Мини продукт при поръчка | Индивидуална онлайн консултация | Безплатна доставка над 100 лв.

Силата на дерматологичните продукти против черни точки – научете как действат!

Силата на дерматологичните продукти против черни точки – научете как действат!

Възползвайте се от силата на дерматологичните продукти против черни точки, като научите как действат

 

Броят на хората по света, които в даден момент от живота си страдат от някаква форма на акне, е внушителен. Около 85 % от населението на Земята, особено на възраст между 12 и 24 години, имат пъпки или страдат от по-леката им форма – черни точки.

 

Въпреки че е силно разпространен проблем, съвременната дерматология предлага сравнително лесно лечение, макар че не всички хора се нуждаят от еднакви грижи. В зависимост от тежестта на проблема, третирането на кожата може да включва специализирана козметика против черни точки или терапия, включваща прием на лекарства в комбинация с подходяща козметика.

 

Но преди да се пристъпи към прилагането на един от двата подхода, е важно да се установят и разберат причините, които водят до появата и развитието им.

 

Причини за появата и развитието на черните точки

 

Медицинското наименование на черните точки е отворени комедони, а комедонът е научният термин за лезия (увреждане на кожата) от акне. Една от най-често срещаните причини за появата на комедони е наличието на много големи кожни отвори на фоликулите под тях, известни като разширени пори.

 

Обикновено растежът на космите започва от космените фоликули, разположени в порите на кожата. Под тях се намират мастни жлези, произвеждащи защитна субстанция, която се нарича себум. Комедоните се появяват, когато порите в кожата се запушат с мъртви клетки и себум.

 

Наличието на черни точки често се бърка с наслагване на мръсотия, но развитието им не е свързано с хигиената на кожата. Всъщност то се дължи на взаимодействието на кислорода в разширените пори и окисляването на меланина (тъмният пигмент, образуван от клетките в кожата). Именно това придава тъмния или жълтеникав цвят на повърхността на точката.

 

По същество черните точки се характеризират като лека форма на акне, но изстискването, търкането и други допълнителни фактори могат да влошат проблема. Обратно, третирането на черни точки по правилен начин може да помогне за предотвратяване на развитието на по-тежко акне.

 

Как да разпознаем проблема и какви са неговите симптоми?

 

Появата на малко тъмно несъвършенство върху кожата е основният симптом за наличието на този толкова разпространен проблем. Въпреки че представляват симптом на акне, най-често черните точки се дължат на разширени пори, поради което се различават от другите форми на акне по своите характеристики.

 

Те могат да бъдат следните :

  • черните точки имат вплътнена текстура, но са по-плоски от пъпките.
  • черните точки не са възпалителни – това означава, че те не са заразни и не причиняват болка и дискомфорт, за разлика от пъпките и пустулите.
  • промяната във външния вид, причинена от черни точки, може да доведе до притеснение в общуването и социални или психологически затруднения.

 

Трябва ли да се допитваме до специалист, преди да започнем терапия?

 

Правилните грижи за кожата могат значително да намалят вероятността от лека форма на акне черните точки да се превърнат в сериозен проблем. Ето защо повечето хора се справят с тях в домашни условия, без да се налага посещение при лекар.

 

Обикновено е достатъчно да се спазват няколко основни принципа, за да се поддържа кожата здрава и чиста:

  • лицето е добре да се почиства два пъти на ден с мек, дерматологичен продукт.
  • ако се ползва грим, е необходимо той да не съдържа в състава си масла, за да не се запушват порите.
  • преди лягане е задължително да се отстранява грима, след което лицето трябва да се почиства с измивен продукт и вода.
  • желателно е да се избягва възможно най-рядко докосването на лицето, за да се предпазят порите от навлизането на бактерии от ръцете.
  • изстискването и пукането на черните точки и комедони е крайно нежелателно в домашни условия, защото почти гарантирано влошава проблема поради липсата на хигиена и познания.

 

Ако тези мерки в ежедневната рутина не сработват или състоянието се приближава до тежко акне, би било разумно да се предвиди посещение при дерматолог, специализиран в здравето на кожата.

 

Той ще уточни състоянието и ще предложи правилна терапия, която може да включва перорални или локални лекарства, и да назначи индивидуална рутина, съобразена с вашия тип кожа.

 

Kакъв тип продукти са подходящи при черни точки и какво трябва да съдържат ?

 

Когато става дума за премахване на черните точки или друг вид акне, най-добрият план за действие трябва да бъде съобразен с редица, но не безкрайно количество фактори. За щастие, опитът в световната практика вече е доста богат и показва кои съставки имат най-силно изразен ефект в борбата с тях.

 

Преди всичко, дерматолозите препоръчват употребата на некомедогенни продукти, които не запушват порите. Тяхната основна функция е да поддържат порите чисти и да предотвратяват натрупването на мъртви клетки в тях.

 

Нежното, но редовно почистване на кожата може значително да помогне, стига използваният продукт да не я изсушава прекомерно. Важно е да се регулира производство на себум, но да не се стига до прекалена дехидратация.

 

Ако кожата е пресушена (дехидратирана), това ще стимулира производство на себум от жлезите и по този начин ще влоши допълнително проблема.

