Мини продукт при поръчка | Индивидуална онлайн консултация | Безплатна доставка над 100 лв.

Азелаинова киселина

Азелаинова киселина

Азелаиновата киселина е една от супер-съставките в козметиката, които имат мултифункционално действие върху кожата:

 

Тя е дикарбоксидна киселина, която се извлича от някои житни култури, като ръж, ечемик и пшеница, но в козметиката се използва синтетично синтезирана поради по-добрите й качества. Азелаиновата киселина не е нито AHA, нито BHA киселина, но има сходно действие с тях, а комбинирането им в обща козметична формула засилва и изтъква нейните магически качества.

 

Ето някои от тях:

 

1. Антибактериален ефект – азелаиновата киселина има доказано антибактериално действие върху различни бактерии, но най-важното е, че унищожава основния причинител на акне – Propionibacterium acnes, което я прави изключително подходяща за кожа, склонна към акне, възпаления и единични пъпки.

 

2. Подпомага и нормализира процеса на кератинизация на клетките в кожата, като по този начин предпазва порите от запушване и образуването на комедони. А те, както се случва нерядко, после могат бързо да се превърнат във възпалени пъпки.

 

3. Противовъзпалително действие – благодарение на успокояващите й качества, азелаиновата киселина е особено подходяща за кожа с розацея и акне. Тя намалява зачервяването, предизвикано от възпалението и подобрява текстурата и вида на кожата.

 

4. Последното суперкачество на азелаиновата киселина е нейното изсветляващо и изравняващо тена действие. Тя е доказано ефективна за избелване на пост-възпалителни хиперпигментации – каквито например са белезите след пъпки по кожата, както и при мелазма тъмни петна вследствие на хормонални промени, като бременност или менопауза.

 

Доказано е, че изсветляващото действие на тази киселина е напълно сравнимо с действието на 4% хидрохинон –съставка, която е стандарт в САЩ за изсветялване на кожата, но е забранена за употреба в  козметични продукти в Европейския съюз.

 

С няколко думи, ефектът, който можете да очаквате, прилагайки продукти с азелаинова киселина, е:

  • премахване на пъпките и възпаленията
  • намаляване на зачервяванията
  • свиване на разширените пори
  • изсветляване на тъмни петна
  • общо изравняване и озаряване на тена
  • леко ексфолиране на повърхностния слой клетки

 

Добрата новина е, че азелаиновата киселина може да бъде използвана без ограничения и без странични ефекти. Тя не предизвиква фоточувствителност, но ако вече имате пигментни петна или акне, слънцезащитата е задължителна. В концентрация над 20% азелаиновата киселина е лекарствено средство и се използва под лекарски контрол за лечение на акне.

 

В изключително редки случаи азелаиновата киселина може да предизвика алергична реакция, а при по-чувствителни кожи и в по-висока концентрация може да предизвика леко зачервяване и сухота. 

 

В заключение, азелаиновата киселина е ключова съставка, особено важна за кожа с акне, розацея и хиперпигментации. Тя може да бъде използвана ежедневно и нейното благотворно влияние допринася за здрав и младежки вид на кожата.

Добре дошъл,

влез в личния си biotrade акаунт

Регистрирай се,

създай твоят нов акаунт

Вашите лични данни ще бъдат използвани, за да завършим поръчката Ви, за да Ви помогнем да използвате сайта ни по най-добрия начин за Вас и по други причини описани в нашата политика на поверителност.

Забравена парола

Изгубена парола? Въведи своето потребителско име или имейл адрес. Ще получиш на имейла препратка за възстановяване на паролата.

Sebomax HR капсули против косопад с Биотин, Цинк и Селен 30 бр.

(1 клиентски отзив)
25.50 лв.
стимулира растежа на косата

Sebomax HR стимулиращ тоник против косопад за мъже и жени 75 мл

(4 клиентски отзива)
33.60 лв.
Най-продавани

Acne Out възстановяващ крем SPF30 30 мл

(13 клиентски отзива)
31.90 лв.
25.52 лв.
Най-продавани
НОВА ФОРМУЛА

Melabel Forte изсветляващ крем за лице с тройно действие 30 мл

(9 клиентски отзива)
38.40 лв.

Твоята количка е празна

Продължи да пазаруваш