Кожата ви е жадна - дайте ѝ да пие! Стр. 3 от 4 - biotrade

Мини продукт при поръчка | Индивидуална онлайн консултация | Безплатна доставка над 100 лв.

Най-продавани
Овлажняващ и хидратиращ крем за крака с уреа

Keratolin Foot 10% Urea хидратиращ крем за крака 50 мл

8.80 лв.

Pure Skin сапун 100 г

(2 клиентски отзива)
10.90 лв.
Най-продавани

Acne Out сапун за мазна и акнеична кожа 100 г

(6 клиентски отзива)
10.60 лв.

Calmax успокояващ гел след ухапвания 30 мл

(1 клиентски отзив)
6.50 лв.

Твоята количка е празна

Продължи да пазаруваш

Кожата ви е жадна – дайте ѝ да пие!

Кожата ви е жадна – дайте ѝ да пие!

Най-големият орган на тялото ни — кожата, е истински супергерой и има наистина отговорна задача — да ни защитава от „злите сили“ на външната среда, гарантирайки здравето на целия организъм. През зимата тази мисия става още по-трудна, защото комбинацията от студ, вятър и ниска влажност са сериозно предизвикателство дори за напълно здрава кожа. Резултатите не закъсняват – сухота, лющене, сърбеж и дискомфорт. Интересен факт е, че жените страдат по-често от суха кожа в сравнение с мъжете, а русите дами я имат по-често от брюнетките.

 

Ето кой ще ни дойде на помощ:

Независимо дали сте родени със суха кожа или тя е дехидратирана заради сезона и факторите на околната среда, спасение има.
Вероятно вече сте попадали на термина „дермокозметика“. Често я наричат и „медицинска козметика“ – причината е, че тя се разработва със специални съставки и формули, които позволяват успешно да се третират определени дерматологични състояния („кожни проблеми“).
Продуктите за дълбока хидратация заемат все по-важно място в предложенията на дермокозметичните марки. Често техен „общ знаменател“ е съставка, добре позната още от библейски времена –

Уреята

Без да прибягва до сложни химични формули, спокойно може да се твърди, че уреята е сред най-ефективните и безопасни вещества, използвани в козметичната индустрия. Тя е един от трите естествени овлажнители във външния рогов слой на кожата ни (другите две са млечната киселина и аминокиселините).

Какви са специалните сили на уреята, които я правят толкова могъща?

На първо място уреята е хигроскопична и осигурява интензивна хидратация – иначе казано, тя умее да улавя и задържа водата в кожата. Втората й сила е кератолитна — омекотява и отстранява мъртвите клетки на епидермиса (повърхността на кожата), тушира раздразнения и сърбеж.

Ако уреята вече е спечелила симпатиите ви и кандидатства за новата ви любима козметична супер-съставка, бързаме да уточним, че минимум концентрацията, гарантираща оптимална грижа за суха кожа, е 5%. Не се заблуждавайте обаче, че колкото по-голямо е съдържанието на урея в един продукт, толкова по-дълбоко овлажняващ ще е той. Концентрация над 15% има подчертано излющващо действие, сходно с това на козметичните киселини и по тази причина уреята е част и от състава на продуктите за стъпала и напукани пети.

С какво още можете да подпомогнете на кожата си:

Колкото и изтъркано да ви звучи – пийте достатъчно вода всеки ден! За да е добре хидратирана кожата на тялото са необходими поне литър и половина вода на денонощие. В допълнение: не надувайте парното или климатика „до дупка“, но също и не се излагайте прекалено дълго и често на студ и вятър. При използване на битова химия винаги слагайте ръкавици.

И последно, но не и по важност — поддържайте кожата чиста, но не прекалявайте с дълги горещи душове и вани. Горещата вода лишава епидермиса от така важните за защитата му мазни липиди, като ги отмива по същия начин, по който се измиват кухненски съдове например. Без тези ценни мазнини бактериите и микроорганизмите проникват по-лесно през кожата. Пораженията се увеличават, ако имате навика след баня да се бършете енергично с кърпата. Заменете тази увреждаща кожата практика с попиване и нежно потупване с хавлия, след което задължително нанесете овлажняващ лосион за тяло, за предпочитане — с урея.

 

И така, за финал ще обобщим, че за здравето и красотата на кожата — вашият личен супергерой, са важни три неща: вода, урея и разбира се, внимание.