Мини продукт при поръчка | Индивидуална онлайн консултация | Безплатна доставка над 100 лв.

Грижа за кожа с акне след лятото

Грижа за кожа с акне след лятото

Акнето е проблем, засягащ много хора на различна възраст, и причините за него могат да бъдат наистина много. Независимо от тях обаче, има фактор, който почти винаги влошава състоянието на склонната към акне кожа и това е есента, казва Д-р Мария Стоянова-Бельова, дерматолог в клиника ЕвроДерма.

 

Ето и нейните съвети как да се справите с проблемното състояние и да постигнете здрава и красива кожа всеки ден:

 

През лятото кожата е била подложена на интензивно изпотяване, съчетано с излагане на слънце и обичайното засилено омазняване. Вероятно не знаете, но слънчевата радиация има комедогенен ефект – казано с други думи, под въздействието на интензивната слънчева светлина в епидермиса настъпват промени, които водят до запушване на порите. На пръв поглед през лятото кожата сякаш се подобрява, акнето затихва… но всъщност в добре „затапените“ каналчета на космено-мастния фоликул (порите), бактериите се размножават безпроблемно и подготвят за бурен растеж.

 

И той настъпва с промяната на времето – въздухът става по-студен и сух, започваме да прекарваме повече време в затворени помещения, в ежедневието ни нахлува отново стресът. Всичко това допринася за отслабване на бариерната функция на кожата и я прави по-податлива към възпаление – а точно то стои в основата на всеки тип акне!

Затова, с началото на новия сезон и промяната на средата, препоръчвам да дадете на кожата си грижата, от която тя има нужда в този момент.

 

Ето и моите няколко съвета за борбата със „сезонното“ акне:

 

✅ В центъра на рутината ви трябва да стои продукт за активна грижа като аз винаги препоръчвам това да е супер ефективния Acne Out активен лосион!

Предназначен е за мазна и склонна към акне кожа с гнойни пъпки в областта на лицето, гърба и деколтето. Формулата му с пълно право може да се нарече „уникална“, защото е защитена със собствен патент, и ефективно повлиява омазняването, предотвратява появата на черни точки и пъпки по кожата. Подходящ е за ежедневна употреба и не влияе върху фоточувствителността на кожата.

 

Обърнете внимание на хидратацията!

 

Много пациенти, страдащи от акне, избягват овлажняващите кремове, тъй като се притесняват, че те могат да запушат порите и да влошат състоянието им. Освен това битува мнението, че мазната кожа няма нужда от хидратация. Грешка! Правилната хидратация е от основно значение за здравата и красива кожа – независимо дали е мазна или суха.

 

Също не забравяйте и че активните продукти против акне неминуемо изсушават кожата – така че не се и съмнявайте, че тази стъпка от рутината е задължителна.

За оптимална хидратация на проблемна кожа препоръчвам Acne Out Hydroactive крем, който съдържа подпомагащия възстановяването пантенол, в комбинация с Витамин Е – мощен антиоксидант. Може да се използва неограничено дълго, не запушва порите, а и е идеална основа за грим.

 

✅ Дайте на кожата кислород!

 

Измиването на лицето сутрин и вечер е важна стъпка в рутината, но прекомерното почистване може допълнително да изсуши и раздразни кожата. Добре е да знаете и че използването на абразивни измивни продукти (скрабове, ексфолиращи ръкавици и пр.) не са добра идея за проблемната кожа.

 

Препоръчвам измивния гел Acne Out Oxy Wash, който съдържа незаменимата млечна киселина и 99% чист хипербарен кислород. Ако се питате защо кислородът присъства във формулата – отговорът е много прост: бактериите, причиняващи акне са анаеробни (не могат да оцелеят в кислородна среда). За да извлечете максимална полза от кислорода в измивния гел, оставяйте пяната върху кожата си за половин до една минута – така давате възможност на молекулите да проникнат в кожата и да си свършат работата възможно най-добре.

 

Не изстисквайте подкожните пъпки!

 

Акнето се корени в дермалния слой на кожата, където космено-мастният фоликул е “запушен” и изпълнен с излишни клетки. Ако вашият случай е с преобладаващи подкожни пъпки, запомнете, че не бива да ги изстисквате, защото от една страна можете да внесете бактерии в травмираната кожа, а от друга страна – механичният натиск разрушава стените на фоликула и увеличава риска от образуване на постакнеични белези. Тяхното повлияване е трудно и бавно – затова препоръчвам да се консултирате със специалист, който да избере най-подходящата терапия.

