален фактор, защото кожата става фоточувствителна и може да засилите петната си! Ако имате склонност към тъмни петна слънцезащитата със SPF 50+ трябва да е винаги до вас - това е първата стъпка за борба с хиперпигментациите.

 

Въпрос: Подходящ ли е Мелабел крем за комбинирана към мазна и склонна към акне кожа ?

Отговор: Мелабел крем е подходящ за избелване на тъмни петна, а фактът, че съдържа гликолова киселина го прави изключително подходящ за по-мазна кожа. Той ще предизвика леко излющване на кожата, което е търсеният пилинг ефект. Нанася се само върху участъците с петна, като се започва два пъти в седмицата и постепенно се увеличава честотата до един път всеки ден.

За пъпчиците, които излизат понякога, може да се използва Акне аут активен лосион или активен крем. Употребата им е веднъж до два пъти дневно само върху пъпките. Избягвайте смесването на Акне аут с Мелабел.

Преди употребата на Мелабел е добре да се използва неутрален гел или сапун, който обилно трябва да се изплакне с вода. След около 20 минути може да се нанесе Мелабел крем върху петната. Не забравяйте, че докато се избелвате трябва да сте много сериозно да се използва слънцезащитен крем с фактор 50+.

 

ACNE OUT 

Въпрос: Може ли да се използват заедно Акне аут активен лосион и Акне аут активен крем? Как се прилагат двата продукта?

Отговор: Акне аут активен лосион не се използва заедно с Акне аут активен крем, защото и двата продукта са активни и трябва да изберете, кой от двата предпочитате. Активният лосион е подходящ за пъпки с гноен връх, които леко почиствате преди нанасяне на лосиона, а Акне аут крем се препоръчва за зачервени и възпалени пъпки, които най-общо казано, не са избили. Ако имате акне на цялото лице с преобладаващи гнойни пъпки нанасяйте активния лосион  на цялото лице  и вечер след измиване с вода или със сапун Акне аут. Ако пъпките ви са съсредоточени само в една зона, можете да нанасяте само върху зоната. Започнете сега само с Акне аут активен лосион, а ако той ви изсушава много, можете да го смените с Акне аут активен крем или да включите Хидро актив за допълнителна хидратация.

Продуктите от серията се използват неограничено време, няма привикване към тях и може след справянето с пъпките да ги ползвате профилактично, но много по-рядко или при нужда. Първоначалните резултати се забелязват още първата седмица от употребата.

 

ODOREX И ИЗПОТЯВАНЕ

Въпрос: Как  и колко често се прилага Одорекс?

Отговор: Първоначалната употреба на продукта е три последователни вечери, а след това Одорекс се нанася само един път вечер, когато усетите, че започвате отново да се изпотявате. При повечето хора  периодът на действие е между 10 и 14 дни, но това зависи от индивидуалните особености на всеки човек.

Важно е да знаете, че когато нанасяте Одорекс кожата ви трябва да е здрава, без наранявания. Това означава, че не трябва да е току що избръсната или епилирана. Трябва да са минали поне 24 часа от тези процедури.

 

Въпрос: Опасно ли е спирането на изпотяването?

Отговор: Одорекс влияе само върху свръх активните потни жлези и то върху ограничен участък от Вашето тяло. Ето защо, той не може да повлияе  върху терморегулацията на тялото. Неотделената пот се отвежда от тялото през други потни жлези или чрез бъбреците. 

Въпрос: Може ли Одорекс да се използва от бременни и кърмачки?

Отговор: Да, може. Активната съставка не преминава в кръвния поток или в кърмата и не достига до бебето. При кърмене внимавайте кога и къде се пръскате, за да избегнете случайно попадане на продукт  в устата на бебето.