 

Лечение с азелаинова киселина, салицилова киселина и бензоил пероксид също се предлагат както в рецепта, така и без рецепта за невъзпалително акне (черни точки). Това са локални лечения, прилагани директно върху кожата. Салициловата киселина е бета-хидрокси киселина, която помага за премахването на излишният себум и ексфолирането на клетките от повърхността на кожата.

 

Лечение с химически ексфолианти и съдържащите се в тях киселини (салицилова, гликолова, млечна), спомагат за разтварянето на мъртвите кожни клетки и на мазнини. Бета-хидрокси киселините, като салициловата киселина, са чудесни за разграждането на мазнините, докато алфа-хидрокси киселините (като гликолова и млечна киселини) имат допълнителната полза за здравата текстура на кожата.

 

Лечение с линоленовата киселина и мастните киселини, съдържащи се в някои дерматологични продукти против черни точки, подобрява качеството на секрета, произвеждан от жлезите. Те разреждат себума и по този начин предотвратят запушването на порите.

 

Лечение с азелаинова киселина оказва противовъзпалително, антимикробно и антиоксидатно действие. В същото време тя регулира производството на кератин и по този начин спира образуването на комедони и възпаления.

 

И накрая, но не и по важност – в никакъв случай не бива да се подценява добрата хидратация на лицето! Хидратацията на кожата е решаващата стъпка във всяка рутинна грижа, включително и особено важна при кожа, склонна към акне.

 

Активните съставки и терапии често са доста изсушаващи, а най-важното за здравето на кожата е да се поддържа правилният й баланс. Затова доброто овлажняване ще позволи балансираната употреба на активни продукти, без да причинява допълнителни усложнения.

 

В допълнение, имайте предвид, че почивката, релаксацията, спортът и здравословната диета са не по-малко важни съюзници в борбата за красива кожа без черни точки. Така например, стресът може да предизвика производството на себум, а почивката и физическите упражнения могат да намалят или регулират появата му.

 

Дерматологични продукти от сериите Acne Out и Pure Skin на biotrade – най-доброто решение в борбата против черни точки

 

Иновативната дерматологична серия Pure Skin на biotrade предлага нежна ексфолиация, свиване на разширените пори и премахване на черните точки. Тя постига това по изключително щадящ и ефективен начин, като използва силата на вложените съставки в точните пропорции, за да създаде продукти, които побеждават несъвършенствата.

 

Сапунът Pure Skin съдържа активен въглен, който леко ексфолира кожата и абсорбира замърсяванията и токсините.

 

Pure Skin измивна пяна с азелаинова киселина е особено подходяща за кожа с разширени пори, черни точки и неравномерен тен. Той нежно отстранява замърсяванията и подготвя кожата за нанасянето на продукти за активна грижа.

 

Pure Skin озаряващ дневен крем с ниацинамид, хиалуронова и транексамова киселина и SPF50+ се бори с първите признаци на стареене. Комбинацията от нискомолекулна хиалуронова киселина и ниацинамид възстановява плътността и еластичността, като изпълва кожата със сочност, блясък и оптимална хидратация.

 

Транексамовата киселина трайно изсветлява и озарява кожата, като същевременно намалява тъмните пигментни петна от акне, слънце, бременност.

 

Ексфолиращият тоник Pure Skin осигурява деликатен химичен пилинг и премахва мъртвите клетки от повърхността на кожата. Съдържа алфа- и бета-хидрокси киселини и спомага за намаляване на черните точки, стяга разширените пори и изравнява общия тен на кожата.

 

Хидратиращият крем Pure Skin спомага за дълбоката хидратация при нормална и суха кожа. Подходящ е за възстановяване след химичен пилинг или лазерно третиране. Съдържа комбинация от D-пантенол, витамини А, Е и уреа, които осигуряват бърза ревитализация на кожата.

 

Дерматологичните продукти от серията Acne Out на Biotrade осигуряват комплексна грижа за много мазна кожа и комедонно акне. Те имат дълбоко почистващо, матиращо, стягащо и антиоксидантно действие, като същевременно успокояват и ревитализират кожата, без да допускат нездравословно изсушаване.

Добре дошъл,

влез в личния си biotrade акаунт

Регистрирай се,

създай твоят нов акаунт

Вашите лични данни ще бъдат използвани, за да завършим поръчката Ви, за да Ви помогнем да използвате сайта ни по най-добрия начин за Вас и по други причини описани в нашата политика на поверителност.

Забравена парола

Изгубена парола? Въведи своето потребителско име или имейл адрес. Ще получиш на имейла препратка за възстановяване на паролата.

Sebomax HR капсули против косопад с Биотин, Цинк и Селен 30 бр.

(1 клиентски отзив)
25.50 лв.
стимулира растежа на косата

Sebomax HR стимулиращ тоник против косопад за мъже и жени 75 мл

(4 клиентски отзива)
33.60 лв.
Най-продавани

Acne Out възстановяващ крем SPF30 30 мл

(13 клиентски отзива)
31.90 лв.
25.52 лв.
Най-продавани
НОВА ФОРМУЛА

Melabel Forte изсветляващ крем за лице с тройно действие 30 мл

(9 клиентски отзива)
38.40 лв.
Pure Skin сапун
12.80 лв.
100 г
-
+

Остават 87.20 лв. до безплатна доставка

Междинна сума:
12.8 лв.