Мини продукт при поръчка | Индивидуална онлайн консултация | Безплатна доставка над 100 лв.

Витамин С / Vitamin C

Витамин С / Vitamin C

Витамин С се превърна в една от най-търсените и атрактивни съставки в козметиката през последните няколко години. И има защо! Неговите супер-сили са добре проучени, а действието му върху кожата е повече от впечатляващо. Ето какво можете да научите в тази статия:

 

Какво представлява витамин С?
Какви ползи има от витамин С за кожата?
Как се използва?
Кои са най-стабилните форми на витамин С?

Какво представлява витамин С?

 

Аскорбиновата киселина или витамин С е мощен антиоксидант, който се бори със свободните радикали. Той намалява вредите, които UV радиацията и замърсената околна среда причиняват на кожата. Има различни форми на аскорбиновата киселина, които се влагат в козметиката, но това, което се различават е тяхната стабилност (потенциала им за бързо окисление и съответно намаляване на ефективността) и вероятността да предизвикват дразнене на кожата.

 

article image 800x450 (1)

 

Какви ползи има от витамин С за кожата?

Витамин С се използа от дълги години като активна съставка в козметиката, но се превръща в изключително необходим благодарение на ефективността си в борбата със свободните радикали, намаляването на хиперпигментациите и стимулирането на нов колаген в кожата.

И така, ето основните ползи от него:

  • Анти-ейдж ефект – Клинично доказано е, че витамин С стимулира производството на колаген и прави кожата по-еластична и плътна, изглажда фините линии и бръчки. Включвайки продукт с витамин С в ежедневната си рутина, осигурявате на кожата си по-свеж и младежки вид.

article image 800x450 anti age

  • Депигментиращо действие – Подтиска продукцията на меланин и съответно изсветлява тъмните петна, изравнява и озарява кожата.

article image 800x450 hyperpigmentatation vitamin c article

  • Антиоксидантна защита – като един от най-мощните антиоксиданти, витамин С защитава кожата от свободните радикали, които разрушават колагена и еластина.
  • Намалява щетите, които причинява слънчевата радиация и предпазва кожата от възпаление и раздразнение.
  • Подобрява ефективността на слънцезащитата, действа като щит против увреждане от UV светлината. Но нещо много важно – самият витамин С няма слънцезащитни свойства, той помага за справянето със свободните радикали, които се образуват в кожата под въздействието на слънчевата светлина. Затова, често някои дерматолози препоръчват едновременната употреба на витамин С със слънцезащитен крем.

Как се използва?

Серум, крем или флуид с витамин С е подходящ за всеки тип кожа. Най-видими и бързи резултати се постигат при хора, които често се излагат на слънце или при хора с неравномерен тен, фини линии и бръчки. Продуктът с витамин С може да се нанася сутрин и вечер.

 

Сутрешната употреба трябва да е съчетана с подходящата слънцезащита и така кожата ще бъде предпазена от UV лъчите и хиперпигментаците.

 

Вечерната употреба също има своите ползи най-вече в посока анти-ейдж – стимулиране на колагеногенезата, изравняване на тена и озаряване на кожата. Най-правилно е да изберете подходящият за вашите нужди режим, като трябва да бъдете търпеливи и последователни, за да постигнете резултат.

 

Кои са най-стабилните форми на витамин С?

 

Въпреки, че витамин С съществува естествено в природата в плодовете и зеленчуците, той може да бъде синтезиран по химичен път и точно това е формата, която се използва в козметичната индустрия. Най-чистата и активна форма на витамин С е L-ascorbic acid, но има и други деривати, които се използват в кремовете и серумите.

 

Както споменахме по-горе, някои от формите на витамин С се окисляват много бързо и тяхната ефективност рязко пада още в първите седмици на отваряне на опаковката или докато са на рафта в магазина. Такава е самата L-ascorbic acid, която трябва да бъде използвана веднага, докато е биоактивна. Лесно можете да познаете окисленото витамин С по жълтия цвят, който придобива.

Ето и най-стабилните форми на витамин С – ETHYL ASCORBIC ACID, TETRAHEXYLDECYL ASCORBATE, MAGNESIUM ASCORBYL PHOSPHATE.

 

Защо избрахме 3-O-ethyl ascorbic acid за Pure Skin озаряващ серум с Vitamin C 15%? 

pure skin озаряващ серум с витамин c 15 % и пептиди

 

Първото и най-важно качество на 3-O-ethyl ascorbic acid е, че прониква в кожата много по-бързо от L – ascorbic acid. Ефектът и ползите са същите като на чистия витамин С. 

 

Второ преимущество е, че не дразни и може да се използва дори и при по-чувствителна кожа. Високата му толерантност гарантира липсата на зачервяване и раздразнение по време на употреба. 

 

И последно, трето, но не и по важност е, че това е една от най-стабилните форми на витамин С, която не губи ефективността си докато е на рафта. За да бъде подсигурен дългият срок на годност, озаряващият серум от серията Pure Skin е в airless опаковка с помпа, в която не прониква въздух, който допълнително да окисли активните съставки в него. 

Добре дошъл,

влез в личния си biotrade акаунт

Регистрирай се,

създай твоят нов акаунт

Вашите лични данни ще бъдат използвани, за да завършим поръчката Ви, за да Ви помогнем да използвате сайта ни по най-добрия начин за Вас и по други причини описани в нашата политика на поверителност.

Забравена парола

Изгубена парола? Въведи своето потребителско име или имейл адрес. Ще получиш на имейла препратка за възстановяване на паролата.

Твоята количка е празна

Продължи да пазаруваш