Мини продукт при поръчка | Индивидуална онлайн консултация | Безплатна доставка над 100 лв.

Odorex Deo рол-он против изпотяване с удължено действие 40 мл
Най-продаван

Odorex Deo рол-он против изпотяване с удължено действие

40 мл

(15 клиентски отзива)
21.30 лв.
-
+
Индивидуална онлайн консултация
Безплатна доставка над 100 лв. | Сигурно плащане
Комплимент мини продукт към всяка поръчка

Срещу прекомерно изпотяване и неприятна миризма на подмишници и длани с действие до 10 дни

Рол-он против изпотяване и неприятна миризма на подмишници и длани, който осигурява до 10 дни защита само след едно нанасяне. Уникалният механизъм действа само върху свръхактивните потни жлези, без да влияе на общата терморегулация. Използва се по схема, съобразена с ритъма на вашия организъм.

По желание можете да го комбинирате с парфюми, дезодоранти и сапуни, които не влияят върху ефекта му.

Ефикасен и икономичен продукт.

 

Подходящ при:

 • прекомерно изпотяване и неприятна миризма
 • длани и подмишници

Действие

 • Предпазва от изпотяване за 10 до 14 дни
 • Премахва неприятната миризма
 • Не нарушава терморегулацията
 • Не оставя петна по дрехите

Начин на употреба

 • Преди първа употреба вечер измийте подмишниците със сапун и вода и се уверете, че са идеално подсушени, след което нанесете спрея. На сутринта изплакнете с вода. Повторете процедурата 3 поредни вечери върху здрава, измита и добре подсушена кожа.
 • За подържане на ефекта след това прилагайте веднъж на всеки 7 до 14 дни според личната ви схема. Например, ако след първата употреба се появи изпотяване на 10-тия ден, прилагайте Odorex Deo веднъж на всеки 9 дни. В този интервал можете да използвате парфюми, дезодоранти и сапуни, тъй като те не влияят на ефикасността на рол-она.

Важно:

 • Не е необходимо да използвате Odorex Deo всеки ден!
 • Винаги преди нанасяне на продукта подсушавайте идеално мястото на третиране.
 • В деня на прилагане не планирайте обезкосмяване.
 • Прилагайте Odorex Deo само върху здрава и ненаранена кожа и поне 24 часа след обезкосмяване на мишниците.
 • Не използвайте продукта, ако имате свръхчувствителност към алуминиеви соли.
 • Ако усетите парене, сърбеж или получите зачервяване, спрете употребата на продукта. Ако оплакванията не отшумят до 3 дни, консултирайте се с дерматолог.

Съставки

aqua, alcohol, aluminum chloride, glycerin, hydroxyethylcellulose, methenamine, parfum

Активни съставки

 • Aluminium chloride / алуминиев хлорид – предпазва от изпотяване
 • Glycerin / глицерин – омекотява, овлажнява и повишава еластичността на кожата, предпазва я от изсушаване и повишава защитната й функция
 • Methenamine / метенамин – антибактериална съставка с широк спектър на действие

Не съдържа

Free from
Парабени
Free from
Не се тества върху животни

Често задавани въпроси

Как работи ODOREX?

DOREX работи толкова ефективно благодарение на активната си съставка Aluminium Chloride Hexahydrate, която влиза в контакт с кератина и влагата в свръхактивните потни жлези. Там, в каналчето на потната жлеза се образува гелообразна запушалка, която сигнализира на нервната система да спре отделянето на пот в тази пора. Така се намалява свръх-продуцирането в третираната зона. Тапичката изчезва постепенно в рамките на 7-10 дни, вследствие на естествения процес на излющване на кожата. Ето защо Odorex трябва да се нанася повторно при появата на първите признаци на изпотяване. 

Безопасен ли е Odorex?

Всички продукти от серията Odorex са клинично тествани и напълно безопасни за здравето.  

