Мини продукт при поръчка | Индивидуална онлайн консултация | Безплатна доставка над 100 лв.

Транексамова киселина / Tranexamic Acid

Транексамова киселина / Tranexamic Acid

Сред многообразието от продукти за грижа за кожата, търсенето и намирането на нови съставки, които да ни осигурят резултатите, от които се нуждаем не спира.

Ако се борите с чувствителна кожа или хиперпигментации, познаването и разбирането на транексамовата киселина е задължително за вас.

 

В тази статия ще научим повече за нея и нейните супер-сили.

Какво представлява транексамова киселина?

Транексамовата киселина (ТХА) е синтетична молекула със структура, подобна на аминокиселината лизин. Тази естествена аминокиселина играе значителна роля в стимулирането на производството на протеина колаген – най-разпространеният протеин в организма ни, който има решаваща роля в поддържането на здравето и добрия външния вид на нашата кожата.

Ползи от транексамова киселина за кожата

Транексамова киселина (ТХА) се използва в борбата с тъмните петна - хиперпигментация по кожата, 

Намаляване на хиперпигментациите

Едно от основните предимства на транексамовата киселина (ТХА) е нейната способност да се справя с тъмните петна – хиперпигментации,  независимо от първопричината за тяхното получаване – слънце, бременност, акне или мелазма.

 

Тази киселина действа чрез инхибиране на производството на меланин – пигментът, отговорен за оцветяването на кожата чрез образуване на тъмни петна.  Включването на продукт с транексамова киселина ще спомогне за придобиването на по-равномерен тен и намаляване на упоритите тъмни петна по кожата.

 

Транексамова киселина е особено подходяща за хора с чувствителна кожа, тъй като притежава и противовъзпалителни свойства.

Изсветляване и озаряване на кожата

В допълнение към супер-способностите на транексамовата киселина за справяне с хиперпигментациите, тя допринася за цялостното изсветляване и избистряне на тена.

Противовъзпалително действие

Транексамовата киселина притежава и противовъзпалителни свойства, които я правят подходяща дори и за хора с чувствителна или склонна към акне кожа.

 

Според проучвания, тази съставка ефективно спомага за успокояването на раздразнението, зачервяването и възпалението.

Подобряване на функциите на кожната бариера

Кожната бариера е най-външният слой на епидермиса  – външната повърхност на кожата. Ежедневно тя ни предпазва от физическите токсини и ултравиолетовата радиация. Поддържането на здрава кожна бариера е от решаващо значение за оптималното здраве на нашата кожа.

Транексамовата киселина укрепва здравето на кожната бариера, като

За кого е подходяща транексамовата киселина?

Транексамовата киселина е подходяща за всеки тип кожа. Въпреки това, е най-предпочитана от хора с кожа, склонна към образуване на хиперпигментации.

 

Как да включим транексамовата киселина в рутината си

Най-лесният начин да се уверите в качествата на транексамовата киселина е да започнете да използвате продукти за грижа за кожата, включващи тази съставка. Транексамовата киселина се среща в продукти като серуми, кремове, както и в част от медицински процедури против хиперпигментации.

 

Като всеки нов продукт, който става част от рутината ни, препоръчваме първо да тествате транексамовата киселина с малко количество върху кожата, а после постепенно да го включите в цялостната си рутина, за да проследите внимателно вашата толерантност към съставката.

Продукти с транексамова киселина

Pure Skin озаряващ дневен крем SPF50+
Pure Skin озаряващ и регенериращ дневен крем с ниацинамид и хиалуронова киселина SPF50+

 

Неслучайно този продукт се превърна в тотален хит и фаворит на всички, които са успели да го изпробват и въведат в своята рутина.

 

Pure Skin озаряващ дневен крем SPF50+ озарява и освежава тена, регенерира кожата и я изпълва с плътност, като мощно я хидратира до най-дълбоките й слоеве.Транексамовата киселина във формулата има регенериращо действие и гарантира дълготраен сияен тен, дори при чувствителна кожа.

Добре дошъл,

влез в личния си biotrade акаунт

Регистрирай се,

създай твоят нов акаунт

Вашите лични данни ще бъдат използвани, за да завършим поръчката Ви, за да Ви помогнем да използвате сайта ни по най-добрия начин за Вас и по други причини описани в нашата политика на поверителност.

Забравена парола

Изгубена парола? Въведи своето потребителско име или имейл адрес. Ще получиш на имейла препратка за възстановяване на паролата.

Sebomax HR капсули против косопад с Биотин, Цинк и Селен 30 бр.

(1 клиентски отзив)
25.50 лв.
стимулира растежа на косата

Sebomax HR стимулиращ тоник против косопад за мъже и жени 75 мл

(4 клиентски отзива)
33.60 лв.
Най-продавани

Acne Out възстановяващ крем SPF30 30 мл

(14 клиентски отзива)
31.90 лв.
Най-продавани
НОВА ФОРМУЛА

Melabel Forte изсветляващ крем за лице с тройно действие 30 мл

(9 клиентски отзива)
38.40 лв.

Твоята количка е празна

Продължи да пазаруваш