Мини продукт при поръчка | Индивидуална онлайн консултация | Безплатна доставка над 100 лв.

Как да „спасим“ кожата от студа? Като я хидратираме!

Как да „спасим“ кожата от студа? Като я хидратираме!

Много пъти сме говорили за хидратацията и ще продължим да го правим дори и през зимата, защото въпреки масовата представа, че през този сезон кожата няма нужда от хидратиране, всъщност е точно обратното. Вероятно вече сте забелязали, че всеки сезон се отразява по различен начин на кожата на лицето, като през зимата промяната е най-драстична – кожата става прекомерно суха, лющеща се, раздразнена, болезнена, на места дори може и се образуват малки ранички. 

 

Причините за това са няколко – освен външните, над които нямаме контрол (студеният въздух, вятърът и ниските температури), добавяме и изсушеният въздух в помещенията, в които живеем, ниската влажност и по-оскъдното на зеленчуци и плодове меню. Всички тези фактори се отразяват зле на кожата не само на лицето, но на всички открити части на тялото (сетете се как изглежда и се чувства кожата на ръцете ви през зимата например). Това води до логичния въпрос какво можем да променим в рутината си, така че кожата ни не само да не страда, а дори да изглежда свежа и жизнена въпреки условията навън и отговорът може да ви изненада – трябва да я хидратираме повече. 

 

Сигурно в главата ви веднага изниква контра въпросът „А тя няма ли да замръзне?“, защото в представата на повечето от нас хидратация плюс студ е равно на лед, но истината е, че такава опасност няма. Не само че кожата ви няма да замръзне, но с качествена хидратация и допълнително обогатена рутина, тя ще се чувства защитена и здрава дори и при ниски температури. 

 

Ето как може да стане това в няколко стъпки, които да включите в дневната и нощната козметична рутина. 

 

ДНЕВНА РУТИНА 

 

article image 800x450 

 

Хидратацията така или иначе трябва да е част от всекидневната грижа за кожата на лицето, така че няма да ви уверяваме повече колко необходима е тази стъпка, а директно пристъпваме към предложението. 

 

Pure Skin хидратиращ серум с хиалуронова киселина и ниацинамид

 

Бустерът е нещо като хидратантна „бомба“, която влияе на кожата в дълбочина и повишава плътността и еластичността ѝ. В този продукт добавената хиалуронова киселина е два типа – нискомолекулна и високомолекулна, а основната ѝ функция е да възстановява водния баланс и да го поддържа на постоянни нива. Ниацинамидът пък е отговорен за заздравяването на кожата и за това тя да изглежда жизнена и сияйна. 

biotrade хидратиращ серум с хиалуронова киселина и ниацинамид

 

Бустерът е подходящ за употреба при всякакви типове кожа и особено ако тя е дехидратирана и с повехнал вид, както и при първи признаци на стареене. Използвайте го през зимните месеци, за да осигурите хидратация и здраве на кожата в дълбочина, така че тя да изглежда плътна и сочна. Нанасяйте го щедро сутрин и вечер, на добре почистена и влажна кожа на лицето и шията, като избягвате околоочния контур.

Pure Skin озаряващ дневен крем SPF50+ 

 

Нали не сте си мислели, че ще пропуснем слънцезащитата? Това, че навън е студено, не означава, че не трябва да пазим кожата от вредните слънчеви лъчи, дори когато те не топлят толкова осезаемо и дори когато не ги усещаме въобще. 

 

До около 80% от UV лъчите всъщност преминават през облаци и смог и въпреки че не усещате парещото слънце, пак можете да изгорите или да получите увреждане на кожата дори и при мрачно време. Затова слънцезащитната грижа е задължителна целогодишно и в този смисъл кремът Pure Skin озаряващ дневен крем SPF50+ е идеален избор и за този сезон. 

 

Този продукт е създаден, за да осигури чувство на комфорт дори и на чувствителните и сухи кожи, като ги хидратира оптимално. В допълнение към хиалуроновата киселина в него има още ниацинамид, който се грижи кожата да е здрава и свежа, както и транексамовата киселина, която пък има силно регенериращо действие и гарантира дълготраен сияен тен. Фосфолипидите, вложени във формулата, се грижат за бариерната функция на кожата благодарение на тях консистенцията на крема е лека и флуидна. 