Нашите продукти се произвеждат и контролират според изискванията на Европейската Козметична Регулация (1223/ 2009). По смисъла на този документ, козметичните продукти не трябва да увреждат човешкото здраве при нормално допустимата им употреба. Преди пускането на пазара козметичните продукти преминават през оценка за безопасност и токсичност от външен квалифициран оценител. Тази оценка взима под внимание всяка една съставка, както и нейната употреба по предназначение в крайния продукт. Продуктът може да бъде пуснат на Европейския пазар само и единствено, ако заключението на оценката е, че той е безопасен за човешкото здраве и отговаря на изискванията на Европейската Козметична Регулация. 

Коя е основната съставка на ODOREX - рол-он и спрей?

Основната активна съставка в спрей и рол-он Odorex e Aluminium Chloride Hexahydrate.

Защо трябва да нанасям Odorex преди лягане?

Нощно време вие и вашите потни жлези сте много по-спокойни и по-малко активни. Благодарение на това, гелообразната тапа се формира много по ефикасно, а дразненето на повърхността на кожата, което влагата предизвиква, не се появява. 

Колко продукт трябва да нанеса?

Ако използвате ODOREX ROLL ON две нанасяния нагоре и надолу с рол-она само в зоната, където обикновено израстват космите, е напълно достатъчно. Отново, при първо използване на продукта, се започва с три последователни вечери. 

Унищожава ли Odorex Deo потните жлези?

Не, те просто са “в почивка”. След като прекратите употребата на Odorex за повече от 10 дни, изпотяването отново се завръща и потните жлези възстановяват естествената си функция. Окончателното спиране на продукта води до прекратяване на неговото действие и ако обилното изпотяване се възобнови трябва да започнете Odorex по първоначалната схема на приложение.

Вредно ли е да се блокират потните жлези?

И да и не. Блокирането на всички потни жлези е вредно за терморегулацията на тялото,  Но прилагайки антиперспирант в зоната на мишниците или краката, ние блокираме едва 2% от общата перспирация, което не може да се отрази негативно на терморегулацията на тялото. 

Каква е разликата между дезодорант и антиперспирант?

Дезодорантът премахва само миризмата, докато антиперспирантът намалява изпотяването. Антиперспирантите са най-ефективното и достъпно средство за справяне с прекомерното изпотяване и хиперхидрозата. 

Odorex е серия антиперспиранти, които са подходящи за хора с умерено до тежко изпотяване на длани, мишници и крака. 

Може ли антиперспирантът да предизвика дългосрочен здравословен проблем?

Не, не може. Може би сте срещали в интернет мнения, че антиперспирантите с алуминиеви соли са вредни или могат да предизвикат дори рак или Алцхаймер. Всички медицински клинични проучвания, направени в последните десетилетия, не откриват категорична връзка между използването на алуминиеви соли и развитието на някое от гореспоменатите заболявания.  

За повече информация може да прочетете следните източници: 

Canadian Cancer Society 

Alzeheimer’s Canadian Society 

International Hyperhydrosis Society 

 

Каква е разликата между Odorex Deo спрей и рол-он?

Няма разлика в състава на спрей и рол-он – различават се единствено по това, че рол-онът е под формата на много лек гел . Можете да изберете вариантът на приложение, който Ви е по-удобен за употреба. 

Какво да направя ако получа раздразнение на кожата от Odorex?

Спрете употребата на Odorex докато кожата се успокои и след няколко дни опитайте отново, като се уверите, че кожата е напълно суха, няма рани по нея и не сте се обезкосмявали в последните 48 часа. 

Кожата на подмишниците ми се зачерви и обели след нанасяне на ODOREX, възможно ли е да е реакция?

Възможно е да се получи алергична реакция, ако Вашата кожа има непоносимост към някоя от съставките на продукта. Другата възможна причина е неправилна употреба на антиперспиранта. При парене, сърбеж и/или зачервяване, спрете употребата на продукта за няколко дни, за да се възстанови третираната зона. Ако оплакванията не отшумят до 4-5 дни, консултирайте се с дерматолог. 

Как да нанасям Odorex, за да не получа раздразнение?