 

При разположените повърхностно пъпки с бяло връхче положението е малко по-различно. Ако  използвате стерилна марля или памучен тампон, можете много внимателно да премахнете гнойта и веднага да обработите мястото като нанасяте Acne Out активен лосион през няколко часа до пълното завяхване на пъпката (обикновено в рамките на 2-3 дни). Този подход – макар и радикален на пръв поглед – всъщност е изпитан метод за предпазване на мястото от пигментиране на по-късен етап. Но още веднъж подчертавам – приложим е само за повърхностни пъпки с гной, и то само при строги мерки за хигиена!

 

Защитете кожата от слънцето!

 

Стриктната фотозащита е особено важна за пациентите с акне, тъй като голяма част от лекарствата, които приемат или прилагат локално, предизвикват фоточувствителност на кожата – което от своя страна може да доведе до изгаряния и трайно пигментиране. За да предотвратите тъмните петна след акне, не изоставяйте слънцезащитата дори след края на лятото.

 

Тези от вас, които до голяма степен са се справили с акнето и не виждат активни пъпки по кожата, могат веднага да се насочат към възстановяващия крем Acne Out със SPF30, който е наистина мултифункционален продукт. Освен че се справя добре с червените петна след акне, кремът чудесно хидратира кожата и най-вече – предпазва я от слънчевата радиация и предотвратява появата на тъмни петна.

 

✅Увеличете приема на витамини и микроелементи

Стресът е сред първите врагове на пациентите ни с акнеична кожа. За съжаление е почти невъзможно да го премахнем от ежедневието си, но можем да си помогнем с приема на определени нутриенти. В много случаи дефицитът на витамин Д (често срещан по нашите географски ширини) е причина за поява на сезонно акне. Добавете този витамин в хранителния си режим и ще видите бързо подобряване на външния вид и здравето на кожата. Той активира производството на серотонин, който активно бори стреса, а също и намалява нивата на инсулин и себумната продукция (омазняването на кожата).

 

Приемът на достатъчно витамин С и магнезий също е много важен – те понижават нивото на кортизол (хормона на стреса) и като цяло подкрепят имунната система. Набавяте си ги с различни плодове и зеленчуци – банан, босилек, цитруси, броколи, чесън, ядки.

Цинкът, от своя страна, също увеличава нивата на “хормона на щастието” и понижава оксидативния стрес, причинен от свободни радикали. Проучвания доказват, че помага дори за справяне с депресия. Ако искате да опитате този метод, яжте повече морски дарове, месо, яйца.

 

Факт е обаче, че в ежедневието е трудно да си набавяме достатъчно количество витамини и микроелементи чрез храната – ето защо приемът на добавки е от критично значение за общото здраве, и в частност – за здравето на кожата.

Препоръчвам Acne Out хранителна добавка с бирена мая, витамини А, Е и Д, и микроелементи – цинк, селен и магнезий: по една капсула всеки ден.

 

 

Д-р Бельова, дерматолог

 

Д-р Мария Стоянова-Бельова, дерматолог в клиника ЕвроДерма

Завършила Медицински Университет – София, с дипломи от многобройни специализирани курсове и допълнителни обучения. Експерт в работата с ALMA лазер. Работи активно в областа на лазерните дерматологични терапии, дерматоскопия, венерология.

Добре дошъл,

влез в личния си biotrade акаунт

Регистрирай се,

създай твоят нов акаунт

Вашите лични данни ще бъдат използвани, за да завършим поръчката Ви, за да Ви помогнем да използвате сайта ни по най-добрия начин за Вас и по други причини описани в нашата политика на поверителност.

Забравена парола

Изгубена парола? Въведи своето потребителско име или имейл адрес. Ще получиш на имейла препратка за възстановяване на паролата.

Sebomax HR капсули против косопад с Биотин, Цинк и Селен 30 бр.

(1 клиентски отзив)
25.50 лв.
стимулира растежа на косата

Sebomax HR стимулиращ тоник против косопад за мъже и жени 75 мл

(4 клиентски отзива)
33.60 лв.
Най-продавани

Acne Out възстановяващ крем SPF30 30 мл

(14 клиентски отзива)
31.90 лв.
25.52 лв.
Най-продавани
НОВА ФОРМУЛА

Melabel Forte изсветляващ крем за лице с тройно действие 30 мл

(9 клиентски отзива)
38.40 лв.
Acne Out възстановяващ крем
31.90 лв.
25.52 лв.
30 мл
-
+

Остават 74.48 лв. до безплатна доставка

Междинна сума:
25.52 лв.