Мини продукт при поръчка | Индивидуална онлайн консултация | Безплатна доставка над 100 лв.

За първи път: biotrade серуми с ретинол за млада и здрава кожа

За първи път: biotrade серуми с ретинол за млада и здрава кожа

Първите неща винаги са вълнуващи за всички, които са въвлечени в емоцията на тяхното създаване и изживяване. Така е и с нас, създателите на българската серия висококачествени продукти за дерматологична грижа за кожата biotrade. Вълнуваме се, защото в този момент обявяваме една голяма стъпка, планирана от нас и чакана и от вас, нашите лоялни клиенти.

 

Първите biotrade анти-ейдж продукти с ретинол, предназначени да работят за физиологично подмладяване на кожата, вече са тук и нямаме търпение да ви ги представим!

ЗАЩО РЕТИНОЛ?

 

Всички сте чували за ретинола и много от вас сигурно са обмисляли да го въведат в козметичната си рутина, но преди да го направите, ви предлагаме да се запознаете с неговите разновидности и действие. Ретинолът е форма на мастноразтворимия витамин А и е доказано най-добрата и ефективна съставка в козметиката, която дава реални и видими резултати в anti-age грижата, в борбата с фини линии и бръчки, загуба на плътност, обем и еластичност.

 

Основното му действие е свързано със стимулирането на клетъчната регенерация (излющването на старите клетки и образуването на нови), което от своя страна води до очевиден и дълготраен ефект в борбата със стареенето на кожата. Успоредно с това употребата му стимулира производството на колаген и забавя неговото разграждане, което се отразява подмладяващо и стягащо на кожата на лицето.

 

Ретиноидите могат да бъдат различни – Retinol, Retinaldehyde, Retinyl esters, но всички преминaват през няколко метаболитни преобразувания, навлизайки в кожата след нанасяне, за да достигнат биологично активната си форма – ретиноева киселина.

 

Какъвто и ретиноид да се нанася, той трябва да се преобразува в ретиноева киселина, за да може да се усвои от кожата. Най-добре е това да става след минимален брой метаболитни преобразувания, за да не се губи от ефективността на съставката. Ние избрахме за нашите продукти да използваме последно поколение ретиноид наречен hydroxypinacolone, който е естер на третиноин и няма нужда да преминава никакви стъпки на метаболизиране, а директно активира RAR рецепторите и се задейства като ретиноева киселина в кожата.

метаболитни преобразувания на ретинол

метаболитни преобразувания в ретинол HPR - Hydroxypinacolon Retinoat

ANTI-AGE ПРОДУКТИ BIOTRADE

Ние знаем, че ретинолът е възможно най-доброто решение, което можете да дадете на кожата си, за да ѝ помогнете да се справи с признаците на стареене. Затова разработихме няколко нови продукта, с изцяло нов дизайн и концепция, които ще ви помогнат да върнете свежия и здрав вид на кожата си и да се справите с първите отпечатъци, които времето оставя по нея.

BIOTRADE СЕРУМИ ПРОТИВ БРЪЧКИ С РЕТИНОЛ – 0.2% и 0.5%

За да предложим продукт както за тези, които вече имат някакъв опит с ретинола, така и за начинаещите, разработихме два вида серуми – с по-ниска и по-висока концентрация на ретинол.

biotrade серум против бръчки с ретинол 0.2%

Серумът с концентрация 0.2% е подходящ при въвеждане на ретинол за първи път в козметичната рутина, особено за хора с по-чувствителна кожа. Препоръчителната употреба е 3 пъти седмично в началото, а след 2-3 седмици може да се премине към нанасяне всяка вечер. След като използвате една опаковка от него, е възможно да преминете към по-високата концентрация от 0.5%.

 

biotrade серум против бръчки с ретинол 0.5%

Серумът съдържа ново, четвърто поколение ретиноид, наречен hydroxypinacolone retinoate, който се отличава с висока ефективност и бързо действие без да дразни кожата.