Odorex Deo/Foot се прилагат само вечер върху здрава и суха кожа.  Две напръсквания или разнасяния на ролона в зоната на окосмяването под мишниците са напълно достатъчни, за да се получи нужния ефект. Оставете продукта да изсъхне свободно и тогава облечете дреха. В противен случай Odorex ще попие в текстила и няма да имате желания резултат.  

Когато се третират стъпалата напръскванията може да са 3. 

На следващата сутрин третираната зона се измива обилно с вода. 

При първоначална употреба Odorex се нанася три поредни вечери, за да се постигне оптимален резултат. След това Odorex се използва веднъж на 7-10 дни или при първи признаци, че  се появява изпотяване. 

Ако кожата е влажна е възможно да се получи раздразнение – щипане, сърбеж или парене, които трябва бързо да отшумят. За да сте напълно сигурни, че кожата е суха, можете да използвате сешоар на студена степен. 

Мога ли да ползвам Odorex Deo по време на бременност и кърмене?

Да, всички продукти от серия Odorex могат да се ползват по време на бременност, при стриктно спазване на инструкциите за употреба. 

Odorex deo може да се използва и по време на кърмене, но трябва да се внимава, да не попаднат остатъци от продукта по ръцете и/или в устата на бебето. Сутрин задължително измивайте хубаво цялата зона на подмишниците и гърдите с вода. 

Може ли ODOREX да се използва от деца?

Odorex Deo може да се ползва от деца над 11-12 години, под надзор на родител, за да се спазват точно инструкциите за приложение. С навлизането в пубертета започва изпотяването и неприятната миризма и това е момента, в който може да се започне употребата на антиперспирант. 

Мога ли да използвам Odorex Deo върху дланите си?

Да, Odorex Deo може да се ползва при изпотяване на дланите. 

Мога ли да използвам Odorex Deo на гърба си?

Да, можете да използвате Odorex Deo за тази зона.

Появи ми се сърбеж след ползване на Odorex Deo, на какво се дължи това?

Сърбежът често се дължи на наличие на влага по кожата. Съветът ни е преди нанасяне на Odorex deo, да оставите поне 2 часа интервал след къпане, за да може кожата да е напълно суха. Ако усещате, че има остатъчна влага, трябва да подсушите кожата допълнително, като най-удобно е да използвате сешоар на студена степен. Друга възможна причина за сърбеж, е използването на продукта в рамките на 72 часа след епилация/бръснене. 

Възможно ли е да започна да се потя по-рано от 10-ия ден?

Да, при някои хора ефектът трае по-кратко време – например 7-8 дни, защото зависи от индивидуалния метаболизъм, който е различен за всеки организъм. Това не означава, че Odorex не работи, а е индикация, че периодът между нанасянията на продукта трябва да е по-кратък – например веднъж на 7 дни.  

Може ли Odorex Deo да се ползва продължително?

Продуктът е напълно безопасен за продължителна употреба, ако се прилага правилно съгласно инструкциите. Не го използвайте, ако имате доказана непоносимост към алуминиеви соли. 

Мога ли да ползвам ODOREX всеки ден?

Не, не препоръчваме Odorex Deo да се прилага всеки ден. Има специално описана схема, която гарантира оптимален ефект, без нужда от ежедневно приложение. 

Мога ли да използвам парфюм?

ДА, можете да използвате любимия си аромат под каквато форма желаете.

Къпането намалява ли ефекта на ODOREX?

Не, по никакъв начин къпането и използването на душ гел или сапун не намаляват действието на Odorex. 

Продуктът против изпотяване има ли аромат?

Продуктите от цялата серия не са предназначени за ежедневно ползване и нямат аромат. Можете да ги ползвате в комбинация с любимия си парфюм.

Ревюта

15 отзива за Odorex Deo рол-он против изпотяване с удължено действие

Напиши ревюто си тук

Добави ревю
 1. Яна

  Наистина действа! Не ми се вярваше, но се убедих от първо лице.

 2. Николина Млячкова

  Страхотен продукт!!! Предпазва дори и в най-горещите дни. Като цяло съм доста скептично настроена към всяко ново нещо,но съм много, много доволна, че реших да пробвам и този ваш продукт.

