5 съвета как да се предпазим от ухапвания от комари през лятото

Мини продукт при поръчка | Индивидуална онлайн консултация | Безплатна доставка над 100 лв.

Най-продавани
Овлажняващ и хидратиращ крем за крака с уреа

Keratolin Foot 10% Urea хидратиращ крем за крака 50 мл

8.80 лв.

Pure Skin сапун 100 г

(2 клиентски отзива)
10.90 лв.
Най-продавани

Acne Out сапун за мазна и акнеична кожа 100 г

(6 клиентски отзива)
10.60 лв.

Calmax успокояващ гел след ухапвания 30 мл

(1 клиентски отзив)
6.50 лв.

Твоята количка е празна

Продължи да пазаруваш

5 съвета как да се предпазим от ухапвания от комари през лятото

5 съвета как да се предпазим от ухапвания от комари през лятото

Със затоплянето на времето много от нас прекарват повече време на открито. Но с по-топлото време идва и рискът от ухапвания от комари, кърлежи и бълхи, както и ужилвания от оси и пчели. Тези ухапвания от насекоми могат да бъдат не само болезнени, но и да пренасят неприятни болести.

 

И така, как можете да се предпазите от ухапвания от комари това лято?

 

Решение # 1 Носете Репелент Против Комари

Един от най-ефективните начини да се предпазите от ухапвания от комари е винаги да носите със себе си надежден продукт срещу насекоми – репелент.

Изберете лосион против насекоми, който ще ви осигури дълготрайна защита против ухапвания от комари (поне 5 часа). На етикетите на повечето продукти има ясно описано колко часа и от какви видове насекоми ви предпазва репелента.

 

Нанасяйте избрания от вас лосион преди излизане навън върху откритите части на тялото.

 

Препоръчително е да изберете продукт, който може да се нанася и върху дрехи и обувки, без да оставя следи и петна.

Можете да изберете репелент на основата на етерични масла – лавандула, евкалипт, мента и други, но тяхното действие е много кратко – около 2 часа, след което трябва да се нанасят отново. Често маслата оставят следи по кожата и дрехите, затова бъдете внимателни.

 

Предпочитан вариант това лято за защита против насекоми са сериите Repelex и Calmax на biotrade.

 

Repelex е продукт за надеждна 5-часова защита от ужилвания и ухапвания от комари, бълхи и кърлежи. Огромното преимущество на спрея е, че може да се пръска върху дрехи и обувки, без да оставя никакви петна по тях. Repelex няма мирис и цвят, което го прави приятен за употреба и ненатрапчив за кожата. Можете да напръскате обувките и чорапките на вашето дете, за да сте спокойни, че няма да бъде полазено от кърлеж в парка.

 

Същото важи и за бебешката количка, която може да бъде напръскана с Repelex спрей, който да отблъсква комарите от вашето бебе по време на разходка.

 

Repelex лосион

 

Repelex спрей предпазва от ухапвания на комари, кърлежи, бълхи и оси.

Calmax спрей, успокояващ сърбежа

Calmax е охлаждаща и успокояваща сърбежа грижа след ухапвания и опарвания от насекоми и растения.

 

Ако все пак получите ухапване и сърбеж, единствено успокоение може да ви даде Calmax спрей. Той ще охлади ухапаното място и драстично ще намали сърбежа и зачервяването на кожата само за няколко минутки.

 

Добрата новина е, че той може да бъде използван неограничен брой пъти и винаги има ефект. Успокоявайки непрекъснатия сърбеж, той предотвратява разраняването на мястото и евентуална бъдеща инфекция.

 

Calmax спрей работи и при опарвания от коприва, ужилвания от оси или ухапвания от друг вид насекоми. Може да бъде използван и за успокояване на сърбеж, предизвикан от шарка, но при условие, че няма разранени участъци от кожата.

 

Двете серии Calmax & Repelex работят в пълен синхрон – защитават и успокояват.

 

Решение #2 Носете ризи с дълги ръкави и панталони

Носенето на ризи с дълги ръкави и дълги панталони е също добър начин да се предпазите от неприятните насекоми и да ограничите достъпа им до кожата ви. Но все пак не разчитайте съвсем на тях, защото тънките летни материи, не са сериозна пречка пред кръвосмучещите насекоми. Ако те са напръскани с репелент, можете да сте напълно спокойни и защитени от ухапвания от комари.

 

Носенето на дрехи с дълги ръкави и крачоли ще помогне за ограничаване на достъпа до откритата кожа и последващите ухапвания от комари.

Решение # 3 Избягвайте тъмните и спокойни участъци

Знаете ли, че всъщност комарите са привлечени от тъмни и спокойни места? Ако все пак планирате да бъдете на такова място в продължение на дълъг период от време, постарайте се да откриете начин да осветите достатъчно пространството.

 

Допълнително предимство е да има и много движение.

 

Все пак не разчитайте изцяло на това и не пропускайте да се защитите с подходящ репелент, за да сте 100% уверени, че няма да позволите на неприятните комари да ви попречат да си прекарате добре.

mosquito

Решение # 4 Монтирайте мрежи на вратите и прозорците си

Вземете сериозни мерки за защита на дома ви от комари. Може да са малки и безобидни, но няма по-дразнещо нещо от жужащ комар през нощта и от безпощадно сърбящата ви пъпка на сутринта. Струва си да се погрижите да не ги допускате до дома си, което е най-важно за вас.

 

Поставете мрежи против комари, където ви е възможно – на врати и прозорци и се погрижете да няма дупки и разкъсвания в мрежата, откъдето да минават насекомите. Погрижете се особено добре за спалните на децата, защото често реакциите от ухапвания от комари по детската кожа, водят до разраняване и инфекции от разчесването.

Решение # 5 Проверете за наличието на водни басейни до дома ви

Интересeн факт е, че комарите снасят яйцата си във вода. Ето защо е необходимо да се уверите, че в близост до дома ви няма водни басейни или заблатени места, защото те ще са развъдник на поколения комари през лятото. Ако все пак около вас има водни площи, най-сигурната защита биха били мрежите на прозорците.

 

Лятото е времето, което всеки от нас иска да прекарва, колкото се може повече време навън – на плажа, в планината, сред природата. Това е времето за разходки, освежаващи напитки, почивни дни и хубаво време, прекарано със семейство и приятели.

 

Не позволявайте на неприятните и досадни насекоми да се превърнат в непоискана част от плановете ви за така любимия и чакан летен сезон. Защитете се с подходящите продукти и следвайте нашите няколко съвета, без да се притеснявате от ухапвания от комари! Не забравяйте да разгледате всички продукти на biotrade, които ще направят лятото ви приятно и незабравимо преживяване.