 

Препоръчително е да нанасяте серума вечер (тъй като ретинолът се разпада под влияние на UV лъчите и става неефективен), на чиста и суха кожа, като избягвате зоната около очите. Имайте предвид, че през деня е задължително да използвате слънцезащитен крем с висок фактор (SPF 50+), дори и през зимата, тъй като ретинолът прави кожата фоточувствителна и податлива на хиперпигментации. Също така не трябва да ползвате този серум в комбинация с други продукти, съдържащи ретинол в една и съща рутина.

 

Клиничните проучвания са достатъчно убедителни в полза на употребата на серумите на biotrade. 

Съгласно клиничен тест на нашите нови анти-ейдж продукти, бе установено, че след използване на Biotrade серум против бръчки с ретинол 0,2% в продължение на 28 дни, се наблюдават 39% по-малко фини линии и бръчки.

group 233

НОЩНА КРЕМ-МАСКА С РЕТИНОЛ 0.5%

Говорили сме много за това, че грижата за кожата не спира и през нощта, затова създадохме тази крем-маска като заместител на нощния крем, когато искате да се възползвате от действието на ретинола, но и да хидратирате кожата.

 

Във формулата на тази нежна маска влизат два вида ретинол – ретинил палмитат и нашият специален HPR, които заедно имат допълващо се действие. Но за да бъде грижата пълна, сме заложили на и на пробиотик и провитамин В5 (пантотенова киселина), които се грижат кожата да остане хидратирана и спокойна.

 

Витамин В5 играе ключова роля в поддържането на естествената бариерна функция на кожата. Той спомага за поддържането на целостта на водно-липидната бариера, която е важна за защитата на кожата от външни агресори, като замърсители и дразнители. Силната бариера помага да се предотврати загубата на влага и да се поддържа цялостното здраве на кожата. Това е особено полезно за хората с чувствителна или компрометирана кожа, тъй като може да помогне за намаляване на зачервяването и дразненето.

 

Основното действие на крем-маската е в посока намаляване на фините линии и бръчки, изравняване на тена, увеличаване на еластичността на кожата и интензивното ѝ хидратиране.

biotrade нощна крем маска за лице с ретинол 0.5%

Нанасяйте я вечер на чиста и суха кожа до пълно попиване. Можете да я използвате три пъти седмично, като последна стъпка в грижата и вместо нощен крем. На следващия ден е задължителна употребата на слънцезащитен крем SPF 50+.

 

В отделен текст ще разгледаме основната съставка на новите ни продукти – ретиноидът  hydroxypinacolone, и ще научите повече защо той е предпочитан от нас, специалистите на biotrade.

 

Горди сме и сме щастливи, че след 30 години, в които сме доказали, че предлагаме висококачествени и иновативни дерматологични формули за различните типове кожа, сега имаме възможност да ви представим и нашата най-добра и нова разработка в областта на анти-ейдж грижата. Благодарим ви за доверието и чакаме с нетърпение обратна връзка за серията.

Добре дошъл,

влез в личния си biotrade акаунт

Регистрирай се,

създай твоят нов акаунт

Вашите лични данни ще бъдат използвани, за да завършим поръчката Ви, за да Ви помогнем да използвате сайта ни по най-добрия начин за Вас и по други причини описани в нашата политика на поверителност.

Забравена парола

Изгубена парола? Въведи своето потребителско име или имейл адрес. Ще получиш на имейла препратка за възстановяване на паролата.

Sebomax HR капсули против косопад с Биотин, Цинк и Селен 30 бр.

(1 клиентски отзив)
25.50 лв.
стимулира растежа на косата

Sebomax HR стимулиращ тоник против косопад за мъже и жени 75 мл

(4 клиентски отзива)
33.60 лв.
Най-продавани

Acne Out възстановяващ крем SPF30 30 мл

(14 клиентски отзива)
31.90 лв.
Най-продавани
НОВА ФОРМУЛА

Melabel Forte изсветляващ крем за лице с тройно действие 30 мл

(9 клиентски отзива)
38.40 лв.

Твоята количка е празна

Продължи да пазаруваш