 

Всичко това, разбира се, е под „шапката“ на висока и широкоспектърна UVA и UVB защита SPF50+ и има копринена текстура, която се абсорбира от кожата веднага и не оставя никакви следи. 

Pure Skin озаряващ и регенериращ дневен крем с ниацинамид и хиалуронова киселина SPF50+

Можете да разчитате на този крем да защитава кожата ви през зимата, особено ако тя е суха и чувствителна и реагира остро на външни фактори, но и ако имате повехнал и неравномерен тен, разширени пори или пък забелязвате първите признаци на стареене. Кремът ще регенерира и освежи кожата ви, ще я изпълни с живот и ще върне еластичността ѝ, която е признак на здраве. 

 

Нанасяйте продукта всяка сутрин преди излизане и повтаряйте при нужда през деня, особено ако сте на открито (например на планина). 

 

НОЩНА РУТИНА 

article image 800x450 хидратация през зимата

 

Кожата има своите нужди не само през деня, но и през нощта, и ние сме длъжни да ѝ осигуряваме грижа и хидратация и вечер, за да се радваме на хубавия ѝ и здрав вид постоянно. 

 

Pure Skin озаряващ нощен флуид е продуктът, на който можете да разчитате за нощната грижа за вашата кожа. Създаден с цел да я озари и изпълни със сочност и плътност, този флуид работи, докато вие спите – стимулира синтеза на колаген, изравнява тена и хидратира кожата в дълбочина. Съставът му е богат на вещества, които работят в синергия – хиалуронова киселина, пептиди, сквалан и ниацинамид. 

 

Pure Skin озаряващ нощен флуид ще възстанови кожата лицето и ще осигури ефективна 3D хидратация, така че резултатът да е наистина видим на сутринта – кожа, изпълнена с живот и сочност. Подходящ е за всеки тип кожа, особено при поява на първи признаци на стареене – фини бръчки и линии.

 

Тъй като подпомага естественото обновяване на клетките и синтеза на колаген, тези признаци могат да бъдат максимално добре заличени и отложени във времето. Текстурата му е изкушаващо нежна и разтапяща и доставя в дълбочина комплекса от хиалуронова киселина, ниацинамид, олигопептид 24 и сквалан, за да възстановят младежкия вид на кожата ви още от първото нанасяне. 

 

Нанасяйте Pure Skin озаряващ нощен флуид вечер, върху добре почистена кожа, или го включете във вечерната си рутина, като финална стъпка за хидратация и възстановяване след употребата на серум или бустер. Съвсем спокойно първо можете да нанесете вече познатия ви Pure Skin хидратиращ серум с хиалуронова киселина и ниацинамид и след него да дадете на кожата си този коктейл от подмладяващи съставки, за което тя ще ви се отблагодари с великолепно свеж и здрав вид още на следващата сутрин. 

 

Ами, това е! Казано накратко – за да е здрава и еластична кожата дори и през зимата, за да се чувства добре защитена и жизнена, хидратацията трябва да е първото и задължително присъствие във всяка рутина. Дишай, издишай, хидратирай и повтори отново – това е мотото за този и всеки друг сезон и то никога няма да излезе от мода. 

Добре дошъл,

влез в личния си biotrade акаунт

Регистрирай се,

създай твоят нов акаунт

Вашите лични данни ще бъдат използвани, за да завършим поръчката Ви, за да Ви помогнем да използвате сайта ни по най-добрия начин за Вас и по други причини описани в нашата политика на поверителност.

Забравена парола

Изгубена парола? Въведи своето потребителско име или имейл адрес. Ще получиш на имейла препратка за възстановяване на паролата.

Sebomax HR капсули против косопад с Биотин, Цинк и Селен 30 бр.

(1 клиентски отзив)
25.50 лв.
стимулира растежа на косата

Sebomax HR стимулиращ тоник против косопад за мъже и жени 75 мл

(4 клиентски отзива)
33.60 лв.
Най-продавани

Acne Out възстановяващ крем SPF30 30 мл

(14 клиентски отзива)
31.90 лв.
Най-продавани
НОВА ФОРМУЛА

Melabel Forte изсветляващ крем за лице с тройно действие 30 мл

(9 клиентски отзива)
38.40 лв.

Твоята количка е празна

Продължи да пазаруваш