 3. Силвия

  Здравейте. Искам да попитам, след като от днес започнах употребата на рол-она по точната схема, необходимо ли е през деня да използвам други дезодоранти или рол-они за зоната на подмишниците или само този продукт е напълно достатъчен?
  Може ли да се преустанови употребата на рол-она през зимния период и да се използва само лятото? Или може и годишно, спазвайки самата схема на нанасяне?

  Днес ми беше първият ден. В 30-градуса температура нямах никакво изпотяване, което ме учуди. Не очаквах толкова бърз ефект. Съвсем лек дискомфорт имаше вечер, след нанасяне, но мисля, че е нормално, като е възможно да съм нанесла малко повече от самия продукт.

  • biotrade

   Благодарим, че се свързахте с нас и споделихте Вашите впечатления за Odorex Deo 😊

   Тъй като Odorex е антиперспирант и не се прилага ежедневно, в комбинация с него можете да използвате любимия си парфюм или дезодорант/рол-он, като е препоръчително той да не съдържа висок процент алуминиеви соли, за да не компрометирате действието на антиперспиранта.

   Odorex е подходящ за продължителна употреба, но е важно да се спазват стриктно указанията за приложение. Важно е да го нанасяте на идеално подсушена кожа, не непосредствено след баня, както и поне 24 часа след епилация/бръснене. Както сте предположили, не е необходимо голямо количество от продукта – тънък равномерен слой е напълно достатъчен. Ако се появи дискомфорт след нанасяне, който отминава бързо и след това се чувствате добре, значи не би следвало да има причина за притеснение.

   Можете да спрете Odorex през по-студените сезони, ако нямате нужда от антиперспирант тогава, а можете да го използвате и целогодишно – както прецените. Спирането на продукта води до прекратяване на неговото действие и ако решите отново да започнете да го използвате на по-късен етап, схемата се стартира отначало.

 4. Христина

  Просто въпрос

  Здравейте, съдържанието на алуминиеви соли не е ли вредно за организма?
  Благодаря!

  • biotrade

   Здравейте!

   Алуминиевите соли са една от основните съставки в много продукти против изпотяване, както и при антиперспирантите Odorex. На практика няма научни изследвания, които да доказват, че алуминиевите соли в антиперспирантите са вредни за здравето. Много хора имат погрешното убеждение, че “продуктите против изпотяване” спират изпотяването и така вредните токсини се задържат в тялото, нарушавайки терморегулацията на организма, но експертите оспорват това схващане въз основа на два факта:

   – Токсините се отстраняват от тялото през черния дроб и бъбреците, а не чрез изпотяване!
   – Антиперспирантите с алуминиеви соли не променят цялостната способност на организма да се поти. Те въздействат само на свръхактивните потни жлези. Потта се произвежда от 5 милиона потни жлези по цялото тяло, а антиперспирантите се прилагат само в областта на подмишниците, краката и дланите (ако се налага), където се произвежда незначително количество пот на фона на всички останали места по тялото.

   В допълнение подчертаваме, че всички продукти на biotrade са клинично тествани и напълно безопасни за здравето. Не се препоръчват за употреба само от хора с доказана непоносимост (алергия) към съответните активни или помощни съставки (пълният състав на всеки продукт е публикуван в нашата уебстраница, а също фигурира и върху опаковката на конкретния продукт).

   Повече за алуминиевите соли можете да видите тук.

   Повече информация относно механизма на работа и прилагането на Odorex, можете да видите тук.

 5. Мая

  Страхотен продукт!!! Наистина действа! Препоръчвам!

 6. Борислава Алексиева

  Odorex deo

  Уникален продукт на разумна цена и най-хубавото измислен от български учени хора. Използвам го от много години и съм много доволна. Благодаря че ВИ има.

 7. Десислава Ангелова

  Първия път като го ползвах имаше поразителен ефект, още от първия ден спря изпотяването. Но, дойде време да повторя ползването му и се появи страхотен сърбеж и зачервяване под мишниците. Едвам го изтърпявах няколко часа, а после с дни ме сърбеше. Така беше и на третото и четвърто поставяне за съжаление. Инструкциите за употреба съм ги спазвала стриктно.

