Мини продукт при поръчка | Индивидуална онлайн консултация | Безплатна доставка над 100 лв.

Хранене и акне – има ли връзка?

Хранене и акне – има ли връзка?

Всички вече са наясно, че качеството на храната е много важно за качеството на живот в много аспекти. Направени са много изследвания, но никое от тях не показва дали има пряка връзка между храненето и акнето. Това обаче съвсем не ни дава повод да сме небрежни към храната си, ако искаме да имаме здрава кожа и да се оттървем от несъвършенствата.

Макар да не е доказано, че консумацията на определени храни и напитки влияе пряко на появата на акнето, със сигурност избягването им ще се отрази благотворно върху цялостното ви физическо състояние, а оттам и върху кожата ви.

 

Какво е вредно?

Сред храните, които със сигурност не помагат на проблемната кожа, са:

  • Пакетирани десертчета (тестени кексчета, шоколадови вафлички, бисквити и т.н.) те са изкушаващи, но проблемът не е в сладкото само по себе си, а най-често в комбинацията тесто + захар + мазнина. Не е нужно да се лишаваме изцяло от нещо малко и сладко, стига наистина да е малко и най-вече – истинско (черен шоколад, мед).
  • Веществата в храните, които предизвикват покачване на кръвната захар, стимулират допълнително мастната секреция и предизвикват засилване на възпалителния процес.
  • Мазните храни (хамбургери, дюнери, пържени храни, майонези, полуготови продукти и т.н) ни привличат понякога неустоимо, но съдържащите се в тях мазнини, често допълнително преработени, превишават нуждите на организма и се натрупват в него. Добре е мазнините, които приемаме, да се извличат предимно от месото и растителните продукти. Те са напълно достатъчни на тялото, за да функционира.
  • Напитки с добавена захар (сладките безалкохолни и коктейлите с ликьори) дори няма нужда да коментираме.
  • Солта съдържа натрий, а той кара тялото да задържа вода, като така се нарушава хидробаланса му.

Тялото извежда токсините, които се натрупват в него, през повърхността на кожата. Ако подаваме на стомаха по-малко токсини и изкуствени елементи с храната, това със сигурност ще е от полза и ще повлияе добре на цялостния процес по изчистване.

 

Какво е полезно?

  • Вода, много вода! Пийте много вода, поне по 1,5 л на ден (освен при медицински противопоказания). Тя извежда токсините от тялото по-лесно и бързо, а кожата се хидратира, което й влияе много добре и най-малкото я освежава.
  • Плодовете и зеленчуците са богати на витамини, фибри и пребиотици. Кожата има нужда от голямо количество антиоксиданти, които да поддържат хормоните в баланс и да намаляват възпалителните процеси. Най-лесният начин да ги получим е с пресните плодове и зеленчуци, богати на витамини А, Е и С и D.
  • Рибата и рибните продукти съдържат изключително важните омега-3 мастни киселини. Сьомгата, пъстървата и дори обикновената скумрия са полезни, вкусни и веществата в тях подпомагат процеса на обновяване на клетките.

Каквото и да обичате да хапвате, с какъвто и режим на хранене да се борите, спазвайте съвета на Анатол Франс: “Трябва да имаме мярка във всичко…”.

Добре дошъл,

влез в личния си biotrade акаунт

Регистрирай се,

създай твоят нов акаунт

Вашите лични данни ще бъдат използвани, за да завършим поръчката Ви, за да Ви помогнем да използвате сайта ни по най-добрия начин за Вас и по други причини описани в нашата политика на поверителност.

Забравена парола

Изгубена парола? Въведи своето потребителско име или имейл адрес. Ще получиш на имейла препратка за възстановяване на паролата.

Sebomax HR капсули против косопад с Биотин, Цинк и Селен 30 бр.

(1 клиентски отзив)
25.50 лв.
стимулира растежа на косата

Sebomax HR стимулиращ тоник против косопад за мъже и жени 75 мл

(4 клиентски отзива)
33.60 лв.
Най-продавани

Acne Out възстановяващ крем SPF30 30 мл

(14 клиентски отзива)
31.90 лв.
25.52 лв.
Най-продавани
НОВА ФОРМУЛА

Melabel Forte изсветляващ крем за лице с тройно действие 30 мл

(9 клиентски отзива)
38.40 лв.

Твоята количка е празна

Продължи да пазаруваш