Мини продукт при поръчка | Индивидуална онлайн консултация | Безплатна доставка над 100 лв.

Можем ли чрез домашна грижа да удължим ефекта от естетичните процедури?

Можем ли чрез домашна грижа да удължим ефекта от естетичните процедури?

Всички, които се подлагат на естетични дермални процедури, знаят, че за постигане на оптимални резултати е необходима комплексна грижа. Докато самите процедури стимулират производството на колаген, еластин и хиалуронова киселина, за да се запази блясъкът и здравината на кожата, е важно да се полагат грижи и в домашни условия.

 

Защо е важна домашната грижа?

  • Подготвя кожата за процедурата: Добре хидратираната и подхранена кожа е по-податлива на третиране и е по-вероятно да реагира добре на естетичната процедура. Пример за добра подготовка е ексфолирането 2-3 дни преди процедура, за да се премахнат мъртвите клетки и да се стимулира клетъчната обмяна.
  • Ускорява възстановяването: След процедурата, кожата може да се нуждае от време за заздравяване. Домашната грижа може да ускори този процес и да намали риска от дразнене и възпаление. Например, след лазерно третиране, е важно да се прилагат хладни компреси и успокояващи лосиони, за да се намали зачервяването и подуването.
  • Запазва резултатите: Ефектът от естетичните процедури не е траен. Чрез редовна грижа в домашни условия може да се удължи този ефект и да се забави процесът на стареене. Пример за това е редовното използване на слънцезащита с висок фактор, за да се предпази кожата от фотостареене. Такъв подходящ продукт е Pure Skin озаряващ дневен крем с ниацинамид и хиалуронова киселина SPF50+. Той успокоява кожата, предпазва я от вредното влияние на слънчевите лъчи и води до дълбока хидратация

Ролята на ретинола

Днес все повече се говори за чудодейните действия на ретинола. Той е производно на витамин А, познато със своите антиоксидантни и регенериращи свойства. Той стимулира производството на колаген, еластин и хиалуронова киселина, като по този начин подобрява еластичността, плътността и хидратацията на кожата. Ретинолът е мощен инструмент за борба с бръчките, пигментните петна и други признаци на стареене.

Ретинолът може да се използва за подпомагане на ефекта от някой естетични дермални процедури:

  • Химически пилинг и фракционен СО2 лазер : Ретинолът може да подобри видът на кожата Ви и да доведе до по-добър дълготраен ефект от химическите или лазерните пилинги. „Но“… ,в медицината винаги има едно „Но“, и то е свързано с дозата и времето на приложение.

Не се препоръчва да се използва ретинол, независимо дали е 0,5% или 0,2%, непосредствено преди или след химически пилинг. Ретинолът и пилингите работят чрез ексфолиране на кожата и могат да бъдат твърде силни, когато се използват заедно, потенциално причинявайки дразнене, зачервяване и дори изгаряния.

Ето какво трябва да знаете:

Преди химически пилинг/ фракционен СО2 лазер:

  • Спрете да използвате ретинол най-малко 7 дни преди пилинга. Това позволява на кожата ви да се възстанови и да стане по-малко чувствителна, намалявайки риска от дразнене след пилинга.

След химически пилинг/ фракционен СО2 лазер:

  • Изчакайте кожата ви да се заздравее напълно, преди да възобновите употребата на ретинол. Това обикновено отнема 7-10 дни, в зависимост от интензивността на пилинга и чувствителността на вашата кожа.
  • Започнете с по-ниска концентрация на ретинол, като 0,2%, при възобновяване на употребата. Постепенно увеличавайте честотата и концентрацията, докато кожата ви го понесе.

Изключително важно е да се консултирате с дерматолог, преди да използвате нов продукт, включително ретинол, особено когато го комбинирате с други процедури като пилинги. Те могат да преценят вашата кожа, да препоръчат подходящия продукт и концентрация, както и да ви посъветват за конкретния график за вашата ситуация.

 

Дермални филъри и ретинол:

Ретинолът може да се използва преди и след поставяне на филъри, за да се подобри еластичността на кожата и да се удължи ефектът от процедурата.

  • Преди поставяне на филъри: Препоръчително е да се използва ретинол 0,2% вечер в продължение на 1 месец преди поставянето на филъри. Този подход може да подобри еластичността на кожата, да стимулира производството на колаген и да осигури по-добра основа за филърите.
  • След поставяне на филъри: Може да се използва ретинол 0,5% 2-3 пъти седмично, в продължение на 2-3 месеца след поставянето на филърите. Ретинолът може да подпомогне подобряването на кожата и да стимулира производството на колаген, за да удължи ефекта от филърите. Също така той води до изглаждане на бръчките, фините линии и подобряване на текстурата на кожата.