  • biotrade

   Здравейте,
   Благодарим ви, че се свързахте с нас!
   Прегледахме внимателно описаното от вас и прави впечатление, че при първоначалната употреба на продукта, сте останала доволна и е имало ефект, а едва при последващо ползване, се е появил дискомфорт. Обикновено кожата реагира много бързо след нанасяне на продукт, към чиито съставки има непоносимост. Това поставя въпроса как сте нанасяли продукта в стъпки и при какви условия.
   Odorex Deo се използва по строго определен начин и е важно да се нанася само върху здрава, чиста и идеално подсушена кожа, поне 24 часа след епилация на подмишниците. Ако някое от тези изисквания не е спазено, е възможно кожата да се раздразни, да се появи зачервяване и/или сърбеж.

   Ще ви бъдем благодарни да се свържете отново с нас, да обсъдим всичко, стъпка по стъпка и да проследим ситуацията. Можете да ни пишете в чата на biotrade.bg или в социалните ни мрежи. На разположение сме.

 8. милена

  клиент

  ползвам го от скоро и съм много доволна

 9. Ivan

  Здравейте! Интересувам се колко % е съдържанието на алуминиеви соли в продукта?

  • biotrade

   Съдържанието на алуминеви соли в Odorex Deo спрей и рол-он е 6%.

 10. Severina Hasheva

  Страхотен продукт препоръчвам с 2 ръце

 11. Yordan

  Страхотен!

  само Одорекс ме избавя от петната под пишниците и то за над 10 дни. Супер е!

 12. Лили

  Запитване

  Не запушва ли порите се чудя?Може ли да доведе до здравословни проблеми?

  • biotrade

   Здравейте,
   Odorex Deo рол-он/спрей не влияе на нормалната терморегулация и детокс функцията на тялото, тъй като въздейства само върху свръхактивните жлези, и оставя останалите да функционират нормално. Това се случва посредством комплекса активни съставки с подобрена адхезия.

 13. Ivan ivanov

  Продуктът работи дори в най-горещите дни

 14. Емма

  Супер продукт!

  От тийнейджър имам проблем с изпотяването, какво ли не съм пробвала, бях забравила да нося цветни дрехи…до този момент 🙂
  Имам от време на време сърбеж, но го предпочитам пред това да съм потна и винаги в черно.
  Продуктът е страхотен! ❤️

 15. Виолета Тодорова

  Това, коетo сте измислили, е нещо като магическа пръчка срещу изпотяване. Аз нямам някакъв проблем, потя си се нормално, обаче е страшен кеф да забравиш за дезодоранти и омирисани дрехи! Само понякога като не подсуша идеално подмишниците, започва някъв сърбеж, но му хванах цаката :)))
  Страхотно изобретение!

Добавяне на отзив

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Добре дошъл,

влез в личния си biotrade акаунт

Регистрирай се,

създай твоят нов акаунт

Вашите лични данни ще бъдат използвани, за да завършим поръчката Ви, за да Ви помогнем да използвате сайта ни по най-добрия начин за Вас и по други причини описани в нашата политика на поверителност.

Забравена парола

Изгубена парола? Въведи своето потребителско име или имейл адрес. Ще получиш на имейла препратка за възстановяване на паролата.

131642|Acne Out тройно активен крем с Ретинол, Азелаинова киселина и Ниацинамид против пъпки и белези от акне

Sebomax HR капсули против косопад с Биотин, Цинк и Селен 30 бр.

(1 клиентски отзив)
25.50 лв.
стимулира растежа на косата

Sebomax HR стимулиращ тоник против косопад за мъже и жени 75 мл

(4 клиентски отзива)
33.60 лв.
Най-продавани

Acne Out възстановяващ крем SPF30 30 мл

(13 клиентски отзива)
31.90 лв.
Най-продавани
НОВА ФОРМУЛА

Melabel Forte изсветляващ крем за лице с тройно действие 30 мл

(9 клиентски отзива)
38.40 лв.

Твоята количка е празна

Продължи да пазаруваш