Често пациентите ме питата: „Как ретинолът усилва ефекта и продължителността от дермалните филъри?“, е ето и отговорът:

  • Стимулира производството на колаген: Ретинолът активира фибробластите, клетките, отговорни за производството на колаген. Колагенът е отговорен за еластичността и плътността на кожата, което може да осигури по-добра основа за филърите и да удължи ефекта им.
  • Подобрява еластичността на кожата: Ретинолът стимулира производството на еластин, друг важен протеин за еластичността на кожата. По-еластичната кожа може да се адаптира по-добре към филърите, намалявайки риска от миграция или деформация.
  • Регенерира кожата: Ретинолът може да спомогне за заздравяването на кожата и да стимулира регенерацията на тъканите.

Ретинол е предпочитана козметична съставка, която стимулира бързото регенериране на кожата и подобрява нейната еластичност, тъй като стимулира производството на колаген

Ботулиновата терапия и ретинола:

 

Макар и ретинолът и ботоксът да са популярни решения за борба със стареенето, те се насочват към различни проблеми и имат различно, но синергично влияние. Ретинолът подобрява качеството на кожата, еластичността и хидратацията, докато ботулиновия токсин намалява мимическите бръчки. Правилното им комбиниране може да доведе до по-добър и дълготраен естетичен резултат.

 

А, ето и някои съвети как да ги комбинираме:

 

  • Преустановете употребата на ретинол 3-5 дни преди инжектирането на ботокс, за да намалите риска от дразнене на местата на инжектиране.
  • Продължете употребата на ретинол внимателно 2-3 дни след ботокса, започвайки с по-ниска концентрация и постепенно увеличавайки честотата според поносимостта.
  • Изберете нежни формули на ретинол: Бих препоръчал Biotrade нощна крем-маска за лице с ретинол 0.5%, заради по-добрата поносимост на продукта и липсата на силно дразнение.

Важно е да се отбележи, че ретинолът може да дразни кожата. Затова е препоръчително да се започне с ниска концентрация и постепенно да се увеличава. Също така е важно да се използва ретинол вечер, тъй като може да направи кожата по-чувствителна към слънчевите лъчи.

Допълнителни съвети за домашна грижа, които могат да доведат до удължен ефект от естетичните Ви процедури:

  • Почиствайте кожата си редовно: Използвайте нежен почистващ продукт, подходящ за вашия тип кожа, сутрин и вечер.
  • Овлажнявайте кожата си всеки ден: Използвайте овлажнител, който е подходящ за вашия тип кожа и климата.
  • Защитавайте кожата си от слънцето всеки ден: Използвайте слънцезащитен крем с SPF 30 или по-висок, дори и в облачни дни.
  • Пийте достатъчно вода: Добре хидратираната кожа е по-здрава и сияйна.
  • Спазвайте здравословен начин на живот: Хранете се здравословно, спете достатъчно и се стремете да намалите стреса.

Консултирайте се с дерматолог, за да изготвите персонализирана програма за домашна грижа, която да отговаря на вашите индивидуални нужди и цели.

 

В заключение, домашната грижа е ключова за постигане и поддържане на оптимални резултати от естетичните процедури. Редовната грижа с подходящи продукти, заедно със здравословен начин на живот, може да ви помогне да се радвате на сияйна и млада кожа за по-дълго време.

Д-р Михаил Михайлов, дм дерматолог говори за естетичните процедури и използването на ретинол като поддържаща грижа
Д-р Михаил Михайлов, дм дерматолог

Добре дошъл,

влез в личния си biotrade акаунт

Регистрирай се,

създай твоят нов акаунт

Вашите лични данни ще бъдат използвани, за да завършим поръчката Ви, за да Ви помогнем да използвате сайта ни по най-добрия начин за Вас и по други причини описани в нашата политика на поверителност.

Забравена парола

Изгубена парола? Въведи своето потребителско име или имейл адрес. Ще получиш на имейла препратка за възстановяване на паролата.

Sebomax HR капсули против косопад с Биотин, Цинк и Селен 30 бр.

(1 клиентски отзив)
25.50 лв.
стимулира растежа на косата

Sebomax HR стимулиращ тоник против косопад за мъже и жени 75 мл

(4 клиентски отзива)
33.60 лв.
Най-продавани

Acne Out възстановяващ крем SPF30 30 мл

(14 клиентски отзива)
31.90 лв.
Най-продавани
НОВА ФОРМУЛА

Melabel Forte изсветляващ крем за лице с тройно действие 30 мл

(10 клиентски отзива)
38.40 лв.